• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Erdoğdu: Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken, bizim bütçemiz helal olmasın

Erdoğdu: Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken, bizim bütçemiz helal olmasın
CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı.

CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Bakanların görevini sadece iktidardan değil herkesten toplanan vergileri en iyi şekilde kullanarak hesap vereceği şekilde yapması gerektiğini belirten Erdoğdu, "Özendirecek şekilde atama yapmaktır. Sonuçta bu bütçeyi biz kendi adımıza, biz de vergi veren insanlarız, ben helal etmiyorum, hele Abdurrahim Boynukalın yardımcınızken bizim bütçemiz helal olmasın diyorum. Asla kendi seçmenim adına da bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ben de aynı hatayı yaparsam bana da aynı şeyi söyleyebilirler. Hiç kişisel problem yapmam ben bu işlere siyasi kurum olarak yaklaşırım. Hiç kişisel problem yapmam ama bu atama doğru olmamıştır. Kırıcı olmuştur, yanlış olmuştur. Yanlış örnek gösterecek şekilde olmuştur." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bakanlığa bağlı Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı 2016 yılı bütçe görüşmelerine başlandı.

Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bakanlık ve bağlı kuruluşların yaptığı çalışmalar ve yürüttükleri projelerle ilgili sunum yaptı. Görüşmelerde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da yer aldı.

Bakanın sunumunun ardından bütçe üzerine görüşlere geçildi.

CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu söz aldı. Kişisel olarak Abdurrahim Boynukalın'la hiçbir sorunu olmadığını ancak ortada ilkesel sorunların olduğunu belirten Erdoğdu, "Seçimlerin yapıldığı dönemde bir yanda haberlerde bir gazetenin basıldığı, içerde gazete çalışanlarının büyük korku yaşadığı, hatta orada bir Sivas mı olacak diye görüntüler de öyle görünüyordu. Vandalizm'i ve kırıkları gördük." dedi.

Türk kamu yönetiminde terfi ve atamaların belirli kurallarının olduğunu kaydeden Erdoğdu, "Liyakat esasları vardır, bunun evrensel ilkeleri de vardır. Bu olaylarla anılan birinin TBMM'ye bakan yardımcılığı pozisyonu ile gelmesi çok talihsiz bir olaydır. Bu şekilde terfilerde bu tip kriterleri uygulamaya başlarsanız, gazete basan birinin bakan yardımcısı yapıldığı bir yerde yarın yakan birinin de bakan olması beklenir. Bu doğru bir şey değildir." diye konuştu.

Bu atamanın doğru olmadığını ifade eden Erdoğdu, "Akif beyin yanında oturan beyefendinin bu işlere karışarak meclise gelmesi doğru değildir. Bunu siyaseten değerlendiririz. Çünkü bu bütçeyi bu bakanlık bizim de vergilerimizi kullanıyor. Hepimizden vergi toplayarak birazdan buraya bütçe olarak aktaracağız, maaş olarak yatırılacak. Bu yaklaşım doğru değil." şeklinde konuştu.

Futbol ve sporun aşırı şekilde politikleştirildiğinde karşıtların yaratıldığını ifade eden Erdoğdu, şöyle konuştu: "Evet Enes Kanter çok önemli bir basketbolcudur, beni ilgilendirmiyor nereli olduğu. Arda Turan çok önemli bir futbolcudur, beni ilgilendirmiyor düşünceleri. Ama sürekli bir değeri alıp saraya koyduğunuzda özellikle Saray'a giden, CHP genel merkezine, HDP ve MHP genel merkezine de gitsin. Bu şekilde politikleştirdiğinizde bir tarafın değeri haline geliyor. Onun için bu yapılmamalı, milli bir değer olarak tutulmalı. Spor organizasyonlarıyla değil sporda başarılarımızla gurur duyacağız."

Dopingin spor yolsuzluğu olduğunu ifade eden Erdoğdu, "Artık spor da dopingle anılmaya başlandı. Sizlerin göreviniz herkesten topladığınız sadece iktidardan değil herkesten topladığınız vergileri en iyi şekilde kullanmak, hesabını vermek. Özendirecek şekilde atama yapmaktır. Sonuçta bu bütçeyi biz kendi adımıza, biz de vergi veren insanlarız, ben helal etmiyorum, hele Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken bizim bütçemiz helal olmasın diyorum. Asla kendi seçmenim adına da bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ben de aynı hatayı yaparsam bana da aynı şeyi söyleyebilirler. Hiç kişisel problem yapmam ben bu işlere siyasi kurum olarak yaklaşırım. Hiç kişisel problem yapmam ama bu atama doğru olmamıştır. Kırıcı olmuştur, yanlış olmuştur. Yanlış örnek gösterecek şekilde olmuştur."

Erdoğdu: Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken, bizim bütçemiz helal olmasın

Erdoğdu: Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken, bizim bütçemiz helal olmasın

Erdoğdu: Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken, bizim bütçemiz helal olmasın

Erdoğdu: Abdurrahim Boynukalın yardımcınız iken, bizim bütçemiz helal olmasın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim