• BIST 9548.09
  • Altın 2492.432
  • Dolar 32.494
  • Euro 34.5189
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan:Kendimizi hesaba çekmeye mecburuz

İmam Hatip liselerinin 100. yıldönümü etkinliğinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İmam hatipleri yaşatanlar uluslararası şebekelere maşa olmadılar. Ananas Cumhuriyeti kuralım demediler" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip liselerinin 100. yıldönümü etkinliğinde konuşuyor.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;
 
Üniversitelerde başörtüsü zulmüne son vermek için kararlı bir şekilde çalışan arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Kur'an-ı Kerim derslerinin okullarda seçmeli ders olarak okutulmaısnı temin eden yol arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 4+4+4'ü yasalaştırarak imam hatipliler üzerinden kara bulutları dağıtan, hükümetimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza da burdan şükranlarımı iletiyorum.
 
'SİNSİ BİR VİRÜS GİBİ'
 
Çok zulme uğradınız, ama sabrettiniz. Hüçbir zaman karamsarlığa kapılmadık, ümidimizi asla kesmedik. Kaderin üstünde mutlaka bir kader vardık deidk. Direndik, mücadele ettik, hiçbir şey yapamadığımız zaman seccadelerimze sığındık. Biz sabırsızlardan olmadık, bütün tahriklere rağmen eline silah alanlardan olmadık. Yerin üstü varken, siyaset varken, yerin altına girenlerden, sinsi bir virüs gibi bünyeyi işgal etmeye çalışanlardan olmadık. Milletimizle bağımızı içbir zaman koparmadık. Biz siyaset yolu açıkken maskeleri tercih olanlardan olmayacağız. Biz Allah'ın takdirini yok sayıp menzile ulaşmak için her yöntemi mübah göremeyiz. Bize gelen emir son derece açıktır; emrolunduğu gibi dosdoğru ol. Ancak doğru olursan kazanırsın. Ahlak ve edep tanımayan hiçbir mücadele menzile ulaşamaz.
 
Yeni Türkiye mücadelesini işte böyle meşru bir zeminde verdik ve veriyoruz. Bu zeminden hiç ayrılmayacağız. Milletten asla uzaklaşmayacağız.
 
Hangi makamda olursak olalım, kibri gururu yanımıza yaklaştırmadık ve şunu unutmayacağız; Müslüman o kimsedir ki onun dilinden ve elinden tüm Müslümanlar emindir. Müslüman müslümana tuzak kuramaz, başka insanlara da tuzak kuramaz. Her insanın hatası olabilir, herkes sorgulanabilir. Hiçbir insan sorgulanamaz değildir, kendimizi gözden geçirmeye mecburuz, hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekmeye mecburuz.
 
'EVLATLIKTAN REDDERİM'
 
Harama el uzatanlardan olmadık, ama yetmez harama el uzatılmasına da müsaade etmeyiz.
 
Son zamanlarda evlatlarımla ilgili olarak çamur atma propagandaları, benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa karşısın evlatlıktan redderim, yanımda tutmam bu kadar açık konuşuyorum. Kalkıp evlatlarımın sosyal faaliyetleri üzerinden mensubu oldukları çalışmalardan rahatsız olan ana muhalefet lideri önce aynaya baksın. Bunların geçmişi karanlık.
 
'ANANAS CUMHURİYETİ KURALIM DEMEDİLER'
 
Yolsuzluk konusunda ortaya atılan bu çamura karşı ben birkaç rakam vereceğim sana. Türkiye'nin milli geliri 230 milyar dolardı. 10 yılda biz bu rakamı 800 milyar doların üzerine çıkardık. Yolsuzlkların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi? IMF'ye biz geldiğimiz zaman 23.5 milyar dolar borç vardır, biz bunu sıfırladık. Merkez bankamızın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 130 milyar doları yakaladı. Yolsuzluk yapan bir iktidar bunları yapabilir miydi? Şimdi 3. Köprü yapılıyor, kuleler 160 metreye yükseldi. Bundan rahatsız oluyorlar. İstanbul'un sorunu trafik, Marmaray bunları rahatsız etti. Marmaray 153 yıllık rüya. Çift katlı tüp geçit yapıyoruz, 2015'te de onu açacağız inşallah. Bunlar bundan rahatsız oluyor. İmam hatip nesli olarak çok daha fazlasını yapacağız, çünkü biz Fatih'in torunlarıyız. Fatih gemileri karadan yürüttü, biz de araçları denizin altından yürütüyoruz.
 
İmam hatipleri yaşatanlar iktidar para şöhret peşinde olmadılar, örgüt kuralım demediler. Paralel devlet kuralım, saadet zinciri oluşturalım demediler. Hükümetler kurup hükümetler yıkalım, istediğimiz düşürelim demediler. Uluslarası şebekelere maşa olmadılar. Ananas cumhuriyeti kuralım demediler. Onlar imam hatip okulları ayakta dursun istediler.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim