• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan'ın yeni kabinede istemediği 3 isim !

Erdoğan'ın yeni kabinede istemediği 3 isim !
Başbakan Erdoğan'ın yeni kabinede düşünmediği 3 ismin olduğu öne sürüldü.

Yerel seçimlerin ardından kabine revizyonu yapması beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, değişikliği kabineyle sınırlı tutmayıp parti vitrininde de değişikliğe gidecek. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi öncesinde, daha “güçlü ve sağlam” bir kadro ihtiyacının yerel seçim sürecinde belirgin biçimde ortaya çıktığını düşünen Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde bu konuda adımlar atması bekleniyor.

Taraf gazetesinin iddialarına göre; AK Parti kulislerinde Başbakan Erdoğan’ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’ten rahatsızlık duyduğu . Üç Çelik’in seçim öncesi cemaatle girişilen sert kavgada, “sessiz kalmaları”nın Erdoğan’ı çok kızdırdığı ifade ediliyor. Hatta seçim öncesi Başbakan Erdoğan’ın, katıldığı bir TV programında “yiğit arıyorum” demesi, parti ve kabine içinde cemaat-iktidar kavgasında dengeleri gözeten ve tavır almayan isimlere verdiği bir mesaj olarak algılanmıştı. Beklenen bir kabine ve parti yönetimi revizyonunda bu üç ismin işinin zor olduğu belirtiliyor.

BİNALİ YILDIRIM YENİDEN KABİNEYE

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimleri kaybeden eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın olası bir kabine revizyonunda yine bir bakanlık koltuğuna oturması bekleniyor. Hatay’da seçim kaybeden başka bir eski bakan Sadullah Ergin’e ise AK Parti MYK’da bir görev verilebileceği tahmin ediliyor. Başbakan Erdoğan’ın Hatay’ı AK Parti’ye kazandıracağını tahmin ettiği Sadullah Ergin’in yerel seçim performansının kabineye geri dönmeye yetip yetmeyeceği merak konusu. Bu nedenle Binali Yıldırım ve Sadullah Ergin’in durumunun farklı olduğu dile getiriliyor.

MYK’DA İKİ BOŞLUK

AK Parti MYK’nın da önümüzdeki hafta Erdoğan başkanlığında toplanması bekleniyor. MYK’da Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur’un, Balıkesir’de belediye başkanlığını kazanması, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel’in ise Antalya’da benzer biçimde belediye başkanlığı koltuğuna oturması iki sandalyeyi boşa çıkardı. Erdoğan, MKYK üyeleri arasından iki yeni ismi genel başkan yardımcısı yapacak.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim