• BIST 9539.57
  • Altın 2490.78
  • Dolar 32.5038
  • Euro 34.8197
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan'ın Sözleri Belçika'yı Karıştırdı! Hükümet İstifanın Eşiğinde

Erdoğan'ın Sözleri Belçika'yı Karıştırdı! Hükümet İstifanın Eşiğinde
Belçika basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını "Fatih'in toplarının İstanbul surlarını dövmesine" benzetti ve bu konuşmanın hükümeti "toplu istifanın eşiğine" getirdiğini yazdı.

Belçika'da 31 kişinin ölümüne, 300'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan ikiz saldırı bir hükümet krizi yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zaventem Havaalanı'nda 15 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırganlarından İbrahim el-Bakraoui'nin Türkiye'den sınırdışı edilmesine rağmen Belçika'da serbest kaldığını açıklamasından sonra kamuoyunun büyük tepkisini çeken Başbakan Charles Michel hükümetinin istifanın eşiğinde olduğu ileri sürüldü.

FATİH SULTAN MEHMED'E BENZETTİLER

Belçika'nın DH gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Fatih Sultan Mehmed'e benzetti. Gazete, "İkinci Mehmed'in topları İstanbul surlarını nasıl sarstıysa, Erdoğan'ın açıklaması da bir top gibi Loi Caddesi 16 Numara'yı (başbakanlık binası) salladı. Hükümet toplu istifanın eşiğinde olabilir" diye yazdı.

BELÇİKALI BAKANLARDAN İTİRAF

Brüksel saldırılarının ardından ülke basını ve uluslararası kuruluşlar, Belçika makamlarının ihbarları ve açık tehditleri göz ardı ettiğine dair çok sayıda açıklamada bulundu. ABD, İbrahim el-Bakraoui'nin Paris saldırılarından önce, terör arama listesinde kayıtlı olduğunu açıkladı. Kısa bir süre sonra kardeşi Khalid'in de aynı listeye dahil edildiği kaydedildi. İsrail yönetimi, Belçika'yı Zaventem Havaalanı'nın güvenlik zafiyetleri konusunda uyardığını açıkladı. Belçika'nın HLB Gazetesi, Belçikalı makamların 2 kardeşi yakalamak için "en az 6 şansı kullanamadığını" yazdı. El Bakraoui kardeşlerin Schaerbeek'teki hücre evinde aralık ayından beri izlendiği ancak müdahale edilmediği ortaya çıktı. Yoğun eleştirilerin ardından istifa eden ancak "hassas durumdaki makamların boş kalmaması gerektiği" gerekçesiyle istifaları Başbakan Michel tarafından reddedilen 2 bakandan dün önemli itiraflar geldi. Adalet Bakanı Koen Geens, "Olan bitenden ötürü elbette gurur duymuyoruz. Belki de yapmamamız gerekenleri yapmışızdır" dedi.

"HATA YAPTIK"

İçişleri Bakanı Jan Jambon ise "Türkiye'nin uyarısını ele almada hata yaptık, bu konuda polis irtibat görevlisi ihmalkâr davrandı" açıklamasında bulundu. Jambon, "İstifamı sundum ancak hassas durum nedeniyle kabul edilmedi" ifadesini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim