• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan'ın Köşk'e çıkacağı ilk gün nasıl olacak?

Erdoğan'ın Köşk'e çıkacağı ilk gün nasıl olacak?
Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Erdoğan bugün Köşk'e çıkıyor. Önce TBMM'de yemin edecek olan Erdoğan daha sonra Anıtkabir'e gidecek, ardından 16:30'da Çankaya Köşkü'ne geçerek Abdullah Gül'ü uğurlayıp konuklarını ağırlayacak.

Türkiye'de ilk kez halkın oylarıyla cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de yemin ederek 'resmen' görevine başlayacak. 10 Ağustos'tan beri siyasi trafiğin hızlandığı Ankara'da bugün saat saat şunlar yaşanacak:

MUHAFIZ ALAYI KARŞILAYACAK

13.30- Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'deki evinden ayrılarak yemin etmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidecek. Burada kendisini Muhafız Alayı Tören Taburu karşılayacak. Tören kıtasını selamladıktan sonra Genel Kurul'a geçecek olan Erdoğan'a TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı eşlik edecek.

14.00- Genel Kurul'da yoklama yapılıp olağanüstü toplantı çağrı yazısı okunacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Erdoğan'ı Genel Kurul salonuna davet edecek. Kürsüden kendisine 12'nci Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı verecek.

İSTİKLAL MARŞI SENFONİ ORKESTRASI'NDAN

Erdoğan yemin edecek ardından da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirecek.

101 PARE TOP ATIŞI YAPILACAK

Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirilecek.

Erdoğan Ailesi yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izleyecek. Törende devlet başkanları ve büyükelçiler olmayacak.

İŞTE O YEMİN:

Anayasa'nın 103. Maddesine göre, Erdoğan da şu yemini edecek: "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

90’dan fazla ülkenin katılımı olacak

YAVER EŞLİK EDECEK

15.30- Çankaya Köşkü'nden yemintöreni için TBMM'ye Cumhurbaşkanlığı makam aracı gönderilecek. Makam aracı TBMM'ye forsu kapalı girecek. Erdoğan yemin ettikten sonra ise, aracın forsu açılacak. Erdoğan yeminden sonra plakasında ve sol önünde tepesinde ayyıldız bulunan kromajlı direkte Cumhurbaşkanlığı forsu açık bir araçla ayrılacak. 12.Cumhurbaşkanı Erdoğan, araca binerek Anıtkabir'e gidecek. Kendisine Cumhurbaşkanlığı Yaveri eşlik edecek. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak olan yeni Cumhurbaşkanı, buradan Başbakanlık Konutu'na geçecek.

A TİPİ DEVLET TÖRENİ

16.15- Teamüller uyarınca, Erdoğan'a Çankaya Köşkü'ne eşi Emine Erdoğan'la birlikte gidecek. Erdoğan çiftini Köşk kapısında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen karşılayacak.

Erdoğan için A tipi devlet töreni uygulanacak. Köşk'ün giriş kapısında atlı birlikler tarafından karşılanacak.
SANCAĞI VE ONUR KITASINI SELAMLAYACAK

Erdoğan, Köşk'te sancak ve onur kıtasını selamlayacak. Ardından da Çankaya Köşkü'nün protokol kapısına geçecek.

Erdoğan çifti Köşk'ün protokol kapısında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Hanım tarafından karşılanacak.

BÜYÜK RESEPSİYON SALONUNDA KONUŞMALAR

16.30-Ardından Gül ve Erdoğan Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek devir-teslim törenine geçecek. İstiklal Marşı'nın çalınmasının ardından özgeçmişleri okunacak olan Gül ve Erdoğan davetlilere birer konuşma yapacak. Erdoğan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Devlet Şeref Madalyası takdim edecek.

VE GÜL ÇİFTİ KÖŞK'TEN AYRILACAK...

18.00- Devir teslim töreninin ardından bir resepsiyon düzenlenecek. Gül çiftinin de bu resepsiyona katılmaları beklenirken, Erdoğan ve eşi Köşk'ten kendilerini uğurlayacak. Gül çiftinin uğurlanması için de askeri tören yapılacak.

Gül çiftinin uğurlanmasının ardından Erdoğan çifti kutlamaları kabul edecek.

Ardından Büyük Resepsiyon Salonu'na dönerek, kutlamaları kabul edecek

GÜL, FORS TAŞIMAYAN ARAÇLA AYRILACAK

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi, Çankaya Köşkü'ndeki devir teslimin ardından, Cumhurbaşkanlığı'na ait, ancak Cumhurbaşkanlığı forsu taşımayan bir makam aracıyla Köşk'ten ayrılacaklar.

20.00 Yabancı devlet adamlarına akşam yemeği

22:00'DE KÖŞK'TE RANDEVU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 22.00’de Çankaya Köşkü’nde Davutoğlu’na hükümet kurma görevi verecek.

CHP'DEN BOYKOT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, kurultay hazırlıklarının yanı sıra yemin törenini tartıştı. Toplantıda, parti grubunun serbest bırakılması ve isteyen vekillerin törene katılması benimsendi. Kılıçdaroğlu ise İstanbul'da olacak. CHP Sözcüsü Haluk Koç katılanların yalan yemine tanıklık yapacağını söyledi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim