• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan'ın eski dostu Çelebi'den Bank Asya isyanı

Erdoğan'ın eski dostu Çelebi'den Bank Asya isyanı
Birlik Vakfı kurucu üyesi ve muhafazakar camiada 'Erdoğan'ın hocası' olarak anılan Ahmet Rüştü Çelebi'den Erdoğan'a Bank Asya eleştirileri.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Birlik Vakfı'nın kurucu üyeleri arasında yer alan işadamı Ahmet Rüştü Çelebi, Bank Asya tartışmalarına katıldı.

Bir dönem Erdoğan'la yakın ilişki içinde olan Çelebi eski dostu Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan'ın dün TÜSİAD'ta söylediği 'O banka batmıştır' sözlerini Çelebi, "Abesten de öte bir nevi manyaklık gibi bir şey” diye yorumladı.

Eski dostan Erdoğan'a hakarete varan eleştiriler şöyle:

ZULMETMEKTEN ZEVK ALMA HASTALIĞI

“Bugün Bank Asya’ya yapılan bir zulümdür. Yapılanlar dünya tarihinde görülmemiş. Bir devlet kendi bankasını batırır mı? Bank Asya aynı zamanda devletin bankasıdır. Bir şahsın bankası değil ki! Yapılanlar abes. Abesten de öte zulmetmekten zevk alma hastalığı. Başkasına kötülük yapmaktan haz alma, affedersiniz bir nevi manyaklık gibi bir şey.

BDDK'YA KİMSE EMİR VEREMEZ!   

Zaman gazetesine konuşan Çelebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bank Asya için BDDK'yı göreve çağırmasıyla ilgili ise şunları söyledi:

'Hiçbir organ, makam, merci veya kişinin BDDK’nın kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez. Yabancı kurumlar Bank Asya’nın çok iyi çalıştığını söylüyor. Türk Bankacılık Kanunu’nun 74. ve 82. maddelerine göre birtakım basın yayın kuruluşlarının yayınları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları suçtur. Cumhurbaşkanı suçtan münezzeh değil. Taşıma suyla değirmenin dönüp dönmeyeceğini ilgili makamlar ve kurumlar söyler.

BU ADAMA NE OLDU?

Cumhurbaşkanı bunun yetkilisi değil. Bu adama ne oldu? Birtakım mercilere söz mü verdi, ne yaptı bilemiyoruz. ‘Filan firma filan banka inceleniyor’ diye bir şayia çıktığında bile büyük olumsuz tesiri dokunuyor. İnceleme sonunda yüzde yüz temiz çıksa bile büyük yara almış olur. Hapis dahil ciddi cezaları vardır. Bir gün hukuk işlemeye başladığında bunların hiçbiri yakayı kurtaramaz. Mutlaka yargılanırlar. Bu tamamen bir zulümdür. İktisadi hayatın realitelerine, yürürlükteki mevzuata aykırıdır. Türk Ticaret Kanunu’na, Bankalar Kanunu’na, finans kuruluşlarının kuruluşlarıyla ilgili kanuna aykırı bir işlemdir. Bunu izah etmek zordur. Meşru, demokratik bir hükümetin bunu yapması mümkün değil.”

İLK ELEŞTİRİSİ DEĞİL

Çelebi, 30 Mart seçimleri öncesi verdiği röportajlarla da dönemin Başbakanı Erdoğan ve hükümütini eleştirmişti.

Muhafazakar camiada Erdoğan'ın hocası olarak da anılan Çelebi, 18 Mart'ta ODA TV'ye verdiği röportajda Gülen'e övgüler sıralamıştı.

Çelebi'nin o gün AK Parti-Cemaat savaşına ilişkin yaptığı açıklamaların satırbaşları şöyle:

“Fethullah Gülen’e söylediklerini anlayamıyorum. Başbakan akıllı adamdır. Geçmişte daha saygıdeğer bir tavır içindeydi. Son günlerde Erdoğan başka mesele yokmuş gibi ‘Paralel devlet’ diyor ve hücum ediyor. Paralel devlet var ise bu güne kadar neden böyle bir gecikme oldu. Sayın Başbakan’ın çıkarak bir din adamına karşı ‘haşhaşi, sahte peygamber, sahte evliya’ sözlerini ben uygun görmüyorum. Fethullah Gülen Hoca efendiyle bizde şimdiye kadar 3-5 kez bir araya gelmişizdir. Ben dünyadaki din adamları içerisinde böyle nazik bir insan görmedim.”

LİSTEDE ADI YOK

Ahmet Rüştü Çelebi'nin adı kurucu üyesi olduğu Birlik Vakfı'nın internet sitesindeki güncel 'Kurulu Üyeler' listesinde yer almıyor. Çelebi'nin kişisel internet sitesinde ise Birlik Vakfı ve Faisal Finans'ın kurucu üyesi olduğu bilgisi bulunuyor.
Vakfın kurucular listesinde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek gibi AK Parti'nin üst düzey isimleri bulunuyor.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim