• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için son sözü Afyon Kampı'nda

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için son sözü Afyon Kampı'nda
Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağı oldukça merak ediliyor. Erdoğan, son kararını 9-10 Mayıs tarihlerinde Afyon Kampı'nda verecek.

MYK ve MKYK'da üç dönem kurulanın devam etmesi ve Seçim Kanunu'nda değişikliğe gitmeme kararı alan AK Parti'de gözler Afyon kampına çevrildi. Afyon kampında ise Köşk adaylığının netleştirilmesi bekleniyor. 

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bugüne kadar partinin hem tabanını hem de tavanını anket ve istişarelerle yokladı. Ortaya çıkan sonuçların 'Cumhurbaşkanı adayı ol' yönünde çıktığı öğrenildi. 

Başbakan Erdoğan'ın, üç ayrı şirkete yaptırılan kamuoyu yoklamalarını ile milletvekillerine, il başkanlarına adaylığı konusunda yaptırdığı anket ve istişare sonuçlarını Afyon'da 9-10 Mayıs tarihlerinde yapılacak kamp toplantısında açıklayacağı belirtildi. AK Parti içerisinde Başbakan Erdoğan'ın, Afyon kampında kararının ne olacağını kesin açıklamasa da adaylığı konusunda mesajını vereceği belirtiliyor. AK Parti'de 12-13 Mayıs tarihlerine de dikkat çekiliyor. Bu tarihlerde Başbakan'ın, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşebileceği hatta adaylık konusundaki kararını açıklayabileceği yorumları yapılıyor.

Türkiye karşıtı çevreler var

Öte yandan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gedikli de, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına aday olması halinde ilk turda seçileceğini düşündüğünü belirterek, "Bunun olması halinde de parti kesinlikle güç kaybetmez. AK Parti kadrolarından Başbakanlık görevine gelecek her kişi, bu görevi layıkıyla yapacaktır" dedi. Son günlerde kamuoyunda çokça dile getirilen, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa, AK Parti dağılır" söylemlerinin, yurt içinde ve yurt dışında her fırsatta Türkiye'nin aleyhine çalışan çevrelerin fısıltıları olduğunu belirten Gedikli, AK Parti'nin, Türkiye'nin bugüne kadarki en kurumsal yapısına sahip parti olduğunu söyledi.

Virüslere bağışıklığımız arttı

Gedikli, son zamanlarda yaşanan Gezi Parkı odaklı gelişmeler, 17 Aralık'tan bu yana yaşanan sivil darbe girişimleri ve paralel yapının operasyonlarının amacının, Türkiye'nin istikrarını bozmak ve Cumhurbaşkanlığı seçimini sabote etmek olduğunu ifade etti. Tüm bunlara karşı AK Parti'nin dimdik ayakta durduğuna dikkati çeken Gedikli, "AK Parti bugüne kadar çok badire atlattı ve her türlü virüse karşı bağışıklık kazandı. Onun için AK Parti'nin yıkılacağını, dağılacağını düşünenler boşa hayal kurmasın" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim