• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan'ın avukatı ZDF'ye konuştu

Erdoğan'ın avukatı ZDF'ye konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki avukatı Hubertus von Sprenger, Alman ZDF kanalında Erdoğan'a hakaret içeren bir şiir okuyan Böhmermann hakkındaki suç duyurusuyla ilgili sonuna kadar gideceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki avukatı Michael Hubertus von Sprenger, Alman ZDF kanalında Erdoğan'a hakaret içeren bir şiir okuyan Jan Böhmermann hakkındaki suç duyurusu konusunda sonuna kadar gideceğini, amaçlarının bu tür durumların tekrarlanmaması olduğunu söyledi.

Münihli avukat Hubertus von Sprenger, dün akşam ZDF kanalında yayınlanan ''Heute Journal'' adlı haber programında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Böhmermann'ın cezalandırılmasını ve bu tür bir durumun tekrar etmemesini istediğini belirtti.

Hubertus von Sprenger, bir soru üzerine, "Ben bir müvekkili savunma görevini üstlenirsem, bunu sonuna kadar götürürüm" dedi.

İki hafta önce ZDF'de hakaret içeren bir şiir okuyan Böhmermann hakkında Mainz Savcılığı 20 kişinin şikayette bulunması nedeniyle soruşturma açmıştı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği geçen hafta cuma günü Böhmermann hakkında Alman Ceza Kanunu'nun 103. maddesine göre "yabancı devlet adamlarına hakaret" suçundan soruşturma açılmasının talep edildiği notayı Almanya Dışişleri Bakanlığına iletmişti. Alman hükümetinin kararını bugün ya da yarın açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Münihli avukat Michael Hubertus von Sprenger'i bu konuda görevlendirerek Böhmermann hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Öte yandan Jan Böhmermann'a evinin önünde polis koruması verildi. Böhmermann ayrıca konunun çok fazla gündem olması ve haber yapılması nedeniyle kendisini baskı içinde hissettiğini ve bu haftaki programını yayınlamayacağını açıkladı. ZDF kanalı, kalite ve mizah anlayışıyla bağdaşmadığı gerekçesiyle söz konusu programı internetteki arşivinden çıkartmıştı. ZDF Program Direktörü Dr. Norbert Himmler, mizahın da bir sınırı olduğunu ve bu parodiyle bu sınırın aşıldığını belirtmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim