• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan'ın adaylığını dünya böyle duyurdu

Erdoğan'ın adaylığını dünya böyle duyurdu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunun açıklanması uluslararası basın tarafından flaş haber olarak duyuruldu.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunun açıklanması uluslararası basın tarafından flaş haber olarak duyuruldu.

İşte dış basında çıkan ilk haberler:

Reuters: Türkiye'de iktidar partisi Ağustos'taki seçimler için Başbakan Erdoğan'ı aday olarak belirledi.
Associated Press: Türkiye Başbakanı, cumhurbaşkanlığına talip... Türkiye'nin iktidar partisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanının ilk kez doğrudan halk tarafından belirleneceği seçimlerde yarışacağını açıkladı.

AFP: Limon satıcısı Erdoğan artık Türkiye'nin 'sultanı'

Türkiye Başbakanı Erdoğan Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak. Altmış yaşındaki Erdoğan eğer seçimleri kazanırsa, 2019'a kadar cumhurbaşkanı olacak ve ikinci bir dönem de bu görevi sürdürebilecek. Erdoğan bu durumda modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten bu yana en uzun süre liderlik yapan siyasetçi olacak.
Sokaklarda limon satmaktan Türkiye'de modern çağın en güçlü lideri haline gelen Recep Tayyip Erdoğan, destekçileri tarafından ülkesinin kurtarıcısı olarak övülürken, giderek kutuplaştırıcı bir figür olarak da ortaya çıkıyor.

Reuters: Erdoğan kendini daha güçlü bir cumhurbaşkanlığı rolü için konumladı

Türkiye'de iktidar partisi Ağustos'taki seçimler için Başbakan Erdoğan'ı aday olarak belirledi.
Rakipleri, Erdoğan'ın hedeflediği daha güçlü bir cumhurbaşkanlığının, otoriter yönetimi sağlamlaştıracağından korkuyor. Destekçileri ise bunu, Erdoğan'ın NATO üyesi Türkiye'yi yeniden şekillendirmesi için büyük bir ödül olarak görüyor.

BBC: Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı için aday olacak

Ak Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ağustos'taki ilk doğrudan seçimlerde cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıkladı. 2003'ten beri başbakan olan Sayın Erdoğan, yasalar gereği bir dönem daha iktidarda kalamıyor.
Spiegel Online: Erdoğan, üç dönemden sonra yeniden başbakan olamayacağı için cumhurbaşkanlığına aday oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi, ona ülkenin zirvesinde kalma izni verecek. Bu sayede Erdoğan, güçlü bir şekilde günlük siyasete karışabilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim