• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Erdoğan'ı kendi bakanı yalanladı

Erdoğan'ı kendi bakanı yalanladı
İnternete düşen ses kaydında dönemin Adalet Bakanı Ergin'in beraat kararı veren hakim hakkında 'Alevi' yorumunda bulunduğu ses kaydı için Başbakan Erdoğan montaj dedi. Ancak Erdoğan'ı kendi bakanı yalanladı.

Başbakan Erdoğan'ın, internete düşen ve yargıya müdahale ettiğini gösteren ses kayıtlarındaki Alevi savcılarla ilgili bölümün montaj olduğunu iddia etti. Ancak montaj iddiasını kendi bakanı yalanladı.
 
Dün çıktığı canlı yayında dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yargıya müdahale talimatı verdiği ses kaydıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan, ses kaydındaki alevi hakim ile ilgili bölümün parça parça birleştirilmiş montaj olduğunu ileri sürdü. Ancak CNNTürk'te canlıyayına çıkan Sadulllah Ergin ise, ses kaydındaki 'Alevi savcı' sözlerini doğrulayarak "Kendisinin hergün gün içinde kelimeler olduğunu söyledi. Sadullah Ergin bu açıklamasıyla, Başbakan Erdoğan'ın montaj iddiasını ilk ağızdan yalanlanmış oldu.
 
CNNTürk'te Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraat kararı veren hakim hakkında 'Alevi' yorumunda bulunduğu ses kaydı için "Bu davanın ilk derece mahkemesinde görülmesi esnasında sayın Başbakan'a dosya üzerinde oynanacağı duyumları, şikayetleri gelmiştir. İlk derece mahkemesi beraat kararı vermiş, karar Yargıtay’da bozulmuş, ilk derece mahkemesi yeniden beraat kararı vermiş. Başbakan da bunu soruyor. O hakimin Alevi olduğuna dair orada ağzımdan çıkan kelimeler, benim gün içinde kullandığım, her gün kullandığım kelimeler. Rencide etmek maksadıyla söylemediğimi ifade ettim. Her gün kullandığım bir ifadedir bu. Alevi arkadaşları incitecek bir amacımız bulunmuyor" dedi.
 
Akşam geç saatlerde ATV-aHaber ortak yayınına çıkan ve Sadullah Ergin'in açıklamalarından haberi olmadığı gözlemlenen Başbakan Erdoğan ise ses kaydı için 'parça parça birleştirilmiş' diyerek montaj iddiasında bulundu.
 
Erdoğan'ın bu montaj iddiası da Sadullah Ergin'in açıklamasıyla ilk ağızdan yalanlanmış oldu.
 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim