• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan'dan New York'ta BM'ye sert çıktı

Erdoğan'dan New York'ta BM'ye sert çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada, hiç kimse masum değildir, hiç kimsenin can güvenliği yoktur, hiç kimse de sürdürülebilir barış ve refah içinde olamaz.
Çocukların öldürülmesine, masum kadınların alçakça katledilmesine, halkın oylarıyla gelmiş iktidarların silah ve tanklarla devrilmesine seyirci kalanlar, sessiz kalanlar, tepkisiz kalanlar, bu insanlık suçuna alenen ortak olmaktadır.

Barış, huzur ve istikrar için Türkiye Irak halkının yanında olmaya devam edecektir.

ARTIK İCRAAT ZAMANI

Filistin'de çocukların, kadınların, hatta engellilerin katledilmesine dünyanın dikkatlerini çekmeye çalışanları susturmak için, bir takım yaftaların kullanıldığını da ibretle izliyoruz.
İrail Filistin arasında artık icraata ihtiyacamız var artık laf zamanı geçmiştir.

BM'YE SERT TEPKİ

Uluslararası kurumlardan, BM’den umudunu kesen kitleler çaresizlik içinde terörün tuzağına düşüyorlar. Altını çizerek ifade etmek isterim. Dünya beşten büyüktür. BM Güvenlik Konseyi daim üyesi 5 ülkenin dünya gerçekleri ile bağdaşmayacak şekilde BM'yi etkisiz hale getirmesi küresel vicdanın kabul edebileceği bir durum değildir. Tüm alınan kararlar bakıyorsunuz bir ülkenin iki dudağı arasındadır. Eğer hayır derse hayır. Evet derse o zaman icraata geçilebiliyor. 

Din adına terör kavramını hiçbir şekilde onaylamıyor ve böyle bir tanımlamanın dinlere yönelik bir saldırı olduğunu savunuyoruz.
Türkiye olarak bölgemizde barış ve refahın tesis edilmesi için yoğun bir çalışma içindeyiz hiç bir ülkenin iç işlerine karışmıyoruz.

SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN 3,5 MİLYAR DOLAR

Suriyeli mülteciler için yaptığımız harcamalar 3,5 milyar doları aşmış durumdadır. Biz bu konuda kimseden yardım almadık.

TÜRKİYE, KATİLLERİN, ZALİMLERİN KARŞISINDA DİMDİK DURACAK

Türkiye teröre destek veren, göz yuman ülke değil, aksine terörle mücadele eden bir ülkedir. Dostlarımız için eşsiz bir dost olmayı sürdüreceğiz. Terörün, zalimlerin, katillerin, özellikle de çocuk katillerinin karşısında dimdik duracak, demokrasi ve refahı daha güçlü, daha cesur şekilde savunmaya devam edeceğiz.
Gururla ifade ediyorum ki Türkiye yaptığı yardımlar ile dünyanın en cömert ülkesi oldu.
Kaynak: Haber7

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim