• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Erdoğan'dan Molla Abdülkadir tepkisi

Erdoğan'dan Molla Abdülkadir tepkisi
Başbakan Erdoğan, Antalya'da Gazipaşa Havalimanı açılışında, "Her zaman olduğu gibi bu olayda da Türkiye mazlumun yanında yer almış sessiz kalmamıştır" dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

Bangladeş'te Molla Abdülkadir'in idamında biz yine susmadık.  Dışişleri Bakanımız yoğun çaba sarf etti. Cumhurbaşkanımız mektup yazdı. Ben perşembe günü Başbakanlarını aradım. Ama olmadı. Dünyadan gelen yeterli baskı olmayınca olan oldu. Şehit Abdülkadir Molla ve Bangladeş için dua ediyorum. Aynı dik duruşu Suriye için de yapıyoruz. Bize yurtiçi ve yurtdışından çok tehdit aldık. Bunların başında CHP geliyor.

Türkiye ve dışarda Suriye'ya karşı tavrımızı eleştirenlere şunu söylüyorum; Suriye'de 150 bin masum insan öldürüldü. Siz aynaya bakabiliyor musunuz? Şam'daki diktatörle fotoğraf çektirenler sizin vicdanınız var mı?

Biz Suriyeli, mısırlı çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz. Gazze'de bugün çok ağır imtihanlar geçiren Filistinlilerin hakkını biz arayacağız. Geçmişten aldığımız ders budur. Biz büyük bir ülkeyiz ve Hakk'ın yanında yer alacağız.

Tüm bunları yaptığımız için Türkiye büyüyor. Türkiye daha da büyüyecek. İnşallah Türkiye'nin 3'te 1'ine hizmet veren Antalya şimdi daha da iyiyi hak ediyor.

İnanç, eğitim, sağlık, kongre turizmini arttıracağız. Sadece deniz, kum güneş turizmini yaygınlaştıracağız.

Dört mevsimde turizmi yaşatacağız. Şu an Türkiye çok ciddi bir kongre merkezi. Biz bunları da yeterli bulmuyoruz. Dün 12 ilin şehirleri açıkladık.

Bugün inşallah da Antalya'nın büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacağız. Artık belde belediyeler olmayacak. İmar planlarını Büyükşehirler yapacak. Şehirlerimiz medeni olacak.

Şehircilik bizim işimiz. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. İnşallah benim Gazipaşılardan tüm Antalyalılardan isteğim; hem yerelde hem genelde Antalya'yı muasır bir medeniyetin şehri haline getirelim.

İnşallah Gazipaşa Havalimanımız her şeyiyle farklı bir havalimanı olacak. Buraya inecek uçaklar da farklı bir havaya bürünecek. Bunun kazandıracağı faydanın tüm Gazipaşalılara hayırlı olmasını temenni ediyorum. diyerek sözlerini tamamladı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim