• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı ile ilgili ilk yorum!

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na saldırı ile ilgili ilk yorum!
Başbakan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili ilk açıklama geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin "Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisini de arayıp söyleyeceğim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili kendisine gelen bilginin sorulması üzerine Erdoğan, "Şu anda değişik bilgiler geliyor. Zaten Grubumuz gerekli açıklamayı ayrıca yapıyor. Ben de biraz sonra kendisini arayacağım, geçmiş olsun dileğinde bulunacağım" diye konuştu.

Saldırganın kimliğiyle ilgili de farklı bilgiler geldiğini dile getiren Erdoğan, "Şu anda önce farklı isim verdiler, şimdi Altındağ ilçesinde oturduğuna dair yeni bir isim söylediler. Şimdi Orhan diyorlar, daha önce başka isim söylemişlerdi. Tabii şu an emniyet teşkilatımız araştırma incelemeyi yapıyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, saldırıyı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, şunları kaydetti:

"Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek durumlar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle biz bu girişimleri kınıyoruz. Tabii gereği neyse bunun da yapılması kesinlikle söz konusudur. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisine arayıp geçmiş olsun diyeceğim."

Erdoğan, bir gazetecinin "Terleyen cumhurbaşkanı sözleriniz bir sinyal olarak algılandı. Aktif, çalışan bundan sonra süreç değişecek, protokol cumhurbaşkanı yerine terleyen cumhurbaşkanı olacak şeklindeki sözleriniz artık sizin kafanızı biraz daha netleştirdiğiniz şeklinde yorumlandı" sözleri üzerine de "Bunu milletimizin takdirine bırakalım" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim