• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: "Gün yaklaşıyor, yargıda hesabını vereceksin"

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: "Gün yaklaşıyor, yargıda hesabını vereceksin"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avuç dolusu sahte evrak sallamakla kendisine ve ailesine leke süremeyeceğini belirterek,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avuç dolusu sahte evrak sallamakla kendisine ve ailesine leke süremeyeceğini belirterek, "Yargıda hesabını vereceksin. Geliyor, gün yaklaşıyor. İnşallah yargıda hesabını vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek" dedi. Erdoğan, FETÖ'nün verdiği sahte evrakları sallayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tongaya düştüğünün altını çizerken, iddialarını ispatlaması halinde kendisinin siyaseti bırakacağını, aynı onurlu tavrı da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Yalova İl Kongresi'nde konuştu. CHP'yi "ana hıyanet" olarak nitelendiren Erdoğan şunları söyledi:

"Ana hıyanet bunları hiçbirini görmüyor" diyen Erdoğan, "Gel bir Osman Gazi'den, Yavuz Sultan Selim, Avrasya'dan geç. Yoksa biz görmediğimizde mi geçiyor? Ne yapıyor bilmiyorum. Bunları kimler yaptı bir gör. Bu köprülerin fiyatını açıklamadınız diyor. Hastanelerin fiyatını açıklamıyorsunuz diyor. Kaynak çeşitlendirme nedir, ekonomide bunu bilmeyecek kadar cahil bu adam. Cebinizdeki parayı harcamak gayet kolaydır. Aslolan, biz geldiğimizde kasa tam takır. Böyleydi. Ne yapacağız? Bir şeyler ortaya koymamız lazım. Ne yaptık? Dedik ki giyotin sistemi. Kamu özel ortaklığı. Tüm bunları devreye sokarak hastaneleri böyle yaptık. Biz zamanı sattık. Eskiler ne demiş, vakit nakittir. Vakti, zamanı nakde dönüştürdük. Hastane mi yapıyor? Dedik ki al 10-15 yıllığına. İhaleyi böyle yaptık. Köprü de aynı şekilde. Yine zamanı, 15-20 yıl neyse, böyle yaptık. Bunların kafası basmaz, anlamaz. Biz mankafa kime dedik? Mankafa kime deriz biliyorsunuz değil mi? Siz anlıyorsunuz zaten. Nereden aklına geldi başkan. Man adadan aklıma geldi. Sağlıkta 3 bin 500 üzerinde yeni hastane açtık. En modern cihazlarla donatarak sağlık çalışanların sayısına 513 bin ilave yaptık" diye konuştu.

"Sahte evrakları sallamakla Erdoğan ve ailesine leke süremezsin"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede SSK Genel Müdürlüğü yaptın. SSK Genel Müdürlüğü yaptığın zaman bu hastanelerin hali neydi? Savaş Ay güzel bir program yapmıştı. O yaptığı programda hastanelerin rezaletini ortaya koyuyordu. Halk hastanelerde kuyrukta sefalet içindeydik. Kullanılan galoşları tekrar satıyorlardı. Kuyruğa gir, sıra gelmez. O çileleri çektik. Yaşadık. Beyefendi kendi 1 yaşındaki torununu sigortalı yapmanın gayreti içine girdi. 14-15 yaşındaki oğlunu SSK'lı yapmanın gayreti içine girdi. Şimdi diyor ki, Samsun'daki şu yavru ölmüş. Neden ölmüş? Zaten sana onun cevabını veriyorlar. Benim milletim nerede neyin olduğunu gayet iyi biliyor. Sen bir yaşındaki torununu nasıl SSK'lı yaptın? 15 yaşındaki çocuğunu nasıl SSK'lı yaptın, bunların hesabını ver. Avuç dolusu sahte evraklar sallamakla sen kalkıp da Tayyip Erdoğan ve ailesine leke süremezsin. Yargıda hesabını vereceksin. Geliyor. Gün yaklaşıyor. İnşallah yargıda hesabını vereceği gibi, bundan sonra atacağı iftiraların boynuna nasıl dolanacağını görecek" dedi.

"FETÖ takımı tongaya düşürdü"

Erdoğan, "Yakınlarımın bir adada hesabı varmış. Yok böyle bir şey. A'dan Z'ye hepsi yalan. Ne söylediysem adam cevabını veremiyor. "Siyaseti de bırakacağım" dedim. İspatlayamazsan aynı onurlu tavrı senden de bekiyorum. "Bırakacak mısın" dedim. Daha ne diyeyim. İspatla. Nerede böyle bir hesap? İspatla. Yok. Anlaşıldı ki yine bunları FETÖ takımı tongaya düşürdü. Hiç alakası olmayan tamamı uydurma kağıtlarla ana hıyanetin başındaki zatı bir kez daha ortaya sürdüler. Yalanlar ortaya çıktı. Karşı taraftan ses yok. Biz milletimize gerçekleri anlatmayı sürdüreceğiz. Sadece iftiralara cevap vermekle yetinmeyeceğiz. Gelecekte nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi 2053 ve 2071 vizyonlarımızı nasıl oluşturacağımızı anlatacağız. Teşkilat mensuplarımız bunları yaptıklarında milletimizin kulağı ve kalbinin onlarla değil; bizimle olduğunu çok daha iyi görecekler. Bizim Rabiamız tek başına onların tüm yalanlarını yerle yeksan etmeye yeter" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim