• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan'dan İsrail'e çok sert tepki

Erdoğan'dan İsrail'e çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesi açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esenboğa Havalima'nında Türkmenistan ziyareti öncesi konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Mescid-i Aksa sorusu

BM üyeleri ile bazı temasları geliştireceğiz. 1967'den buya bu tür olay olmamıştı. Bir çok sıkıntıyı dile getiriyor.

İsrail'in barbarca ve alçakça girişimi affedilemez. Tamamen tahrike dayanıyor. Dünya Müslümanlarının tümünü ilgilendiriyor. Uluslararası alanda gereken adımları atıyoruz. Bizim bu gelişmeler karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Aksi takdirde farklı sıkıntılar yaşayabiliriz. Temenni ediyorum ki İsrail yönetimi, aklıselim ile bu işe el koyar ve tekrar süratle Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara kapıları açılır ve Müslümanlar kendi ibadethanelerine rahatlıkla girme imkanını bulurlar. Yoksa bölgede İsrail kendisi tek başına kalmanın ötesinde dünyada da aynı duruma talim edecektir

Halep

Halep'teki hassasiyetimiz Kobani'den daha fazla. Başta Başbakanımız ve bakanlar olmak üzere görüşmelerimiz devam ediyor.

Çözüm Süreci

Çözüm sürecinin İmralı ile şura ile bura ile bir alakası yoktur. Demokratikleşme çalışmaları ile başladı. Siz kalkar da vatandaşı sokağa davet eder 40 kişinin ölümüne sebep olursan senin çözüm diye bir derdin olmaz. Eğer gerçekten barış istiyorsan barış çağrısı, özgürlük çağrısı yaparsın. Eline molotof atıp dükkanları, arabaları, evleri yakanların barış ile alakası yoktur. 

Cumhurbaşkanı olarak barış için, gerekeni yapacağıma milletime söz verdim milletim de bana yetki verdi.

AK SARAY

Özal geldi, Başbakanlığa bir kaç uçak aldı, hakaret ettiler sonra aynı kişiler o uçaklara bindiler. Gelişen dünya ile rekabet edeceksen bir şeyler yapacaksın. Şimdiki Başbakanlık binasının önü caddeydi hükümet başkanları ile orada tören yaparken oraları trafiğe kapatıyorduk, böyle olur mu itibarımız için bunu yapmak şart oldu. Buralar ülkelerin itibar makmlarıdır. 

Parasal olarak da hepsi farklı rakamları söylüyor yanlıştır, bunlar duymaz uydurur cinstendir. Camisi olacak, konferans salonu olacak, projedeki ilavelerle devam edecek. 

Uçak konusu da tamamıyla ayıpsanacak bir mevzudur. Artık bakanlar ve meclis başkanları için artık vakit nakittir. Toplantılara bu anlayışla gidiyoruz artık. Türkiye'nin gidilecek yerlerdeki duruşunu ortaya koyacaktır. Türkiye kendisine yakışanı yapmıştır ve yapacaktır. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim