• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan'dan flaş açıklama

Erdoğan'dan flaş açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan, Habertürk televizyonunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili alt yazıya müdahale ettiği yönündeki iddiaları doğruladı. Erdoğan, “Fas’tan arama noktasında evet aradım. Açık net ortada. Sadece hatırlatmayı yaptım. Hatırlatma

Başbakan Tayyip Erdoğan internet sitelerinde yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili üç iddia hakkındaki soruları yanıtladı.

HABERTÜRK: Evet Fas’tan aradım. Sadece hatırlatmayı yaptım. Kendileri de gerekli uygulamayı yaptılar.
URLA’DAKİ VİLLALAR: Senede 3-5 gün gittiğim dostuma ait bir yer. 35 yıl içerisinde yaptıkları evlerdir, bir köydür. 1. derece, 3. derece sit yargıda devam eden bir süreç. 
SABAH-ATV: Ortak olduğu firmada hisselerini amcasına devrediyor. 3’üncü havalimanı ile alakalı hisselerini de satmak suretiyle medya dünyasına giriyor.

Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile yaptığı ortak basın toplantısında Zaman Gazetesi muhabirinin dinlemelere ilişkin sorularını yanıtladı. Muhabirin Urla villaları, Sabah–ATV havuzu ve Habertürk’e müdahale ile ilgili iddiaları sorması üzerine Erdoğan şunları söyledi:

HEPSİNİN ALTINDA PATRONLARINIZ VAR

Öncelikle iddia ediliyor ifadelerini bir kenara koy. ‘İddia ediyoruz’ de. Çünkü bu iddialarının hepsinin altında patronlarınız var. Hepsinin altında dışa bağlı olduğunuz yer var. Bu dışa bağlı olduğunuz yer size nasıl komut ediyorsa ona göre hareket ediyorsunuz.

ŞAHSIMLA ALAKALI DEĞİL

Bu Urla ilgili olay bir defa şahsımla alakalı değil. Hukukta bir kaide vardır, Bunu öğren. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim? Mensubu olduğun medya organı. Önce bu gazete iddiasını ispatla mükelleftir. O söylenen yer 35 yıl önce inşa edilmiş olan bir yerdir. Bunun bir süreci vardır. Şu anda yargı sürecinde olan burayla ilgili şahsa niye yöneltmiyorsunuz da bana yöneltiyorsunuz. Bunu patronlarına sor önce. Şahsımla zerre kadar alakası yok. Ben son 5 sene içerisinde senede 3 gün 5 gün gittiğim ailece görüştüğüm çok sevdiğim bir dostuma ait olan bir yerdir orası. Ve orası hazine arazisi değildir, onların kendi mülküdür. Bunu da bilmenizi isterim.

NE GÜCÜNÜZ NE EVRAKINIZ YETER

Bunu da patronlarına söyle. Ama patronlarınız maalesef doğru konuşmamayı kendilerine meslek edindikleri doğru konuşmamak üzere bütün vatandaşlarımızı bu noktada bu ülkenin güvenilir insanlarına ‘iftira at tutmazsa iz bırakır’ anlayışıyla hareket ettikleri için burada da aynı süreci devam ettirmektedirler. Oranın sahipleri oraya 35 yıldır sahiplerdir. 35 yıl içerisinde orada yaptıkları onlar evlerdir, bir köydür. 1. derece sit 3. derece sit bunların hepsi yargı içerisinde devam eden bir süreçtir. Bununla ilgili Başbakanı lekeyelemezsiniz. Buna ne gücünüz yeter ne evrakalınız yeter. Hiçbir şey bununla ilgili şahsımla alakalı yok.

HAKARETİ UYARDIM

Fas’tan arama noktasında evet aradım. Açık net ortada. Sadece hatırlatmayı yaptım. Hatırlatmayı yaptığım şahıslar da altyazı ile alakalı olarak bize yapılan hakaretlerle ilgili, yurtdışında olan bir başbakana karşı bu tür hakaretlerin yapıldığı bir konuşmayı kalkıp kendilerine söyledim. Kendileri de gerekli uygulamayı yaptılar. Ben bir gazetenin sizin patronlarınıza yeri gelmiş  bu tür hakaretler yapıldığı zaman ya şahsım ya arkadaşım hukukumuza dayalı olarak bu tür hakaretler yapılıyor. Bak biz şu anda Fas’tayız demişizdir. Bunu demek eğer yanlışsa onu bilemiyorum. Bu tür şeyleri de öğretmek durumundayız. Çünkü yapılan hakaretler sıradan hakaretler değildi.

HAVUZA GİRİP ISLANANLARDAN DEĞİL

Bir defa havuz diye bir ifade kullanıyorsunuz. Bunu ben de merak ettim, sordum. Bunu siz uyduruyorsunuz. Ne havuzu ya? Şu anda burayla ilgili bu adımı atan firma sıradan bir firma değil. Bu ortağı olduğu firmada hisselerini kalkıp kendi amcasına devrediyor satıyor. Bunun yanında 3 havalimanı ile alakalı oradaki hisselerini de bu havuza girenler diye ki onlar havuza girip ıslananlardan değil onu da bilin, oraya da hisselerini satmak suretiyle medya dünyasına giriyor. Atılan adım budur. Havuz mu bu?

SENDE SÖYLEYECEK İRADE YOK

Bunları lütfen patronlarına söyle, bunu söyleyecek irade sende yok. Söylesen de zaten netice alamazsın. Bu iftira üzerine kurulu bir dünyayı kurdular. Zaten maşallah rüyaları da gayet güzel iltifat ediyorlar. Tweetlerin iki katı artırılmasını söylüyorlar. İki katına artırılması için de fetvayı aldığınıza göre sen de tweetlerde artık iki katı uygulamaya devam et.”
 
Kimsenin kanun önünde farkı yoktur
 
İspanyol Başbakan da İspanya Kralının kızı Prenses Cristina’nın yolsuzluktan hakim önüne çıkmasına ve kendi partisinin polis tarafından aranmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Savcılık makamının sorumluluğudur. Prenses, herhangi bir vatandaşın olduğu gibi masumiyetini savunmak, suçsuzluğunu kanun önünde ispatlamak zorundadır. Bu konuda hiç kimsenin kanun önünde birbirinden farkı yoktur. Bu hukuk devletidir ve buna saygı göstermek zorundayız. Yasama, yürütme ve yargı organı herkes kendi düşeni yapacaktır.”

http://www.istanbulhaber.com

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim