• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan'dan CHP'ye cemaat suçlaması

Başbakan Erdoğan Sakarya'da toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Erdoğan, şöyle konuştu: Bu aziz millet neyin ne olduğunu gördü. Geçmişte millet susuyor vakti gelince sandıkta soruyordu. Yine bunlara sandıkta hesap soracak. Sandıkar adeta patlayacak. Çünkü bu millet iradesine bağımsızlığına güçlü bir şekilde sahip çıkıyor. Bu ülkede egemenlik yargının değildir, yürütmenin değildir. Egemenlik milletindir milletindir.

Herkes anayasadaki konumunu iyi bilecek. Kimse yargılama sürecini baskı altına alamaz. Nerede millet bunun hesabını sorar. Onun soruşturma şekli farklı.

11 gündür devam eden saldırı AK Parti'ye değil, saldırının hedefi millettir, ekonomisi büyüyen çözüm süreci başarıyla yürüyen dünyada ağırlığı artan Türkiye'dir. Büyüyen Türkiye'yi hazmedemiyorlar. Onlar sömürülen, güdülen Türkiye istiyorlar.

Biz görev geldiğimizde Türkiye'de borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi yüzde 7'lere geldi. Faiz lobisi kuduruyor. Hala kara trenle gideceğiz diyorlar. O eskide kaldı. Bunları rahatsız eden bu.

HSYK'ya sesleniyorum, HSYK adli kolluk konusunda Danıştayı baskı altına almak üzere bildiri yayınladın, burada kalkıp adalet sarayının önünde başsavcı yetkisini kullanmak suretiyle attığı bir adım var. Bunun üzerine kalkıp başsavcıya, başsavcı vekiline adeta orada komplo ayarlamak suretiyle medyaya bildiri yayınlayan, dosyasının içindekileri orada açıklayan bir kişi bu ülkede adil bir savcı olabilir mi?

Savcı mısın bildiri dağıtan birisi misin? Bu ne bizim iştir ya. Yargının tarihinde böyle bir şey var mı? Bu ne menem iştir. Dosyasının içindekileri basına açıklayan adil biri olabilir mi?

Gazeteleri, medyayı yanına almak suretiyle gizlilik esası olan bütün dosya münderacatını medyada görüyoruz. Sen bu servisi nasıl yaparsın, bu ne demek bu? Sen tertemiz insanları, bununla nasıl lekelersin? Bu insanların bu ülkenin ekonomisinde, bu ülkenin iş hayatında, bilim hayatında, vakıf hayatında farklı yerleri varken bunları senin lekelemeye hakkın var mı? Önce sen nereye çalışıyorsun, bunu açıkla, bunu. Sen açıklamazsan biz açıklayacağız bunları da.

İstiyoruz ki bu ülkenin istikametini sadece ve sadece millet belirlesin. Biz olsak da olmasak da biz kazansak da kazanmasak da istiyoruz ki bu ülkede millet ne diyorsa o olsun.

Türkiye'nin ayağa kalkmasına dayanamayanlar şu an zil takıp oynuyorlar. Faizleri düşürdüğümüz için rahatsızlar. Filistin dedik, rahatsız oldular. Mavi Marmara'dan rahatsızlar. Kendi istikametimizi çizdiğimiz için rahatsız oldular.

İçeride bunların işbirlikçileri var bundan rahatsızlar. Benim vatandaşım başka çevrelere ajanlık yapan bu devlet içinde çöreklenmiş örgütün kimin ekmeğine yağ sürdüğünü gördü ve görüyor. Müslümanlar kendi aralarında rahmet içindedir. Müslümana beddua edenlerin gerçekten kisin hesabına çalıştığını imanlı kardeşlerim tanımıştır.

Biz beddua etmeyeceğz dua edeceğiz. Bedduaya lanet duaya davet bunu söylüyorum.

Diğer partilere oy vermiş kendi oylarına iradelerini sahip çıkmalarını bekliyorum. Nu olur aklımızı kiraya vermeyelim kula kullak yapmayız sadece allah'a kullak yaparız. Gönül verdiğiniz partiler kirli maşa olarak kullanılıyor.

Başarılı bir arkadaşımı içişleri bakanı olarak aldık. CHP genel müdürü Meclis içinden kimseyi bulamadınız mı diyor.

İstanbul'a yolsuzluk nedeniyle ihraç ettiğiniz o kişiden başka aday bulamadın mı? Onun yolsuzluk klasörü önünde poz veriyordun. adam mı bulamadım istanbul'a aday yapıyorsun. ün hakanet ettiğmi yargıyı savunuyorlar. Kuyruğa kaynak yapan beleşçi gibi boy gösteriyor.

Darbe olur CHP atamayla iş başına geliyor. Sokak eylemi olur CHP orada payanda olur. Devlet içine sızmaya çalışan, devlet içinde devlet oluşturmaya çalışan kirli örgüte CHP yıllarca sövdü, hakaret etti, yıllarca istismarını yaptı. Aynı CHP şu anda bu örgütün adeta bir bastonu, bir dayanışma örgütü gibi. CHP'li MHP'li kardeşlerim bu kirli tezgahı bozacaktır.

Kardeşlerim asla ümitsiz olmayaçakmsınız, asla morallerini bozmayacaksınız. Sakarya'da siz ne hissediyorsanz diğer 80 vilayet onu hisediyor. Biz Allah'ın izniyle çok güçlüyüz.

Sakaryalı sana sesleiyorum bu oyun bozmaya var mısın? Yeni Türkiye'nin istiklal savaşına hazır mısın? Milli iradeye sahip çıkmaya hazır mısın Sakarya. Biz beddualarla dolaşmayacağız, dualarla dolaşacağız.  Biz şuna inanıyoruz armudu yene ağaç taşlanır.

Birileri kaset çıkardı ortaya sen de böyle kasetle genel başkanını saf dışı bıraktın ve CHP'nin başına geçtin. Senin lekeli geçmişin var. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin görmesi lazım. Bizi susuzluğa çöplüğe mahkum ettiler. Bu zihniyet CHP zihniyetidir. Çöpüyle tertemiz Sakarya var.

Ankara İstanbul hızlı treni bir kaç ay içinde hizmete giriyor Benim Sakarya'ma layık olan bu. Biz size sevdalıyız sevdalı. Bizi kıskanıyorlar dert burada.

www.istanbulhaber.com

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim