• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Erdoğan’dan Bank Asya’ya büyük operasyon!

Erdoğan’dan Bank Asya’ya büyük operasyon!
Başbakan Erdoğan'ın Bank Asya'nın mali yapısı ile yaptığı açıklamaların ardından banka hisselerinde yüzde 4'e varan kayıplar yaşandı.

Bank Asya'ın mali yapısı ile ilgili Başbakan Erdoğan'ın yaptığı uyarılar sonrasında banka hisseleri yüzde 4'e varan kayıp yaşıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Mersin programı dönüşünde uçakta gazetecilere konuştu. Cemaate yakınlığı ile bilinen Bank Asya'yı uyaran Erdoğan şöyle konuştu:

''Şu anda Bank Asya iyi bir konumda değil. Ve mal varlıklarını satmak suretiyle likiditelerini artırma gayreti içindeler.

Şu anda bütün onlara rağmen sıkıntı devam ediyor ve bunu finans sektörü de gayet iyi biliyor. Şunu ben rahatlıkla söyleyebilirim. Bu aldığım bir bilgidir. Qatar Islamic Foundation bir defa burayı alma noktasında değil. Onu ilan ederek kendilerine oradan piyasalarda psikolojik bir destek sağladılar.

Aslında bu SPK tarafından masaya yatırılması gereken bir konu. Burada aldatmaca var, muvazaa var. Ki şu var: BDDK, MİT, MASAK bular müsaade etmediği sürece buraya gelip ortak olamaz. Ama bunlar vatandaşı maalesef bu şekilde göstererek de aldattılar.''

HİSSELER DE YÜZDE 3,88'LİK DÜŞÜŞ YAŞANDI

Bu açıklamalar sonrasında BİST açılış sonrasında AsyaBank (ASYAB) hisselerinde yüzde 3.88'lik düşüş ile 1.24 TL seviyesine gelindi.

EFKAN ALA'NIN BANK ASYA İDDİASI ALİ BABACAN TARAFINDAN YALANLANMIŞTI

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Bank Asya’ya yönelik ‘2 milyar dolar döviz aldı belgesi var’ dediği ancak daha sonra bu iddia CHP'li Milletvekili Sinan Aygün'ün soru önergesi ile Ali Babacan tarafından yalanlanmıştı.

Babacan,açıklamasında şu bilgilere yer vermişti:

“7-17 Aralık 2013 tarihleri arasında Merkez Bankası tarafından piyasa katılımcısı 23 banka ile yapılan işlemler neticesinde 750 milyon Amerikan Doları,17-31 Aralık 2013 tarihleri arasında ise piyasa katılımcısı 24 banka ile yapılan işlemler neticesinde 4 milyar Amerikan Doları satılmıştır. Merkez Bankası sadece piyasa katılımcısı bankalar ile döviz işlemi yapmakta olup özel kişi,firma ve şirketlerle işlem yapmamaktadır. Bununla birlikte,Merkez Bankası ile işlem yapan kuruluş isimleri ve işlem detayları,Merkez Bankası Kanunu’nun 35. maddesi ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 73. maddesinin 3 numaralı fıkrasına göre gizli bilgi niteliğindedir.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim