• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Erdoğan'a hakaretten yargılanan doktorun görevine son verildi

Erdoğan'a hakaretten yargılanan doktorun görevine son verildi
Aydın'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımladığı bir fotoğrafla hakaret ettiği...

Aydın'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yayımladığı bir fotoğrafla hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Dr. Bilgin Çiftçi'nin, memuriyetten men edilmesinin ardından şimdi de aile hekimliği sözleşmesi feshedildi. Kararın kendisine iletildiğini belirten Dr. Çiftçi, aile hekimliğiyle ilgili savunmasından sonra sözleşmesinin feshedildiğini açıkladı.

Efeler ilçesindeki Dalama Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan Çiftçi hakkında, yaklaşık 17 ay önce sosyal paylaşım hesabındaki bir fotoğraftan ötürü Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla adli ve idari soruşturma açılmıştı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüksek Disiplin Kurulu, soruşturma raporu doğrultusunda Bilgin Çiftçi'nin devlet memurluğundan çıkarılmasına karar vermişti. Dr. Çiftçi'den, buna istinaden aile hekimliğinin sözleşmesinin feshedilmesi hakkında savunma istenmişti. Devlet memurluğundan men edilen Çiftçi, Dalama Aile Sağlık Merkezi'ndeki işinden de oldu. Çiftçi, hukuki süreci başlatacağını belirtti.

Dr. Bilgin Çiftçi hakkında, Erdoğan'a başbakanlığı döneminde, sosyal paylaşım sitesinde yayımladığı fotoğraflarla hakaret ettiği iddiasıyla açılan ceza davası da bulunuyor. Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın, geçen günlerde yapılan dördüncü duruşmasında da karar çıkmamıştı. Mahkeme başkanı, Erdoğan'ın fotoğraflarının benzetildiği, Yüzüklerin Efendisi filmindeki "Gollum" karakterinin kötü olup olmadığı hakkında bilirkişinin incelemesi istemişti. Sanık Çiftçi hakkında, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Erdoğan'a hakaretten yargılanan doktorun görevine son verildi

Erdoğan'a hakaretten yargılanan doktorun görevine son verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim