• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Erdoğan: Zarrab Konusu Bizi İlgilendirmiyor, Asıl Kara Para Babaları Orada

Erdoğan: Zarrab Konusu Bizi İlgilendirmiyor, Asıl Kara Para Babaları Orada
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reza Zarrab'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak "Bu konu ülkemizi ilgilendiren bir konu değildir. Kara para aklayanların babaları orada duruyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin Reza Zarrab sorusuna cevap veren Erdoğan, "Bu konu ülkemizi ilgilendiren bir konu değildir. Asıl Kara para aklayanların babaları oradadır." dedi.

REZA ZARRAB SORUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reza Zarrab'ın tutuklanmasıyla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Değerli arkadaşlar bu konu ülkemizi ilgilendiren bir konu olmadığı gibi bir kara para aklama konusu mudur değil midir, bunun gerekçesini bilmeden böyle bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum.

"KARA PARANIN BABALARI ORADA DURUYOR"

Ancak kara paranın babaları orada duruyor, Pensilvanya'da duruyor. Acaba yetkililer onlara bir değerlendirme yaptı mı? Geçenlerde hukuk büroları çok ilginç suç duyurularında bulundu.

"ABD'NİN CHARTER OKULLARINI SÖĞÜŞLEDİLER"

Paralel devlet yapısının ABD'de birçok eğitim, öğretim kurumu var. Bu kurumlar içinde Amerika'nın charter schoolları var. Bunları en güzel şekilde söğüşlediler. Bunlar ufak rakamlar değil. Yüz milyon dolarları aşan rakamlar. Öncelikle bunlara yönelik bir adım atsınlar. Bir adım atmadılar. Bir kişi değil, iki kişi değil. Ki biz kendilerini bu konuda da uyardık, bu kişi ülkemizde de kara para aklamayı yaptığı gibi bu kişilerin koordine ettiği kişiler ülkemizde ya tutuklu ya da firarda. Bunları da duyurduğumuz halde dostumuz Amerika'daki yetkililer en ufak bir şey yapmadı.

"RIZA BEY'İN AVUKATLARI GEREKLİ ŞEKİLDE SAVUNACAKLARDIR"

Zarrab ile ilgii varsa bir şey onu zaten Rıza beyin avukatkarı gerekli şekilde verecektir, savunacaklardır. Bu zaten ülkemizle alakalı bir şey değildir."

"OBAMA İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Obama ile görüşüp görüşmeyeceği yönünde açıklamalarda da bulunan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Orada birçok liderle bu görüşmeleri yapacağız. Sayın Obama ile de bu şekilde bir görüşme arkadaşlar planladılar ve görüşmeler yapıldı. Orada bu toplantılar sadedinde nasıl G20'de yaptıksak aynı şekilde orada da... Çünkü sadece bu Sayın Obama'nın ikili bir görüşme için davetine icabetle değil, bir zirveye davetle gittiğimiz bir toplantıdır. Takdir edersiniz ki 50'yi aşkın Sayın Obama'nın davetine gelen orada liderler olacak. Onların ciddi bir kısmıyla tabii kendisinin de orada ikili görüşmeleri olacaktır. Biz de bu şekilde orada kendisiyle ikili bir görüşmeyi yapacağız ama bu görüşme ne kadar sürer, o görüşmenin gündemiyle, toplantının akışıyla alakalı bir konu olacaktır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim