• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan: Yeni Ergenekoncuları da bitireceğiz

Erdoğan: Yeni Ergenekoncuları da bitireceğiz
Aydın'da halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Gelirken birisi bana Atatürk'ün posterini sallıyor. Niye bana sallıyorsun ki, büyük ihtimalle CHP'li." dedi.

Aydın’da düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, geçmişte Adnan Menderes’e yapılmak istenenin, bugün kendisine yapılmak istendiğini söyledi. Erdoğan, yolda kendisine Atatürk posteri sallayanlara tepki gösterdi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Aydın'daki konuşmasından satır başları:

Aydın Menderes Yassıada'da yatarken en çok Aydın'ı özlemişti. Onun bedenini yok ederken, ülkeden zihniyetini de silmek istediler ancak başaramadılar. Bunu yapmak isteyen CHP zihniyetiydi. 30 Mart'ta da aynen bunu yapmak istiyorlar. Aynı oyunları tuzakları tıpa tıp bugün de yapmak isityorlar. Milletin partisine bugün de aynı saldırıları yapıyorlar. Gazete manşetlerine bakın 27 Mayıs darbesi öncesi atılan manşetlerin aynısı atılıyor. O gün Menderes'e diktatör dediler, bugün aynını bana söylüyorlar. O gün Menders'e gençleri öldürdü, öldürüyorlar dediler. Bugün aynısını bana dediler. O gün de Menderes'e en alçak iftirayı yolsuzluk ile suçladılar. Bugün de aynısını banada yapıyorlar. Son 14 gün kapı kapı dolaşıp bunları anlatmaya var mıyız.

Sizlere çok entresan bir olayı hatırlatmak istiyorum. Darbenin ardından 5 kişiye bir cenaze töreni düzenledi. Aynı bugün CHP'nin yaptığı cenaze töreni gibi. O zaman o 5 kişeyi günlerce sokaklarda gezdirip Ankara'ya getirip Anıtkabir'de defnettiler. Bu 5 kişi nasıl öldü biliyor musunuz? Biri darbe esnasında kendi askerinin kurşunu ile. Biri CHP'li babanın yanında darbeyi kutlamak için sokağa çıktığında ölmüştür. Biri de darbeye hazırlık yaparken elinde silahın patlaması ile ölmüştür. Beşide pisi pisine ölmüştür. Bu 5 kişiyi kara propadanda için kullandılar. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Onların kemiklerini Anıtkabir'den çıkartarak ailelerine verdiler. Bunu kimse hatırlamıyor. İşte CHP zihniyeti bu.

Biz büyükşehir yasasını çıkardığımızda CHP itiraz etti. Onlar belediyecili bilmez. Onlar yolsuzluğu iyi bilir.

Hala bu ifadelerlde bile hikmet arayan saf kardeşlerim var. Ne hikmeti ya. Sen yaradanın hükmüne bak hükmüne. Bırak bu hikmetleri. Hep senaryolar ve tuzaklar. İşte bu tuzakları inşallah 30 Mart'ta hep beraber bozuyoruz. Artık bu millet çok güçlü. İnşallah artık benim milletimin özgüveni var. Milletin sandığına demokrasiye başbakanına sahip çıkılıyor. Ben bunu görüyorum. Aman ha aman ha.. Hanım kardeşlerim beyler.. Sandıklara sahip çıkacağız. Sandık müşahidi kardeşlerim kuş uçurtmayacağız. Çünkü bunlar her türlü oyuna başvurabilirler. Herhangi bir numara mı var hemen emniyete başvurun. Anında rapor tutulur. Bunlara güvenmeyin. Sağlam duracağız. 30 Mart'ta da gümbür gümbür Ak Parti'nin iktidarını perçinleyeceğiz. 

Çünkü biz artık sözün de mührün de kararın da millette olmasını istiyoruz. 

Bunlar Gezi olaylarında dümen çevirdiler. Ağaç dediler yeşil dediler onların ardına saklandılar. Şimdi kardeşlerim ben bu meydanda çok büyük miting yaptım. 

17 Aralık ve 25 Aralık Türkiye'ye saldırıdır. Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla Türkiye'ye saldırdılar. Sandıkta yenemedikleri bir iktidarı ayak oyunlarıyla yenmek istediler. Ama biz dik durduk. Sizin hayır dualarınızla eğilmedik bükülmedik taviz vermedik. Yapılan saldırılar sadece bize sadece AK Parti'ye yönelik saldırılar değil. Saldırılar büyük Türkiye hedeflerine demokrasiye istikrara yapılan saldırılardır. Bu saldırılar bize yapıldığı kadar size yapılmıştır size! Aydın'a yapılmıştır İzmir'e yapılmıştır Denizli'ye tüm Ege'ye tüm Türkiye'ye yapılmıştır. 

Az önce Adnan Menderes Havalimanı'nın içhatlar terminalinin açılışını yaptık. 2006 öncesinde orası bir gecekonduydu. Şimdi dış hatlar hizmet veriyor zaten. 110 bin metrekarelik bir alanda. İç hatları da bitirdik burası da 220 bin metrekare. Oldu 330 bin metrekare. Yaklaşık 17 körük var. Artık Ege'de özellikle Aydın İzmir buradan istifade edecek. İnşallah ilerde Aydınımıza da böyle bir havaalanı kazandıracağız. Büyükşehirlerde bu havaalanlarını yapmamız bizlere ayrı güç katıyor. THY şu anda dünyada saygın havayolları arasında. Daha da iyi olacak. Ama bu CHP'nin böyle bir hizmeti var mı? Olamaz. Çünkü bunlarda laf var laf icraat yok. 

Tarih boyunca bu CHP darbelerin arkasında durdu bugün de öyle. Sandıkta hiçbir zaman çok partili dönemde netice alamadı. Benim milletim CHP'yi iyi tanıyor. Bunlara oy vermiyor vermez. İşte böyle belediyelerde falan başkanlık kazanır onunla işi idare eder. Şimdi başka yollarla birşeyler yapmaya gayret ediyorlar. Gelirken bana birileri Atatürk'ün posterini sallıyor. Bana niye Atatürk posteri sallıyorsun. Bu büyük ihtimalle CHP'lidir. İşleri güçleri bu. Ya sen laf üretme iş üret iş. Biz bu CHP'yi biliriz. Ya siz Gazi Kemal öldü ondan sonra paraların üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırıp oraya İnönü'nün resmini koydunuz. Devlet dairelerinden Atatürk posterlerini kaldırıp İnönü'nün resmini koydunuz. Posta pullarından Atatürk'ü kaldırıp oraya İnönü'nün resmini koyan partisiniz. Siz geçmişinize bakın. Sizin geçmişiniz kirli geçmişiniz. Bunların hepsi müdellel belgeli. Siz değil misiniz yahu CHP ezanı aslından ayıran siz değil misiniz?

Kur'an kurslarını kapatan siz değil misiniz? Adnan Menderes ezanı aslına döndürdü diye idama götürdünüz. CHP siz busunuz! Onların arkasında durdunuz. Camileri ahıra çevirdiniz depoya çevirdiniz. Demokrasiye değil darbelere bel bağladınız. Şu anda da işte pensilvanyanın yörüngesine girdiniz. Onunla işi götürüyorsunuz. Din istismarı yapıyorsunuz. Duyguları istismar ediyorsunuz. Maalesef MHP de bunların dümen suyuna girdi. Kendi aralarında bazı ittifaklar oluşturuyorlar. Taktik şu... Pensilvanya diyor ki CHP'nin güçlü olduğu yerde AK Parti'ye karşı CHP'yi veya MHP'yi destekliyoruz. Hep beraber BDP'yi bile destekliyorlar. Siirt'te Mardin'de taktik bu... Benim milletim bunların hepsini paketler sandığa gömer! 

İşte onun için bu 14 gün çok önemli. Aydın'ın bu kirli oyunu ve ittifakı bozacağına yürekten inanıyorum. 30 mart'ta sandık dışı yollara başvuranlara en güzel cevabı Aydın vercektir. Adnan Menderes'in şehri Aydın'ın büyük Türkiye hedeflerine çok güçlü şekilde sahip çıkacağına inanıyorum.

12 yılda çetelerle kararlı mücadele verdik. Bu mücadeleden asla taviz vermeyeceğiz. En son çete paralel yapı. Bu çeteyi de bitireceğiz. Bunları tasfiye edeceğiz. Ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı tasfiye edeceğiz. 2 kere 2 dört... Bakıyorum yeni yeni iftiralar atıyorlar. Ya bunlar sahtekar ya. Kalkmış iki tane gazete yine paralel yapının gazetesi bir tanesi. Bir tanesi paralel yapının desteklediği gazete. Haberde benim oğluma yavruma hiç alakası olmayan bir avukat uydurmuşlar. Ondan sonra bir siteden evi olduğuna dair haber yapmışlar. Anında davayı açtık. Davası devam ediyor. Bunlarda iftira var yalan var takiyye var ne ararsanız var. İftira at tutmasa da izi kalır diyor. Ya böyle sahtekarlık olur mu? Sen nasıl din istismarı yapıyorsun ya nasıl bir Müslümansın ya. Sevgili Peygamberimizin huzuruna kişisel suçlarla ilgili geliorlar hatta zina yaparsa ne olur diyorlar... Ama Yalan söylerse ne olur diye sorunca Peygamberimiz ayağa fırlıyor. Asla diyor asla...Çünkü yalan bireysel değil toplumsal...

Biz Ergenekonla mücadele ettik. Pensilvanya'daki yeni Ergenekon ile de mücadele edeceğiz. Türkiye'de çeteler devri kapanmıştır. Hiç endişeniz olmasın Türkiye'ye artık sizler istikamet vereceksiniz. Sizden başkası asla. 

Türkiye istikrarlı şekilde büyüyor. Ölçüler vereceğim bunlara bakacaksınız. Yolsulzukların olduğu iktidar bunları yapabilir mi? Biz yolsuzluk yoksullu ve yasaklarla mücadele için geldik. Ekonomi hamdolsun bütün saldırılara rağmen büyüyor. Çözüm süreci bütün sabotajlara rağmen ilerliyor. Küresel ölçekli projelerimiz devam ediyor. Tarım'da sanayide ticarette Türkiye büyüyor. 

Biz laf değil icraat ürettik. Bundan sonra da sadece icraat üreteceğiz. Aydınlı kardeşlerim de lafa değil icraata bakacaklarına gönülden inanıyorum. Televizyonlardaki gazetelerdeki AK Parti reklamlarını takip ediyorsunuz değil mi? Orada vatandaşlarımız ben lafa değil icraata bakarım diyor. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim