• BIST 9524.59
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Erdoğan yemin etti, CHP'nin protestosuyla karşılaştı!

Erdoğan yemin etti, CHP'nin protestosuyla karşılaştı!
CHP milletvekilleri önce genel kurul salonuna girdi, usül tartışması talep etti. Cemil Çiçek talebi kabul etmeyince toplantıyı protesto edip salonu terk ettiler.

Recep Tayyip Erdoğan evinden çıktı, yemin töreni için TBMM'ye gitti. Erdoğan mazbatasını Cemil Çiçek'ten aldı. Erdoğan için ülke genelinde 101 pare top atışı yapılıyor.
 
CHP milletvekilleri genel kurul salonuna girdikten sonra Erdoğan'ı beklemeden protesto edip salonu terk etti. 

CHP'DEN TEPKİ

CHP'nin usul tartışması açma istemesinin reddedilmesi üzerine CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığı fırlattı.

Altay'ın bu sırada Meclis yasalara göre yönetilir dediği duyuldu. Çiçek, "İster katılın ister katılmayın ben bu töreni icra edeceğim. Sizden bugün sabır bekliyorum" dedi. Fakat CHP'liler tepki göstererek salonu terk etti. 

Subayevleri'ndeki konutundan çıkan Erdoğan uzun bir konvoy eşliğinde TBMM'ye gitti. TRT bu konvoyu helikopter ile canlı yayından verdi.

 TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılanan Erdoğan, Meclis girişinde tören kıtasını selamladı.

TRT, TBMM'de Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin ederek resmen cumhurbaşkanlığı görevini devralacağı yemin töreni için çok özel bir yayın yaptı. ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin töreninde yapılan yayının bir benzeri TRT tarafından Erdoğan için yapıldı. 
 
KARADAN VE HAVADAN, 300 KİŞİYLE CANLI
 
Erdoğan'ın Keçiören'deki evinden TBMM'ye, oradan da Çankaya Köşkü'ne kadar adım adım, her an TRT'nin tüm haber kanallarından, TRT 1, TRT Haber, TRT Şeş ve TRT Avaz'dan canlı yayınla aktarıldı. Motosikletli kameramanlar aracılığıyla, bizzat Erdoğan'ın konvoyunun içinden, helikopterle de havadan canlı yayın yapıldı. 
 
TOP ATIŞLARI VERİLDİ

Yeni Cumhurbaşkanı'nın göreve başlaması nedeniyle Türkiye çapında 101 pare top atışı yapıldı. TRT ekipleri de yurt sathında illere dağılarak, canlı yayınla bunu izleyicilere aktarıyor. 
 
15 CANLI YAYIN ARACI

TRT, sadece Ankara'da yemin töreni özel yayını için, kentin çeşitli köşelerinde de 15 canlı yayın aracı görevlendirdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim