• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan ve Baydemir'in renkli görüşmesi

Başbakan Erdoğan ve Osman Baydemir arasında geçen görüşme renkli görüntülere sahne oldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün başlayacak ve 2 gün sürecek Diyarbakır ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de ziyaret ederek başladı.
 
SURİÇİ PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Erdoğan ile Baydemir yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşme öncesi Baydemir Başbakan Erdoğan'a Suriçi Projesi hakkında bilgi verdi. Belediye binasında Erdoğan ve Baydemir arasındaki görüşmeler renkli görüntülere sahne oldu.
 
3.20131116134554.jpg
 
 
2.20131116134533.jpg
 
BAYDEMİR, ERDOĞAN'I BÖYLE KARŞILADI
 
"BEN GİDERAYAK SİZ GELDİNİZ SAYIN BAŞBAKANIM"
 
Başbakan'ın ayrılmasının ardından Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazetecilere görüşmeyi anlattı. Hoş bir sohbetlerinin olduğunu belirten Baydemir, şunları söyledi: ''Milletvekillerimizi le birlikte karşıladık. İçerde son derece verimili hoş esprili bir sohbetimiz oldu. Diyarbakır halkımız açısından da önemli bir görüşme oldu. bu buluşma hepimizin acil ihtiyaç duyduğu eşitlik özgürlük kardeşlik hukuku temelinde nihai bir barışa da katkı sunmuş olur. Ben çok teşekkür ediyorum. Sayın Başbakan ile aramızda şöyle bir espri de geçti. 'Ben giderayak siz geldiniz sayın Başbakanım' dedim, 'Daha önce gelseydiniz birkaç proje alırdık sizden' dedim. Dicle Vadisi ve raylı sistem projesini görüştük. Bizden sonrakilere kapı açmış olduk."
 
a.20131116134111.jpg
 
SIK SIK YOLU KESİLDİ
 
Başbakan Erdoğan, Belediye binasına doğru otobüsüyle yola çıktığı sırada sık sık halk tarafından yolu kesildi. Erdoğan aracı durdurup grupla selamlaştı. Eşi Emine Erdoğan kendilerine hediye edilen puşi ve Diyarbakır bayrağını otobüsün önüne serdi.Konvoyda Başbakanlık otobüsünden milli birlik ve beraberlik mimarı anonsu yapıldı.Erdoğan'ın geçişi sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Havaalanı ve yol boyunca keskin nişancılar görev aldı.
 
BARZANİ DE YARIN ZİYARET EDECEK
 
Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a gerçekleştirdiği ziyarete özel daveti üzerine Diyarbakır'a gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ise Baydemir'i 17 Kasım'da ziyaret edecek. Ziyaretin Barzani'nin resmi programında yer almadığı ancak Büyükşehir Belediyesinin Dış İlişkiler Birimi'ne bildirildiği ve Baydemir'in de bunu kabul ettiği öğrenildi.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim