• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan: Uyarımıza rağmen Belçika teröristi serbest bırakmıştır

Erdoğan: Uyarımıza rağmen Belçika teröristi serbest bırakmıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Brüksel'de saldırganlardan birinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir.Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenledi. 

Dünya siyasetinin ittifak halinde gitmesi halinde terörün çözülebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onun için dünya terörü, teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır." ifadesini kullandı.

Brüksel'deki terör saldırısına da değinen Erdoğan, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te notayla Belçika Büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine, Hollanda'ya da iade etmişiz. Nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum." diye konuştu.

'Türkiye'deki olaylar karşısında aynı hassasiyet gösterilmedi'

Brüksel'deki saldırı sonrasında bazı ülkelerin bayraklarını yarıya indirdikleri hatırlatılarak, Türkiye'de de bir ay içinde iki saldırı meydana geldiği ve dünya ülkelerinin aynı hassasiyeti taşıyıp taşımadığı yönünde görüşleri sorulan Erdoğan, bu eylemler karşısında 'şu ülke niye böyle davrandı', 'bu ülke niye böyle davrandı' şeklinde birşey söyleme yetkisinin olmadığını belirtti.

Ancak teröre karşı ortak bir tavır sergilenecekse bu filanca ülkede olduğu zaman farklı, filanca ülkede olduğu zaman farklı bir tavrın sergilenmemesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu uluslararası mutabakat gerektiren bir konudur. Yani ilke konusudur. Şurada son 3 ay içerisinde Türkiye'nin yaşadığı bu tür eylemler sayısal olarak bize yüzlerce kayıp verdirdi. Farklı yerlerde dünyayı ayağa kaldıranlar, Türkiye'de olan bu olaylar karşısında bu hassasiyeti göstermemişlerdir. Hatta hatta şu anda yapılmakta olan operasyonlarla ilgili bize farklı nasihat vermek isteyenler çıkmıştır. Acaba terörün olduğu bu tür ülkelerde operasyonların olmaması söz konusu mu? Dünyada bütün ülkeler bu tür operasyonları yapmaktadır."

Dokunulmazlık dosyaları

TBMM'deki dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin Erdoğan, "Bana göre sayın Başbakanın bu konudaki açıklaması isabetli olmuştur. Temenni ederim ki diğer siyasi partilerde buna katkı vermek suretiyle süratle Meclis'ten geçer." dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünü ettiği yabancı terörist savaşçının, Brüksel saldırılarının faillerinden biri olduğundan şüphelenilen İbrahim El Bakraoi olduğu öğrenildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim