• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Erdoğan: Tüm farklılıkları bir kenara bırakarak birleştik

Erdoğan: Tüm farklılıkları bir kenara bırakarak birleştik
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonları olan teröristler, milletin ortak iradesi, sarsılmaz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonları olan teröristler, milletin ortak iradesi, sarsılmaz cesareti karşısında bir kez daha bozguna uğradı" dedi.

Telekonferans sistemi ile 15 Temmuz'da püskürtülen darbe girişimine karşı meydanlara toplanarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meydanları dolduran tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi 246 kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle tarih yazdılar. 15 Temmuz'da iradesini çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Hiç şüphesiz şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bundan böyle her yıl 15 Temmuz gününde onları yâd edeceğiz. Milletimiz 717 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü yine tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu meydan okumayı sadece şu ve bu kesim değil milletimizin tamamı yapmıştır. Bu mücadeleyi destekleyen tüm siyasi partilere ve onlara oy veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin tavrı tarihi bir meydan okumadır. 15 Temmuz gecesi Türkiye tüm farklılıklarını, tüm renklerini, tüm meşreplerini geride bırakarak; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiştir" diye konuştu.

"2023, 2053, 2071 VİZYONLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "15 Temmuz akşamı harekete geçenler ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmıştır. Şimdi çalışma zamanı. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. 2053, 2071 vizyonlarımızı gerçekleştireceğiz. PYD, DAİŞ gibi örgütlerin ve son 3 yılda FETÖ denilen bu örgütün ortaya çıkmasının amacı ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonlarıdır. Ama onlar bir kez daha bozguna uğradı. Her fırsatta ülkemizin önünü kesmeye çalışıyorlar."

"Bu darbe girişimi aynı zamanda TSK'ya da yapılmıştır. Bizlere zaferi nasip eden Rabbimize hamd olsun. Allah sizlerden razı olsun. Meydanları darbecilere bırakmadınız. Şu saate kadar gözaltına alınanların sayısı 13 bin 165'tir. Bunların 8 bin 838'i asker, 2 bin 101'i hâkim ve savcı, 1485'i polis, 52'si mülki idare amiri, 689'u sivildir. Tutuklanarak cezaevine konanların sayısı 123'ü general, 282'si rütbeli polis, 1559'u hâkim ve savcı olmak üzere 5 bin 863'tür. Diğerlerinin sorguları devam ediyor. Bu devlet kendisine silah çekene, vatandaşına kurşun sıkana hak ettiği cezayı verecek kudrete sahiptir. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak."

"HER FIRSATTA ÖNÜMÜZÜ KESMEYE, AYAĞIMIZA ÇELME TAKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Buldukları her fırsatta önümüzü kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Kendi güçlerinin yetmediği yerde çevremizdeki ve içimizdeki ihanet şebekelerini harekete geçiriyorlar. Türkiye'nin başındaki PKK belasının bir türlü sona ermemesinin sebebi budur. Suriye'de PYD adıyla bu örgütün bir kolunun icat edilip, güney sınırlarımız boyunca karşımıza çıkartılmasının sebebi de budur. DAEŞ denilen bir örgüt icat edilip, bölgemize ve ülkemize musallat edilmesi de aynı gayeye matuftur. Son 3 yıldır da FETÖ denilen bu örgütü, önce yargı ve polis içindeki mensuplarıyla, onlar başaramayınca ordu içindeki üniforma giymiş teröristleriyle üzerimize sürenlerin amacı da aynıdır. Ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemek isteyenlerin azgın piyonları olan teröristler, milletin ortak iradesi, sarsılmaz cesareti karşısında bir kez daha bozguna uğradı."

"EKONOMİMİZ KENDİ RAYINDA"

"Adeta darbecilerle kol kola çalışan birtakım güçlerin sabotajlarına rağmen ekonomimiz kendi rayında, istikrar içinde işleyişini sürdürüyor. Ülkemizin kredi notunu indiren o kuruluşun veya kuruluşların böyle bir yetkisi yoktur. Not indirimi için sadece bizi değil hiç kimseyi ikna edecek bir gerekçeleri de yoktur. Ekonomimizin tüm göstergeleri dünyanın pek çok ülkesinden çok iyi durumdadır."Cihan

Erdoğan: Tüm farklılıkları bir kenara bırakarak birleştik

Erdoğan: Tüm farklılıkları bir kenara bırakarak birleştik

Erdoğan: Tüm farklılıkları bir kenara bırakarak birleştik

Erdoğan: Tüm farklılıkları bir kenara bırakarak birleştik

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim