• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Erdoğan: “Terör Örgütünün Bir Tanesi İyi, Bir Tanesi Kötü Diyemezsiniz”

Erdoğan: “Terör Örgütünün Bir Tanesi İyi, Bir Tanesi Kötü Diyemezsiniz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şili'nin başkenti Santiago'daki BM Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nda (ECLAC) düzenlenen konferansta yaptığı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şili'nin başkenti Santiago'daki BM Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'nda (ECLAC) düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda en önemli ilkelerden bir tanesinin terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadele edilmesi olduğunu vurgulayarak, "Terör örgütünün bir tanesi iyi, bir tanesi kötü diyemezsiniz. Şu anda DAEŞ bir terör örgütüdür." dedi.

BM Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonu'ndaki (ECLAC) konferansa konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, küresel barış ve istikrarın sağlanmasının önündeki en büyük sorunlardan birinin de terörizm olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye olarak bu sorunun ne olduğunu bir ülkeye ve insanlığa ne gibi bedeller ödetebileceğini yakından biliyoruz. Burada yaklaşık bir tecrübeye sahibiz. Bu işi iyi biliriz. Ne bedeller ödediğimiz hepsi ortada. Terörizmle mücadelenin ancak uluslararası düzeyde samimi bir işbirliği ve dayanışmayla başarıya ulaşabileceğine inanıyoruz. "Başının çaresine baksın" dersek bu olmaz. Terörle mücadeleye yönelik uluslararası işbirliği bağlamında bugüne kadar biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİYLE AYRIM YAPMADAN MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Fakat Avrupa'nın bir ülkesinde bir terör eylemi olduğu zaman dünya ayağa kalkıyor da Türkiye'nin bir Ankara'sında, İstanbul'unda, Gaziantep'inde, Suruç'unda olduğu zaman dünya niye seyrediyor. Bunların da cevabını bulmak gerekir. Nitekim ülkemiz Terörle Mücadele Küresel Forumu'nun kurulumundan beri ABD ile birlikte eşbaşkanlığını yürütüyoruz. Terörle mücadele konusunda en önemli ilkelerden bir tanesi de terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadele edilmesidir. Terör örgütünün bir tanesi iyi, bir tanesi kötü diyemezsiniz. Şu anda DAEŞ bir terör örgütüdür. A örgütü DAEŞ'le mücadele ediyor, iyidir. B örgütü farklı gayretlerin içerisinde, iyi değildir. Olmaz ya, o da terör örgütüdür, o da terör örgütüdür. Bunların hiçbirisini birbirinden ayırt edemezsiniz. Bakıyorsunuz bir ülkenin arkasına geçtiği öbür terör örgütü benim için bir terör örgütü olarak tehdittir. Örneğin bir tanesi şu anda Avrupa Birliği'nin terör örgütü olarak ilan ettiği örgüttür, PKK. Aynı şekilde Amerika'nın terör örgütü olarak ilan ettiği, PKK. Ama bunun yanında yine onlarla birlikte hareket eden bir başka terör örgütü var ki, PYD. Bakıyorsunuz PYD'ye, "O DAEŞ'le mücadele ediyor, bize göre terör örgütü değildir" diyemezsiniz. Bütün hesaplar ortada. İşin sosyolojik boyutu bütün yönleriyle ortada. Eğer buna böyle bakarsak o zaman bunun bedelini yarın ağır öderiz. Bakın isim olarak söylüyorum. PKK, PYD, YPG, DHKP-C gibi terör örgütleriyle aynı şekilde mücadele ediyoruz biz. Aynı tutum ve kararlığı tüm ülkelerden de bekliyoruz"

İSLAM'I TERÖRLE YAN YANA KİMSE ZİKREDEMEZ

Terörün dini, milliyeti ve ırkı olamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Ama burada bir şeyi daha ifade etmem lazım. İslam dinini terörizmle ilişkili hale getirenler varlıklarını inanç istismarına borçlu olan terör örgütlerine en büyük desteği ve cesareti verdiklerini bilmelidirler. Şunu çok açık net söylüyorum. İslam, aramızda Araplar varsa iyi bilirler, silm kelimesinden, yani barış kelimesinden türemiştir. Asla İslam teröre müsaade etmez. Bunu bir defa bilmemiz lazım. Bu bir. İki, İslam'ı terörle yan yana kimse zikredemez. Üç, DAEŞ bir terör örgütüdür ve DAEŞ'in de yakından uzaktan İslam'la alakası yoktur. Tam aksine DAEŞ şu andaki yaptıklarıyla İslam'a zarar vermektedir, bir İslam düşmanı örgüttür de. Bunu da böyle bilmenizi isterim. G20'de de bunları söyledim, burada da söylüyorum. Terörü belirli bir dine mensup kişiler veya belirli etnik grubun üyeleriyle bağdaştırma yaklaşımı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık gibi insanlık tarihinin yüz karası akımların güçlenmesine de zemin hazırlıyor. Tüm ülkelerin bu çerçevede daha yakın işbirliği içinde olmaları şarttır" diye konuştu.

Erdoğan: “Terör Örgütünün Bir Tanesi İyi, Bir Tanesi Kötü Diyemezsiniz”

Erdoğan: “Terör Örgütünün Bir Tanesi İyi, Bir Tanesi Kötü Diyemezsiniz”

Erdoğan: “Terör Örgütünün Bir Tanesi İyi, Bir Tanesi Kötü Diyemezsiniz”

Erdoğan: “Terör Örgütünün Bir Tanesi İyi, Bir Tanesi Kötü Diyemezsiniz”

Erdoğan: “Terör Örgütünün Bir Tanesi İyi, Bir Tanesi Kötü Diyemezsiniz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim