• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Erdoğan: Statükonun gardiyanlığını yapan bürokrasi ülkeye patinaj yaptırır

Erdoğan: Statükonun gardiyanlığını yapan bürokrasi ülkeye patinaj yaptırır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kaymakamlara konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kaymakamlar Toplantısı'nda Türkiye'nin değişik ilçelerinden gelen yaklaşık 300 kaymakamla bir araya gelen Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin en üst temsil mekanı olarak kullanılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin aynı zamanda ülkenin yeni yönetim anlayışının sembolü olduğunu söyledi.

"Terör örgütüne destek veren kamu görevlileri süratle adalete teslim edilmeli"

Türkiye'nin önündeki sıkıntıların bu ihtiyacı her geçen gün daha da artırdığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bölücü terör örgütü ülkemizin güneydoğusunda bazı ilçe ve mahallelerde her türlü ahlaksız yöntemi kullanarak hakimiyet tesis etmeye çalışıyor. Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler, tamamen bunların kontrolü altına girmiş durumda. Ayrıca diğer kamu kurumlarında çalışan kimi görevlilerinin de gizli veya açık destek verdikleri anlaşılıyor. Güvenlik güçlerimiz büyük bir fedakarlık ve hassasiyetle teröristleri birer birer temizliyor ama burada mülki idari amirlerine de önemli görevler düşüyor. Bilhassa kaymakamlar kanunların kendilerine verdiği yetkiyi en etkili şekilde kullanarak örgütün yaptığı tahribatı gidermek ve belediyelerin yol açtığı boşlukları doldurmak için cesur bir şekilde harekete geçmelidir. Vatandaşlara sunulan hizmetlerde kesintilerin oluşmasına, vatandaşlarımızın bu belediyelerce mağdur edilmesine izin veremeyiz. Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak gerekirse diğer kurumların imkanlarını kullanarak bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır.

Ayrıca terör örgütüne destek veren kamu görevlileri de süratle belirlenip adalete teslim edilmelidir. Hiç beklemeyeceksiniz. Kim yapmış bu haysiyetsizliği, kim bu ihaneti yapmış, tutacaksınız hemen yargıya teslim edeceksiniz. Güvenliğin tesisinin ardından zarar gören yerleşim yerleri hızlı ve dikkatli bir planlamayla yeniden yapılandırılmalıdır. Benzer sıkıntıların söz konusu olduğu yerlerde şimdiden gerekli önlemleri almalı, en küçük bir zafiyete meydan vermemeliyiz."

Hz. Muhammed'in "Müslüman aynı delikten ikinci defa ısırılmaz" hadisine atıfta bulunan Erdoğan, "Isırılmayacağız, gereğini yapacağız. Terör örgütü ve ona destek veren, imkan sağlayan, yol gösteren çevrelerin oyunlarını artık çözdük. Bundan sonra diğer yerleşim yerlerinin hiçbir yerinde, tuzaklanmış çukurlarla, kapatılmış sokakları, ne duvarları delinerek birbirleriyle bağlantılı hale getirilmiş evleri ne silah ve bomba depoları ne de adeta rehin alınan vatandaşlarımızı Allah'ın izniyle görmeyeceğiz. Kaymakamlarımız, vali yardımcıları, valilerimiz bulundukları il ve ilçeleri avuçlarının içi gibi ezbere bilecekler. Her tehlikeyi, her tehdidi anında bertaraf edecekler. Benim için başarının ölçüsü budur" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, pek çok mesele gibi terörle mücadelede eksiğin kanun, mevzuat olmadığını, bunun için gerekli kanun ve yönetmeliğin de olduğunu belirterek, "İhtiyaç bunları kararlılıkla uygulayacak ferasetli, azimli ve cesaretli yöneticiler. Unutmayınız, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler" dedi.

"Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar artıracaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır" ifadelerini kullandı.

"Tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir"

"Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulumuz gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

"Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu'nun en öncelikli görevi budur. 'Her kurumumuzu denetleyeceksin, her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız' diye talimatımı verdim. Altını çizerek söylüyorum, bu konu tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir. Bu konuda her hangi bir ihmali, yanlışı olan kim olursa olsun mutlaka hak ettiği cezayı görecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim