• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Erdoğan, Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuştu

Erdoğan, Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Milletin kendi Cumhurbaşkanını, devletin başını, başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu süreç çok anlamlı ve farklı bir süreç. Zira ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde; vekillerin değil asılların yani 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinden hareketle milletin kendi Cumhurbaşkanını, devletin başını, başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde çalışmalarını sürdüreceği Çankaya'daki Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezini açtı. Başbakan Erdoğan'ı Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelişin çok sayıda partili karşıladı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, "Bu süreç çok anlamlı ve farklı bir süreç. Zira ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde vekillerin değil asılların yani 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesinden hareketle milletin kendi Cumhurbaşkanını, devletin başını, başkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. Dolayısıyla bu seçimde inanıyorum ki milletin hassasiyeti çok farklı olacaktır" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, Cuma Günü vizyon belgesini açıklayacakların belirterek  "Vizyon belgesinde milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı nasıl olur göreceğiz" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi sebebiyle Seçim Koordinasyon Merkezini bugün açılışını yaptıklarını söyleyerek, “Bu süreç çok anlamlı ve çok farklı. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti’nde vekillerin değil asılların yani ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesinden hareketle milletin kendi cumhurbaşkanını, devletin başını cumhurbaşkanını seçtiği bir seçim yaşayacağız. Bu seçim de milletimin hassasiyeti çok daha farklı olacaktır. Bunu Samsun’dan başlattığımız kutlu yürüyüşte meydanlarda gördük. Daha sonra Canik, Tekke köyünde gördük. Dünde bildiğiniz gibi ilk adım Samsun, daha sonra Sivas ve Erzurum idi. Dünde Erzurum yağındaydık. Erzurum’da da yine büyük coşku ve katılımla gerek meydanda gerek daha sonra iftar sonrasında halkımızdan gördük. Bu yolculuk farklılığını da ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepesinde olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:“Cuma günü vizyon belgemizi açıklayacağız. Vizyon belgesinin hazırlık çalışmaları bu merkezde yapılıyor. Bir kolektif akıl tarafından bu hazırlanıyor. Bu kolektif aklın ortaya koyacağı vizyon belgesiyle de Türkiye’de halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı neler yapar, neler yapacaktır, nasıl yapacaktır bunların hepsini o belgede göreceğiz. Siyasetin dışında cumhurbaşkanı asla düşünmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı makamı bir vitrin makamı değildir. 

Cumhurbaşkanlığı makamı siyasetin tam aksine tepe noktasıdır. Bunu anlamayanlar bilemeyenler olabilir. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ülkemizde bu güne kadar böyle olmuştur ama bunun bir gelenek anlayışı içinde yürütenler olmuş olabilir. Buna Sayın Gül’ü dahil etmem mümkün değil. Çünkü biz birlikte ciddi bir mücadele verdik. Kendisinin cumhurbaşkanlığı döneminde 7 yılda da Türkiye’nin nereden nereye geldiğini biliyorsunuz. 12 yılda ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortadadır. Eğitim de yaptıklarımız, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, ekonomide attığımız adımların hepsi ortadadır. Bunların detaylarına girecek değilim. Bütün bu detayları vizyon belgesini açıkladığımız gün konuşacağız.”

Yapılan konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan kurdeleyi keserek Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan heyetle birlikte açılışını gerçekleştirdiği merkezi gezdi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim