• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Erdoğan Sakarya'da: Ey Fethullah Gülen

Erdoğan Sakarya'da: Ey Fethullah Gülen
Başbakan Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında konuştu...

Sakarya mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan'ın hedefinde cemaat vardı. İlk kez ismini de vererek eleştirdiği Fethullah Güleniçin Erdoğan, ''10-15 yıl önce bir saygım vardı. Ama saygımı kaybettim. Saygı duysam, tüm insanlığa saygısızlık yapmış olurum'' dedi.

Başbakan Erdoğan Sakarya mitingindeki konuşmasından satırbaşları:

Hendek bana anacığımı hatırlattığın için sağolun. Allah bizi Peygamber Efendimizin sancağı altında buluştursun.

Sakarya bir türkiye haritasıdır. Biz yola çıkarken ne dedik? Biz yaradılanı yaradandan dolayı seviyoruz.

10 günümüz kaldı. Devlet içinde devlet olmaz. Paralel devlet falan olmaz. Bunların hesabını soracağız. 30 Mart'tan sonra da hesap sorulacak. Siz bizi hiç yalnız bırakmadınız. Sakraya 14 yıl önce bize sahip çıktıysa yine başbakanına sahip çıkıyor.
Niğde'de terör saldırısı düzenlendi. İki şehit verdik. Allah'tan 2 şehidimize rahmet diliyorum. Saldırganlardan 2'si yakalandı. Milletimizin tekrar başı sağolsun. Sakarya bugün yeniden tarih yazıyor. Sakarya bugün davasına, partisine sahip çıkıyor.

Ben bu meydanda çok farklı bir hassasiyetini görüyürum. Milletimin şahlanışını görüyorum. Millet montaja itiraz ediyor. Dini değerlerle dalga geçenlere milletim itiraz ediyor.

Tek ceketim var diyene milletim itiraz ediyor. Pensilvanya'da inzivaya çekildim diyor. Sakarya'da neden inzivaya çekilmedin. İnzivaya çekildim diyor. Milletin yatak odalarını izliyor. Milleti dinliyor.

Sakraya'da ömrünü talebe yetiştirmeye adadı. Mekanı cennet olsun Selehattin Şimşek. Ne diyordu biliyor musun "Hakikatler yapraklarını dökmeyen asırlık çınarlardır." Bu pensilvanyadaki zat yanlış ölçümler yaptı. Said Nursi'yi sevdiğini anlatıyor. Bediüzzaman ne diyor "Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine olmaz"

Bu Pensilvanya'daki zat böyle yaptı işte. Bizim itikadımızda bu yok. Kula kulluğa hayır dedik.

Ne dedik sadece ruku da eğileceğiz. Pensilvanya'daki söylediyse bir hikmet vardır. Ne demek o. O yanlış yapmıyor mu? Geç bu işleri geç. Kerameti kendinden menkul bunlar. Biz bu yola 77 milyonla beraber çıktık. Dünya müslümanlarıyla beraber yola çıktık. Bu yolda samimi niyetlerle çıktık yola. Pensilvanya CHP ile yol arkdaşlığı yapıyor.

Said Nursi'nin dirisine ölüsüne zulm etmiş CHP'yle iş tutuyor. Başörtüsüne zulmeden CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Dünyadaki Türkiye düşmanı kim varsa onlarla iş birliği yapıyor. Manşetlerinde kan akanlarla yol arkadaşlığı yapıyorlar.
Maksat ne AK Parti gitsin. Başaramayacaklar.Halep ordaysa arşın Sakaraya'da.

Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdrumak isteyenler önce gezi olaylarını başlattılar. Sonra 17 Aralık ve 25 Aralık'ta yapmak istediler. Millet ikisinde de bunlara tokat attı.

30 Mart'ın tokadı başka bir şeye benzemez. 30 Mart bir cevap günüdür. İstediğiniz kadar tuzak kurun. Halkın bir tuzağı var Hakk'ın bir tuzağı var. Seçim ortamındayız değil mi? Tutturdular 4 bakanımızla ilgili fezleke düzenlensin. Seçimden sonra olsa ne olacak. Kefenini giyenlerle bu iş olur. Yürekli olanlarla iş yapılır.

Cumhurbaşkanını dinlemeyezsiniz. bakanları dinleyemezsiniz. Ama bunlar dinlediler. Dün akşam TRT'de açıkladım. BUnlarda ahlak diye bir şey yok. Bunlarda seviye diye bir şey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Soruyorum bunu dini noktada otorite olanlarla da konuştum. Biraz da biliriz. Bir müslüman diğer müslümanı ya da insanı özel mahremine girip dinleyemez gözetleyemez. Ama bunlar bunu yaptı. Neymiş Hocaefendi... Hocaefendi diyor ki gece yarısı bir alufteyi bir siyasetçiye muhatap edeceklerdi. Hemen aradım o alufteyle bir araya gelmesini engelledim diyor. Ya sen bir hocaefendi misin istihbarat şefi misin nesin sen ya! Nesin sen! Diyor ki elimde buna benzer çok şeyler var. Bunlar bir şantaj şebekesi. Şu hale bak. Şu hale bak. 10 yıl 15 yıl önce benim de bir saygım yok değil vardı. Ama ben artık bu saygılarımı filan kaybettim. Çünkü ben böyle bir insana saygı duyamam. Eğer saygı duyarsam önce kendime sonra tüm insanlara saygısızlık yapmış olurum. Böyle bir şey olamaz. Gece beddua seansları yapıyorlar. Allah ıslah etsin ya. Öğrenci yavrularımızı kaldırıyorlar. Başbakan'a beddua diyorlar. Bu beddualar tutmaz. Bumerang gibi döner onları vurur. İşte bize buradaki ablaların abilerin duaları yeter. Bize dünyadaki müslümanların duaları yeter. Biz Myanmar, Filistin, Gazze, Mısır'dakilerin duaları yeter... Libyadakilerin Tunustakilerin duaları yeter. Sizin beddualarınız tutmaz. Bunlar Mavi Marmara vurulduğu zaman Gülenlerdendi bunlar. Ey Fethullah Gülen... O 9 tane şehidimizle ilgili ağladın mı? Tam aksine onların vurulmasını haklı çıkaracak açıklamalarda bulundun. Suriye ile ilgili hiçbir Suriye'de mağdurlarla ilgili sözlerini duydunuz mu? Filistin'deki Gazze'deki şehtilerle ilgili hepsi aleyhte... Ah benim kardeşlerim lütfen buraya gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum. Samimi dürüst kardeşlerimiz de var. Maalesef öyle inanmışlar. Diyorum ki başınızı iki eliniz arasına alın düşünün. Acaba Suriye'deki 160 bin masum kardeşimiz şehit edildi öldürüldü. Bunlar için niye ağlamıyorsunuz... Myanmar için niye ağlamıyor?

Dün gece TRT yayınından sonra yurt dışından okuyan gençler yanımıza geldi Sarıldı hüngür hüngür ağlamaya başladı. Myanmar'a yardım götürmüşüz. Bizi bırakmadı. Sen o topladığın zekatları ne yaptın? Topladığın kurbanları ne yaptın? O milyarlarca dolarları ne yaptın yahu! Bunların hesabını soracağız. Bunu bırakmayacağız. İnlerine gireceğiz inlerine! Durmak yok.. Bunu yapacağız. 

8 Haziran 2011... CHP denizli ilçe başkanlığı Pensilvanya'daki zatı kara bulut içinde gösteren afiş asıyor. Aynı anda CHP genel merkezinde karikatür sergisi açılıyor. Pensilvanya'daki zata bu sergide çok ağır hakaretler var. Kim bu Kılıçdaroğlu... 2009'da açıklama yapmış F tipi örgütlenmeden bahsediyor. Bir CHP'li vekil mecliste soru soruyor ve Pensilvanya'daki zat hakkında ağır ifadeler kullanıyor. Deniz Baykal ve CHP milletvekilleri meclis araştırması istiyorlar. Önergede diyorlar ki emniyet teşkilatında hukuk dışı gizli kadrolaşma var. Şimdi CHP'nin genel müdürüne söylüyorum. Onun da imzası vardı. 9 Mart 2005... CHP paralel örgüt hakkında meclis araştırması istiyor. Dilekçede yasa dışı örgüt diye bahsediyor. Militan yetiştiriyor diyorlar.

(Erdoğan'ı Kılıçdaroğlu ile güreşirken gösteren bir pankart üzerine) Bir defa o bana muhatap olacak kiloda değil.. Onu kaldırın bir kenara... Buna üç tane koyun verin kaybeder. SSK'yı batıran bu. Mahveden bu...Bu gidiyordu aslında Rahşan affıyla kurtardı. Sonra hangi yüzle geldi ben anlamıyorum. Yasa dışı dediği örgütle bugün birlikte hareket ediyor. 

MHP'de aynı şekilde 2011 yılında MHP Genel Başkanı Bahçeli okyanus ötesinin şerefsizlikleri diyerek bu paralel örgüte ağır ithamlarda bulunuyor. Şimdi beraberler hale bak. Bu pensilvanya'nın ceketinin altına girmiş durumda. Tuzak büyük. Milletin iktidarına iradesine karşı saldırı çok büyük. Sakarya'ya geldi... Burda mı yaptı miting? Ama diyor ki şu Sakarya'da şu belediye buraya otopark yapmamış ya diyor. Bir tane otopark yapmamış diyor. Fakat bu CHP'nin başkanına da yazıklar olsun. Demek ki ona da söylememiş. Yahu şuranın altı otopark yahu otopark. Kulağına fısıldayın bari. Miting yaptığı yerin ne olduğundan haberi yok. Ama normaldir. İstanbul'da geçen seçimlerde büyükşehir belediye başkan adayı oldu ikametini Kağıthane'ye getirdi. Soruyorlar hangi ilçede oturuyorsunuz. Verdiği cevap Kağıttepe'de oturuyorum... 

Geldiğinden beri çark ediyor. En önemli mesleği de yalan. Bunlarda yalan var takiyye var iftira var fitne var fesat var. Milleti de birbirine düşürüyorlar. Fetvayı da Pensilvanya'dan almışlar. Çünkü orada da yalan var iftira var takiyye var. Göreve geldiğinden itibaren Çarkçı Kemal dediler. Sakarya'nın Çark caddesiyle alakası yok ha. Bununki yalan çarkı. Bu çark sadece yalan üretiyor. ben bıktım bunun yalanlarını dinlemekten. 2011'de bir televizyon kanalına çıktı seçimlerde yüzde 40 oy alamazsam başarısız olursak tek ben değil yönetim kadrosu olarak hadi bize eyvallah diyeceğiz demişti. Yüzde 40 oy alamazsak istifa edeceğiz diyor. 2011 öncesi diyor bunu. Ne kadar oy aldı? Yüzde 26... İstifa etti mi? Bugüne kadar doğru söylediği tek şey var. Yalancıdan başbakan olmaz. O doğru... Dört yıldır genel başkan. Üç seçime girdi üçünde de nal topluyor. İşte üç seçime girdin seçilemedin başbakan olamadın. Bu millet sen yalancı olduğun için seni başbakan yapmaz. Şurada ben milletime teşekkür ediyorum. Mart 15'te Başbakanlığımda 11 yılı aralıksız doldurdum. 11 yıl. Sizler görevlendirdiniz ben de yapıyorum. Demek ki milletim doğrunun dürüstün kim olduğunu çok iyi biliyor. 

3 genel seçime girdik 2 yerel seçime girdik şimdi üçüncüsünü yapıyoruz. 2 de referandum yaptık. Hepsinde de zaferle çıkan Ak Parti oldu. Oylarını arttırarak. Şimdi önceki gün CHP genel müdürü akşehire gitmiş: Nasrettin hocanın şehrine. Sürekli kendisinin Akşehirli olduğunu söylüyor. Dersimli olduğunu söylemekten kaçınıyor. Çünkü orada katliam yaptılar. Sadece Dersim'de bunu hatırlıyor. Sürekli Akşehirliyim diyor. Akşehir'i il yapacağım diyor. Hızını alamıyor mazotu 1 buçuk lira yapacağım diyor. Her aileye maaş bağlayacağım diyor. Sakarya'dan bir ara böyle bir politikacı çıkmıştı. O da mazotu bir liraya düşürecekti her eve maaş bağlayacaktı. Çaldı çırptı bu ülkeyi soydu kaçıp gitti. Şimdi Paris'te... Ah ah Sakaryalı kardeşlerim. 

Mersin'e gitti ne diyor biliyor musunuz? Diyor ki AK Partili belediyeleri alacağız ve bunların içinde Mersin çok önemli diyor. Mersin'i de alacağız diyor. Halbuki Mersin zaten CHP'li... Mersin'in CHP'li belediye olduğunu bilmiyor. Mersin güneydoğunun incisidir diyor. Güneydoğu'da böyle güzel sahil başka yerde yok diyor. İnsaf ya. Güneydoğu'nun sahille bağlantısı nerede ya? Sakarya'da ne dediğini siz zaten biliyorsunuz. Otopark meselesi ortada. Kardeşim bunlardan birşey olmaz. MHP'den de bir şey olmaz

Biz iktidarı MHP'den aldık. 79 senede 230 milyar dolar milli gelir vardı. Şimdi 11 senede biz bunun üzerinde ilave ettik 820 milyar dolar oldu. Ey Bahçeli söyleyecek yalanın var mı söyle... Bankaları batırdınız iflas ettiridniz. 42 milyar dolar fatura kestiniz bize. Onu da biz hallettik. 

Bunlar kafatası milliyetçisi kafatası... Hani kafataslarını ölçüyorlar ya. Türk kafası şu kafası bu kafası... İşte bunlar kafatası milliyetçisidir. Soruyorum milleti sevmek vatanı sevmek 27 buçuk milyar dolarda kalmak mı yoksa 128 milyar dolara çıkmak mı? Onun için güçlüyüz. Sakarya inşallah yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesinde destan yazacak. Sandığın rengi belli. İftiralara dağıtılan broşürlerdeki gazetelerdeki yalanlara asla kulak asmayacağız. Kapılara gelen CHPye MHP'ye oy isteyen zavallılara kulak asmayacağız. 

Biz başörtülü kızlarımızla ilgili yasal düzenleme yaptık. Başörtülülerin devlet dairesinde çalışmasını öngören düzenlemeye karşı çıktılar. Pensilvanya'nın yanında olan medya "Kaosa kalkan 411 el" diye yazdılar. Biz ne dedik? Sabır dedik. Men sabera zafera... Sabreden zafere erer... İmam hatiplerin orta kısmını kapatmışlardı. Şimdi açıldı. Katsayı vardı üniversiteler için engeldi. Şimdi kalktı. İstediği üniversiteye yavrularımız gidiyor. İstediği devlet dairesinde çalışıyor. Geçen gün Kılıçdaroğlu bir yalan daha söylüyor. Başörtüsü sorununu ben çözdüm diyor. Diyorum ya Çarkçı Kemal sürekli yapar böyle şeyler. 

Artık bu ülkede başörtüsüyle ilgili sorun kalktı da başı açık kardeşimle örtülü kardeşim arasında düşmanlık mı var? Normalleşme bu ya. Normalleşti. Bunlar çok zulmettiler ya. Çok zulmettiler bizim bu kızlarımıza. 15 yıl okullara gidemediler. Ben babayım. Benim 2 kızım da başörtüsü engeline takılarak Türkiye'de okuyamadı. Onun için yurtdışına gönderdim. Öz yurdunda garipsin öz vatanında parya dediler. Amerika'da okuyor Türkiye'de okuyamıyor. E şimdi okuyor mu! Elhamdulillah... Katsayı dediler oğullarım da okuyamadı. Yurtdışına gittiler. Hamdolsun Amerika'nın İngiltere'nin önemli okullarında lisansını masterini doktorasını yaptılar geldiler. Unutmayın kızlarımız evlatlarımız unutmayın Said Nursi ne diyor? Zalimler için yaşasın cehennem diyor. Bu... Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Çıkacak.. çıkacak... 

30 Mart'ta iki şey oylanacak ya Eski Türkiye ya Yeni Türkiye... Ne diyoruz! Yeni Türkiye... Onun için çok çalışacağız. 

Kılıçdaroğlu bayrağı bizden çok seviyormuş. Hakkari'de Türk bayrağı neredeydi? Hakkari'de niye gösteremedin. Hakkari'de doğru dürüst bir teşkilatın bile yok. Ama Ak Parti'nin var. Herşeye rağmen var. Bölücü örgütün tehditlerine rağmen var. Biz bayrak aşkıyla büyüdük. Ne diyor Arif Nihat Asya... Ben yavrularıma daha ilk okuldayken bunları anlattım. Ne diyordu orada... Kulağı sağır olanların duyması için önemli bu... Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü.... Şu güzelliğe bak... Kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü... Işık ışık dalga dalga bayrağım... Senin destanını okudum senin destanını yazacağım... Çarkçı Kemal öğren öğren... 

Kardeşlerim... Biz böyle yürüdük. Böyle yetiştik. Böyle yetiştirdik... 

Reklamımızı beğendiniz mi? Nasıldı? Bu millet bayrağına nasıl sahip çıkıyor görün. Kalkmışlar onu yasaklıyorlar yahu. Yeterki diğer partiler de buna yönelik propaganda yapsın yahu. Propagandası yapılan bayrağımız olsun yahu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim