• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Erdoğan: Operasyonların ardından kentsel dönüşüm süreci başlayacak

Erdoğan: Operasyonların ardından kentsel dönüşüm süreci başlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör operasyonlarının ardından bölgede kentsel dönüşüm sürecinin başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör operasyonlarının ardından bölgede kentsel dönüşüm sürecinin başlayacağını açıkladı.

Beşiktaş Ertuğrul Tekke Camii'nde Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Recep Tayyip Erdoğan, terör operasyonlarına değindi. Mücadeleden taviz vermelerinin mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Cizre, Sur, Silopi, buraların hepsi tertemiz hale gelinceye kadar, ondan sonra zaten çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdik, proje çalışmalarımız bitti ve buralarda ikinci bir adım bu temizlikten sonra da kentsel dönüşüm-değişim süreci başlayacak. Kentsel dönüşüm-değişim sürecinde de buralarda yeni projelerle tarihî eserleri tarihî eser olarak onları ele alıp onların restorasyonlarını yaptırmak, bunun dışındakileri ise tamamıyla yeni projeler olarak ele almak suretiyle buradaki vatandaşlarımızı kendi evlerine çok daha farklı bir şekilde yerleştirmektir.

Biliyorsunuz 6 bin kadar aileye zaten şu anda hükûmetimiz kira yardımı kararını almıştır ve kiralarını ödüyor, bu çalışma başlamıştır. AFAD bir diğer taraftan çalışmalarını sürdürüyor, gıda desteklerini filan aynı şekilde veriyor. Ama bu geçiş sürecini ben inanıyorum ki başarılı bir şekilde hükûmetimizin bütün mensuplarının gayretleriyle aşacaktır ve devletimiz burada tüm imkânlarıyla seferberdir, Hükûmetimiz bütün bakanlarıyla beraber, hangi bakana hangi görev düşüyor, bunların tasnifini yapmıştır. Yani altyapıyla ilgili özellikle Ulaştırma Bakanlığımızın çalışmaları olacak, öbür tarafta Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın gerek atık su kanallarıyla ilgili, gerek içme su kanallarıyla ilgili, -bugüne kadar oradaki malum belediyeler biliyorsunuz bu tür işleri yapmadılar- bunlar yapılacak. Bir taraftan da TOKİ bütün imkânlarıyla seferber olarak konutları yapacak. Yani her bakan kendi ilgi alanı içerisinde bu çalışmayı sürdürecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim