• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan: Onlar kaybetti Türkiye kazandı

Başbakan Erdoğan, 213 spor tesisini açıp 2020’yi bize vermeyen IOC’YE isyan etti.
Türkiye genelindeki 213 spor tesisinin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki törene Türk spor camiası katılırken, 750 milyon TL’ye mal olan tesisler hizmete sunuldu. Açılışta Başbakan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu: “Beni en çok duygulandıran 2013 yılında tüm amatör kulüplerimize, Bakanlığımızın vermiş olduğu destektir. Türkiye bugün 4 milyon 750 bin lisanslı sporcusu ve tesisleri ile giderek daha güçlenen bir alt yapı oluşturuyor. Açtığımız tesisler dahi bu anlamda bir hamlenin ifadesidir.  
 
BURASI BETON YIĞINIYDI 
 
Gençliğimizi olumsuz köşelerden çekip spora nasıl yönlendiririz düşüncesinde olduk. Sinan Erdem Salonu göreve geldiğimde beton yığınıydı. Ele aldık, buraya 65 trilyon masraf yapıp gençliğe kazandırdık. Türkiye’de uzun dönem bir stat inşaa edildi. O da borçlarını bizim ödediğimiz Olimpiyat Stadı’dır. Biz ise 25 stat inşaa ettik. G.Saray’ın kullandığı Arena’yı, Kadir Has’ı yaptık. Yüzme havuzu olmayan il kalmasın diye çıktığımız yolda bugün 41 havuza ulaştık. Hedef nedir? Özellikle bireysel spor alanında daha fazla olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu çıkarmak. Bakın İstanbul’da 150’ye yakın spor salonu inşaa edildi. Bizler gençken bunu göremedik. Bodrum katlarında Beden Eğitimi dersi yaptık. Devran değişiyor. 250 ile 10 bin arasında seyirci kapasitesine sahip salonlar inşaa ediyoruz. 21 atletizm pisti yapıyoruz. 
 
BASKET VE VOLEYBOL COŞTU 
 
Futbol şüphesiz sporcu ve seyirci bakımından en çok ilgi duyulan alan. Binlerce kulüp, yüzbinlerce amatör sporcu var. Ne yazık ki uygun antrenman alanı yoktu. 267 tane futbol sahası inşaa ettik. Mevcut sahaların eksiklerini tamamlıyoruz. Kış sporları, buz pateni, binicilik gibi yavaş gelişen dallarda da 80 tesis yapıyoruz. Özellikle baskette, voleybolda da dünyada yerimizi almaya başladık. Gelecek bu noktada inanıyorum ki, Türk voleybolunun Türk basketbolunun olacak. 
 
HER YERİ TESİSLE DONATTIK 
 
Buenos Aires’te 2020 olimpiyatlarını ne yazık ki vermediler. Bana göre kaybeden olimpiyat oldu. Biz kaybetmedik. Böyle bir olimpiyat İstanbul’a yakışırdı. Biz değil onlar kaybetti. Arkadaşlarıma söyledim. Olimpiyat için harcayacağımız parayı biz spora harcayalım. İstanbul’da olimpiyat yapılıyormuş gibi değil Türkiye’nin dört bir yanında olimpiyat yapılıyormuş gibi çalışalım. Tüm illerimizde tesis olacak. 
 
NE GÜZEL BİR İŞ OLMUŞ
 
Törende Başbakan Erdoğan’ı en çok işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyan gençler duygulandırdı. Spor Bakanlığı’nın işitme engellilere yönelik bu jestini izleyen Erdoğan, üzerinde Ay-Yıldızlı tişörtler olan gençleri kutladı. Yerinden kalkarak platforma giden Erdoğan, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Suat Kılıç’a da, “Ne güzel iş yapmışsınız” diyerek tebrik etti. 
 
BİZ SİZLERLE GURURLUYUZ
 
Başbakan ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sloganı atan gençlere, ‘Asıl biz sizinle gurur duyuyoruz. Geleceğimiz sizsiniz” dedi.
 
ÇABUK ADAPTE OLDUN
 
Başbakan Erdoğan salona gelişinde protokoldekilerle tek tek tokalaştı, hal hatır sordu. Ancak en ilginç buluşma Erdoğan’la, G.Saray’ın hocası Mancini arasında yaşandı. İtalyan Hoca’nın elini sıkan Başbakan, “Türkiye’ye hoş geldin. Çabuk adapte oldun, tebrik ediyorum” dedi. Mancini de teşekkür ederek karşılık verdi. Başbakan diğer konuklarla da ayak üstü sohbet etti.
 
ŞEYTAN'A DERS VERDİ
 
Programdan sonra Erdoğan, Bakan Kılıç ve İstanbul B.Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın asistlerine böyle şov yaptı. Rıdvan Dilmen’in de topunu imzaladı.
 
DUYGUSAL BULUŞMA
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dünkü açılışta Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 2 önemli sürpriz yaptı. İlk olarak “Büyük kaptan, büyük usta” ismiyle hazırlanan ve Başbakan’ın futbolculuk yıllarını konu alan bir film gösterimi yapıldı. Ardından da geçmiş dönemde futbol oynadığı Erokspor, Camialtı ve IETT’deki takım arkadaşları törene tam kadro davet edildi. Her 3 takım da tek tek sahneye çağrıldı, hepsi Başbakan’la görüşüp, hasret giderme fırsatı buldu. 
 
HEPSİNE FORMA HEDİYE ETTİ
 
Başbakan eski takım arkadaşlarına Spor Bakanlığı’nın hazırladığı, arkasında isimlerinin yazılı olduğu Milli Takım forması hediye etti. Eski takım arkadaşlarıyla karşılaştığı için çok duygulanan ve zaman zaman gözleri dolan Başbakan; “Şu an çok duygulandım. Eski günlerimiz gözümün önüne geldi” dedi. Ardından 3 takımla da takım resmi çektirdi.
 
OLİMPİYAT ÜLKESİ OLDUK
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç açılış töreninde konuştu: Tarihe bir güne tanıklık ediyoruz. İnşatına devam ettiğimiz 879 tesisin 213 tanesini Türk sporuna kazandırıyoruz. Ne zaman arkamıza baksak sayın Başbakanımızı gördük. 2002 yılında spor yatırımları için sadece kaynak 212 bin liraydı. Şimdi bu rakam 5 milyar TL. Olimpiyat ülkesi olduk.
 
HACIOSMANOĞLU'NA FB'DEN SELAM YOK
 
Törende Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile F.Bahçeliler arasındaki soğukluk dikkat çekti. F.Bahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ile Dirk Kuyt protokol tribününde birçok isimle tokalaşıp, selamlaştı. Ancak ikili Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bulunduğu bölümü pas geçerken o bölgeye yaklaşmadı ve selam vermedi. Yine Kulüpler Birliği toplantısında kriz yaşayan İbrahim Hacıosmanoğlu ile Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz da birbirine uzak durdu. 
 
ÇOCUKLAR DİRK KUYT İÇİN İZDİHAM YAPTI
 
Salonda bulunan çocuklar F.Bahçeli Kuyt hayranı çıktı. Açılış törenini bekleyen çocuklar salona gelen Hollandalı yıldızı görüntülemek ve tokalaşmak için protokolü bastı. Çoçuklar yukarı tribünden aşağı inerken Kuyt da zor anlar yaşadı. Aniden onlarça çocuğun arasında kalan Fenerli oyuncu adeta canını zor kurtardı ancak hayranlarına nazik davranmaktan da geri durmadı. 
 
SABRİ REYİZ SESLERİ
 
Türk sporunun tarihi gününde G.Saraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu tribünlerin gözdesiydi. Açılışa gelen çok sayıda taraftar Sabri’ye “Reyiz” diye tezahüratlarda bulundu. Kaptan Sabri de kendisine gösterilen sevgiye karşılık verip “el” salladı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim