• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Erdoğan: Okullara, öğretmenlere saldıranları millet asla affetmeyecek

Erdoğan: Okullara, öğretmenlere saldıranları millet asla affetmeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okullara, öğretmenlere, diğer eğitim kurumlarına ve kadrolarına yönelik saldırılarda bulunanları milletin asla affetmediğini ve affetmeyeceğini vurguladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlerin, insanı en ideal şekilde eğitmek, dolayısıyla geleceği inşa etmek gibi son derece kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek, milletin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlere şükran borcu olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “İlk emri ‘oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, alime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz. Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir. Bilmek ve öğrenmek, insanoğlunun doğuştan gelen bir özelliğidir. Öğretmenler, bu vasfı, uygulamaya ve hikmete, yani iyi ile kötüyü ayırt etmeye tahvil etmekle mükelleftirler. Dolayısıyla öğretmen, evet öğretendir ama bununla birlikte eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir; öyle olmalıdır.” açıklamasını yaptı. 

“İNSAN YETİŞTİRMEK, AYNI ZAMANDA BİR MEDENİYET, BİR KÜLTÜR İNŞASIDIR”

“İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet, bir kültür inşasıdır.” diyen Erdoğan mesajına şöyle devam etti: “Öğretmenlerimizi, kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımızı bu anlamda da yetiştiren insanlar olarak görüyor, kendilerinden böyle bir gayret bekliyoruz. Bu nedenledir ki geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Aziz milletimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de öğretmenlerine sahip çıkmaya devam edecektir.” 

Okullara, öğretmenlere, diğer eğitim kurumlarına ve kadrolarına yönelik saldırılarda bulunanları milletin asla affetmediğini ve affetmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esasen öğretmenlik, sadece ücreti için, imkanı için yapılacak bir meslek kesinlikle değildir.” dedi.

Erdoğan, mesajını şöyle tamamladı: “Bu mesleği gönülden sevmeyen, kendini bu işe adamayan hiç kimse, gerçek manada bir öğretmen olamaz. Ülkemizin 81 vilayetinde, şehir merkezlerinden en ücra köylere kadar her karışında vazifelerini hakkıyla yerine getiren öğretmenlerimizi, kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış olmalarından dolayı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu düşüncelerle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize saygılarımı ifade ediyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim