• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

Erdoğan: Niye Türkiye'ye gelmiyorsun!

Erdoğan: Niye Türkiye'ye gelmiyorsun!
Başbakan Erdoğan Çanakkale'de yaptığı mitingde Fethullah Gülen'in Zaman gazetesine verdiği röportaj için çok sert ifadeler kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de konuştu. Seçim çalışmalarına Çanakkale'de devam eden Başbakan Erdoğan, burada vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan Çanakkale'deki konuşmasında Fethullah Gülen'in Zaman Gazetesine verdiği röportaj ile ilgili çok sert yorumlarda bulundu.

Erdoğan Gülen'in o röportajı için şu ifadeleri kullandı:

Boynunu büküyor iki ceketim var diyor. Pencere kenarında uyumuş. Uyuyabilirsin bugün nerede uyuyorsun ona bak sen. Sporu Ergenekonu hep o pencere kenarından mı takip ettin. Güya inzivaya gitmiş. Öyle diyor yaranı. Bakıyorsunuz inzivadayken çete kurmuş yüzbinlerce insanı dinlemiş. Hem inzivaya çekilyor hem alufteleri dinliyor. Madem iki ceketin var madem dünya malında gözün yok sana ne siyasetten sana ne darbelerden sana ne aluftelerden. Madem inzivaya çekildin sana ne milletin telefonda ne konuştuğundan. 

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

Bizler büyük bir milletin mensuplarıyız. Bunu gösteren en önemli şehirlerden biri de Çanakkale'dir. Büyük dedelerimiz büyük düşündüler. En güçlü ordular karşısında göğüslerindeki imanla büyük bir zafer destanı yazdılar. Bu millete küçük düşünmek yakışır mı? Bize korkmak sinmek geride kalmak yakışır mı? Biz Çanakkale'deki kahraman şehitlerin torunu olarak büyük düşünüyor ve büyük hedefler belirliyoruz. İşte 2015'te Çanakkale zaferinin 100. yılınu bu ruhla kutlayacağız. Ardından Meclisin açılışınının 100. yılı var. Kurtuluş Zaferimizin 100. yılı var. 2023'te de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız. Çok çalışacağız çok üreteceğiz. 

CHP NE YAPTI ALLAH AŞKINA?

Çok çalışacağız dünyanın en büyük 10 üleksinden biri biz olacağız. Şurada fazla bir şey kalmadı 12 gün kaldı. Seçime gidiyoruz. Diyorum ki şu Çanakkale'nin makus talihini gelin değiştirelim. 12 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya varız. Çünkü kardeşlerim bunların burada yaptığı bir şey yok. Bu CHP zihniyeti 30 yıldır burada yönetimde. Ne yaptı Allah aşkına? 

Şurada bir kordon yapmakla belediyecilik tamam mı yani? CHP yolsuzluktur yasaklardır. İstanbul'da çöp dağları vardı. İstanbul'da hava kirliliği vardı. Gazeteler İstanbul'da maske dağıtıyordu maske... Bunu gençler bilmeyebilir. Taksim'in Gezi Parkı'nda olan gençler bunu bilmeyebilir. Ama bunu değerli kardeşlerim biliyor. İşte biz geldik. 2 yıl içinde İstanbul'u suya kavuşturduk. 

İŞ BİLEN KILIÇ KUŞANANINDIR

İstanbul 180 kilometreden Istranca dağlarından dağları delerek İstanbul'u suya kavuşturduk. Benden önceki belediye başkanı kaç yere doğalgaz verebilmiş biliyor musunuz? O beş senede elli bin eve doğalgaz ulaştırdı ben dört buçuk senede bir milyon 200 bin eve doğalgaz ulaştırdım. Başbakan olduktan sonra 9 ilde doğalgaz vardı şimdi 72 ilde doğalgaz var. Benim Ayşe Fatma Ahmet Mehmet kardeşim hala kömür külleri içinde mi yaşayacak ya. Modern dünyada modern yaşam uygulanacak da benim vatandaşım neden uygulamasın ya. Peki doğalgaz yeni mi icat oldu. Ey CHP neden yapmadınız bunu. MHP sen de DSP ile iktidar oldun. 3 buçuk sene iktidar oldun. Kaçıp gittin. Bahaneleri de şu, Kocaeli Düzce Sakarya depremi oldu bizi yıktı dediler. Kardeşlerim biz Bingöl depremini yaşadık. 1 Yılda yeni Bingöl inşa ettik. 1 yılda yeni Van'ı inşa ettik. Simav'ı bir yılda inşa ettik. İş bilenin kılıç kuşananın. 

HIRSIZDAN BAŞBAKAN OLMAZ

Kılıçdaroğlu kalkıyor iki de bir şunu söylüyor. Diyor ki hırsızdan başbakan olmaz... İnanın en doğru sözü bu. En doğru sözü bu. Niye? Dört yıldır genel başkansın niye genel başkan olamıyorsun. Çünkü sende hırsızlık var da onun için. Neden? Sen SSK genel müdrüyken batırdın orayı ya. Şurada benim jenerasyonum bilirler SKK hastaneleri ne alemdeydi? Bu beyefendi genel müdür olduğunda ne haldeydi? Gidiyorduk sabah şafak vaktinde kuyruğa giriyorduk numara alıyorduk. Ondan sonra da doktor bey ne zaman gelirse. Doktor beyin verdiği ilacı da sadece hastane eczanesinden alabiliyorduk. Şimdi öyle bir dert var mı? İstediğin hastaneye gidiyor musun? İstediğin eczaneden ilacını alabiliyor musun? Kim halktan yana? Kim milletini seviyor? Biz Kanuni'nin torunuyuz!

Bunlar Rahşan affıyla kurtardılar. Rahşan affıyla kurtardı. Bu Kılıçdaroğlu geldi yolsuzluk klasörü önünde poz verdi. Kim için? Birisi için. Sonra o kişiyi partiden ihraç ettiler. İhraç ettikleri adamı şimdi getirdiler İBB adayı yaptı. Bunlar bu ya! Bunlar bu! Şimdi bizim iktidarımıza bu tür çamuru atan Kılıçdaroğlu. Soruyorum sana. 12 yıl önce 230 milyar dolar milli geliri olan Türkiye şu anda 820 milyar dolar milli gelire sahip. Kardeşlerim dünyanın ekonomide 24. ülkesiydik. Şimdi 17. olduk. Çok enteresan 79 senede 6 bin 100 km yol yapıldı bu ülkede biz 12 senede 12 bin km bölünmüş yol yaptık. Bırakın cumhuriyet tarihinde yapılmış derslik sayısının yarıdan fazlasını biz 12 yılda yaptık. 

MHP-DSP iktidarında IMF'ye olan borcumuz neydi? 23 buçuk milyar dolar. Ödedik ödedik ödedik geçen 14 Mayıs'ta sıfırladık. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz yok. Kimden aldık iktidarı MHP ve DSP'den. Şimdi IMF bizden borç istiyor. 5 milyar dolar. Tamam dedik imzaları attık. Veririz dedik. Veren el alan elden üstündür. Bunlar milliyetçiymiş. Merkez Bankası milli bankamız değil mi? Merkez Bankası'nın 27 buçuk milyar dolar döviz rezervi vardı. Şimdi 128 milyar dolar döviz rezervimiz var. Hadi çıksın desinler ki hayır. Halep oradaysa arşın Çanakkale'de... 

Benim köylü kardeşim Ziraat bankası sana yüzde 59 faizle kredi veriyordu. Şimdi yüzde 5. Aradaki fark sende. Esnaf kardeşim yüzde kaçla Halkbank'tan kredi alıyordun? Yüzde 46... Şimdi yüzde 5. Bakın nereden nereye... Çiftçi köylü esnaf öyle bir dertleri yok. Ellerinde taş sopalarla esnafın camını çerçevesini indirenler vatanperver olabilir mi? Bunların yanında duran kim Kılıçdaroğlu... Bu gençliği kötü görme diyor. Ben gençliği senden çok severim. Ama elinde molotof taş sopa pala olan gençliği değil, silah olan gençliği değil eline bilgisayarı kalemiyle kitabıyla defteriyle aydınlık yarınların Türkiye'sini düşünen gençliği severim. Onun hizmetkarı olurum. Onun için de bakın şimdi biz tablet bilgisayarlara geçiyoruz değil mi? Şu ana kadar 163 bin tablet dağıttık. 675 bin tabletin de ihalesini yapıyoruz. Ardından 10 milyon tablet bilgisayar geliyor. Bütün yavrularımız tablet bilgisayarlarla okuyacak. Etkileşimli tahtalarla eğitim yapacaklar. Modernizm budur modernite budur. Bu bizim milletimize layık değil mi? Bunu yapacak olan biziz!

Bir seçim ortasındayız. Şu ana kadar CHP'den yerel ya da genele ilişkin plan proje duydunuz mu? Kılıçdaroğlu  konuşuyor proje duydunuz mu? Konuşmasının neredeyse tamamı yalan takiyye fitne fesat... Bir de proje açıkla arkadaş proje. Biz şunu yapacağız de. Ama bunlarda böyle bir şey yok. MHP'den yerel sorunlara ya da genel sorunlara ilişkin bir plan öneri hedef duydunuz mu? BDP'den herhangi bir proje duydunuz mu? BDP siyasal Kürtçülük yapıyor, MHP siyasal Türkçlük yapıyor CHP de ben kumsalların partisiyim diyor. Başka bir şey yok. Ama biz 77 milyonun partisiyiz. Türkü Kürdü Lazı Çerkezi Gürcüsü Romanı Boşnakı Arnavuduyla 77 milyonun partisiyiz ve tek millet diyoruz. Biz kumsalların değil sadece 780 bin km karenin partisiyiz. Batıda ne varsa doğuda o olacak. Kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak. 

Turist nereye giderse gitsin burası ne biçin ülke olmuş bu yollar 10 sene önce yoktu diyecek. 

Gençler sizin bizimle gurur duyduğunuzu biliyorum. Ben de sizinle gurur duyuyorum. Ekonomide yatırım rantabl olan araziye yapılır. Eğer parayı rasgele savurursanız ülkeyi batırırsanız. Biz bugün ayakta duruyorsak finansı iyi yönettiğimiz için duruyoruz. Ama Kılıçdaroğlu gibi adamlara üç koyun verin kaybedip gelir. Tanıyorsunuz değil mi? İBB adayı olmuştu Kağıthane'ye taşımış ikametini. Nerede oturuyorsun diye sordular cevabı Kağıttepe'de oturuyorum oldu. Kendisi büyükşehir adayı o seçimlerde kendine bile oy kullanamadı. Bundan bu ülkeye başbakan olur mu? Zaten kasetle geldi kasetle gidecek. Akıbeti bu. 

İkinci bizim ilkemiz tek bayraktır! Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Mithat Cemal ne güzel söylüyor. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kılıçdaroğlu Kırkpınar törenlerine gitmiş de bayrak geçiyormuş bakanlarımız ayağa kalkmamış diyor ki bunların bayrağa saygısı yok. Kılıçdaroğlu sen bize bayrak dersi verme. Sen önce Hakkari mitinginde geçen seçimlerde CHP bayrağı yanında Türk bayrağı koyamadın. Çünkü o miting için senle anlaşanlar "Burada Türk bayrağı dalgalandıramasın" dediler. Sen de onlara uydun. Hakkari'de biz de miting yaptık. Aynı burası gibi. Bayrakları bir sallayın Kılıçdaroğlu görsün. Ben çocuklarıma daha ilkokulda bayrağı anlatırdım. Bir gün çocuğum dedi ki baba okulda şiir okuma yarışması var. Ben hangi şiiri okuyum dedi. Ben de dedim ki kızım Arif Nihat Asya'nın bayrak şiir var. Okudu birinci de oldu. Şimdi tabi ben bu şiiri sizinle okumak istiyorum. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun buna ihtiyacı var... Kılıçdaroğlu senin bu konuda alacağın daha çok ders var. 

Bakınız iftira kampanyaları devam ediyor. Varsın etsin. Tek millet dedik tek bayrak dedik şimdi de tek devlet diyoruz. Paralel yapıya asla müsamaha yok. 

Dördüncüsü tek vatandır. Tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet... Tamam! Kardeşlerim Rabia... Rabia... Fakat çok enteresan Kılıçdaroğlu da bu işareti yapmaya başladı. İçeriği farklı ama onu da öğrenecek merak etmeyin. Kardeşlerim şimdi AK Parti karşısında aralarında koalisyon yapıyorlar. Karşımızda kim güçlü sen onu destekle. Şurada kim güçlü şu güçlü onu destekle. Ankara İstanbul'da gelin CHP'yi destekleyin gibi. Hatta bir CHP'li vekil çıktı Ağrı'da HDP'yi destekleyelim diye twit attı. Allah aşkına bunlar aday mı belirliyor yoksa saksı mı belirliyor? Belediye yöneteceğiz ya. Saksıyla bu iş olur mu? Ankara'da İstanbul'da CHP'yi destekleyeceksiniz de MHP'nin oradaki adayları saksı mı? Ağrı2da HDP'yi destekleyeceksiniz de CHP'nin MHP'nin oradaki adayları saksı mı?

Şimdi başörtülü aday çıkarmakla övünüyor. Düne kadar bunlar başrötüsü düşmanıydı. İkna odalarında başörtülülere zulmedeni bunlar milletvekili yaptılar. Şimdi başörtüsü problemi ben çözdüm diyor. Ya Kılıçdaroğlu ufak at da güvercinler yesin. Sen kimi aldatıyorsun. Senin ne olduğunu herkes biliyor. Biz MHP ile birlikte başörtüsü düzenlemesini çıkarttık. 411 oy çıktı. AYM'ye sen götürdün. AYM bunu iptal etti. 26 maddelik referandumda kendilerinin İstanbul milletvekili yanındaki 69 imza ile Danıştay'a götürdü. Danıştay reddetti. Şimdi benim başörtülü bacılarım istediği gibi okula gidebiliyor mu? İmam hatiplerin orta kısmı açıldı mı? Katsayısı kalktı mı? İstediği üniversiteyee gitme şansı var mı? Devlet dairelerinde başörtülü çalışabiliyor mu? Kılıçdaroğlu Bahçeli ne oldu? Uzaya uydu gönderdiniz de benim başörtülü kızımın örtüsüne mi takıldı? Normalleşme bu ya. Bak şimdi normalleşti. Başı açık örtülü hepsi okuyabiliyor mu? Yahu aynı ailenin içinde açık da var örtülü de var. Neydi bu ayrım neydi bu çile. İşte normalleşen Türkiye güçlü Türkiye'dir. 

Pensilvanya'yı tanıyorsunuz değil mi? Pensilvanya'daki zatın dizinin dibine oturdular elini öptüler artık müridi oldular. CHP'yi CHP genel müdürü değil Pensilvanya yönetiyor. Savaş Ay'la 1995'te söyleşi yapıyor. Siyasetle ilginiz nedir diyor. Bir kere hayatımda oy kullandım diyor. Hazreti Cebrail gelse siyasi parti kursa ben onun partisine bile oy vermem diyor. Bu ara yazarlığa başlamış röportaj filan yapıyormuş. Soruyorum değerli kardeşlerim bu itikadi bir meseledir. İnançla ilgili bir meseledir. Sen nasıl böyle bir şeyi söylersin. Fakat söyler. Çünkü başörtüsüyle ilgili de Kestanepazarı'ndayken söylediği farklıydı 28 şubatta ise farklı oldu. Başörtüsü füruattandır dedi. Sizin kapılarınıza da ablalar geliyor mu? O ablalara siz bunu söyleyin. Sen benim kızımın başörtüsüne el uzatan kişinin yanındasın git partini kur öyle gel. 

Şimdi ne diyor? Vatanseverim diyor. Vatansever misin? Neden Türkiye'ye gelmiyorsun. Ne işin var Pensilvanya'da Gelsene Türkiye'ye Niye gelmiyorsun. Madem bu kadar sevenin var. Ne diyeceksen burada de. Niye gelmiyorsun? Ah kardeşlerim ah... Nelerin döndüğünü anlıyorsunuz değil mi? Şu sorunun cevabını versin yeter. Niye Türkiye'ye gelmiyorsun. Madem bir suçun yok. Niye Türkiye'ye gelmiyorsun. Siyaset yapacaksan partini kur siyaset yap. Ama benim yargımı benim kurumlarımı karıştırma. Korkunç yalan var takiyye var iftira var. Bizim bunlarla alakamız yok diyor. Onu sen gel külahıma anlat. Yapmadık iş mi bıraktınız ya. Bir başbakanın telefonunu mahkeme kararıyla bile dineleyemzsiniz. Yasaktır. Cumhurbaşkanını dinleyemezsiniz yasaktır. Bakanları dinleyemezsiniz yasaktır. Ama buna rağmen bunlar dinleme yaptılar. Utanmadan sıkılmadan montaj dublaj yaptılar ondan sonra da iftiraya başladılar. Onlar üzerinden şimdi broşürler dağıtıyorlar. Her yol meşru bunlarda. Bunların bir huyu var kendi gayeleri için her yol meşrudur. İnanmıyorsunuz bilyiorum da bunu bilmeniz lazım. 

Bunların ablaları var mış. Size geliyorlar mı? Bir kaç kere gelmesin. Bir kerede hemen dehleyin gitsin. Bizim ablalarımız evelAllah 12 gün kapı kapı dolaşarak Allah'ın izniyle 30 Mart akşamı Çanakkale'de bunlara gereken cevabı verecek. 

Ne diyorlar bu ara herkes konuşmuş Pensilvanya'daki zat susmuş. Şimdi konuşyuor. Susmak buysa konşmak ne. Bunu sormak gerek. Ağzını bir açtı pir açtı. Beddua etti. Ağzını bir açtı alufte dedi. Yani aşuftenin karşıtı. Ya bir hocaefendinin bu tür işlerle alakası olur mu ya? Gece yarısı bir siyasinin böyle bir ketenpereye alınması olayı varmış bir dostunu haberdar etmiş hemen git onu uyar demiş. Yahu sen hoca mısın istihbarat şefi misin? Sen ne yapıyorsun ya. Bu işlerle nasıl uğraşırsın. Şunu bırakın uygulamayı aklından geçirmes bile bir zihniyet bunalımıdır tehlikedir. Bu ara maşallah uluslararası gazetelere ve televizyonlara da epeyce konuştu ha. Bedeli ne bilemem. Orada da bir şeyler dönüyor. İki tane ceketim var başka da bir şeyim yok diyor. Bu nasıl iki ceket var milyar dolarla konuşuluyor rafineriler gidip geliyor tesbihler ananaslar bankalar holdingler var. Boynunu büküyor iki ceketim var diyor. Pencere kenarında uyumuş. Uyuyabilirsin bugün nerede uyuyorsun ona bak sen. Sporu Ergenekonu hep o pencere kenarından mı takip ettin. Güya inzivaya gitmiş. Öyle diyor yaranı. Bakıyorsunuz inzivadayken çete kurmuş yüzbinlerce insanı dinlemiş. Hem inzivaya çekilyor hem alufteleri dinliyor. Madem iki ceketin var madem dünya malında gözün yok sana ne siyasetten sana ne darbelerden sana ne aluftelerden. Madem inzivaya çekildin sana ne milletin telefonda ne konuştuğundan. 

En yakın arkadaşları televizyonlarda neler anlatıyor. 30 yıl yanında oluyor. 15 yıl onu izletiyor dinletiyor. Soruyor kendisine hocam siz beni gerçekten dinlediniz mi diyor? Peki neden diyor? Nereye gititğini ne yaptığını bilmem için diyor. Gözyaşları içinde bu yapının nasıl sinsi nasıl ihanet içinde olduğunu bu halka içinde olanlar anlatıyor. Bunlar sıradan insanlar değil maalesef. 

Bu tehlikeli yapı ile CHP'nin MHP'nin işbirliğinden hayır çıkmaz. Bu Pensilvanya'daki zatın malum medya ile işverenlerle sokaktaki teröristlerle işbirliğinden hayır çıkmak. Bunlar kirli ittifak. BUnlar şer ittifakı. 30 Mart'ta bu kirli ittifakın hesabını siz soracaksınız!

Bunların dershanelerinde yavrularınız varsa çekin alın. Bunların okullarında yavrularınız varsa çekin alın. Devletin okulları bize yeter! Artık haftasonlarında cumartesi pazar takviye kursları için ücretsiz milli eğitime talimat verdim. Ücretsiz takviye kursları okullarda verilecek. Babalar tamam! Anneler tamam! Bunlarda bırakmayın. Eğer yurtlarında okuyup da atılan çocuklar varsa gençlerimiz için hemen kredi yurtlar kurumunun ildeki müdürlüğüne valiliğe müracaat edin. Milli eğitime müracaat edin gereğini yaparız. Sizi bırakmadıkları yerde orayı kapatırız. Türkiye Cumhuriyeti devletinden daha güçlü bir devlet tanımıyoruz burada. Yurtlarmız yetmezse biz yavrularımızı icabında sosyal tesislerde misafir ederiz. Otellerde misafir ederiz. Bu geçiş dönemini böyle atlatacağız. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim