• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan Merkel'e o soruyu sordu: Bizi neden dinlediniz?

Erdoğan Merkel'e o soruyu sordu: Bizi neden dinlediniz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Dünya liderleriyle yaptığı toplantıda Alman lider Merkel'e merakla beklenen o soruyu sordu."Bizi neden dinlediniz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de dünya liderleriyle yoğun bir görüşme trafiği geçirdi. İlk olarak Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile bir araya gelen Erdoğan, ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü.

ERDOĞAN'DAN MERKEL'E: BİZİ NİYE DİNLEDİNİZ

Kapılar kapandığında, Erdoğan'ın özellikle Alman istihbaratının Türkiye'yi dinleme haberleri ile ilgili Merkel'den bilgi istediği öğrenildi. Türkiye'nin neden dinlendiğini soran Erdoğan'ın, bu tür faaliyetlerin ikili ilişkileri zedelediğini ifade ettiği kaydedildi.

CAMERON'A: IŞİD MİLİTANLARI ÜLKENİZDE YETİŞTİ

Erdoğan, Merkel'den sonra İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüştü. Erdoğan'ın Cameron'a IŞİD militanlarıyla ilgili "Sizin ülkenizde doğan, eğitiminizde yetişen çocuklar" dediği kaydedildi.

POROŞENKO'YA: KRİZİ BATI TIRMANDIRIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'nın Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile görüşmesinde ise Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunacaklarını belirtip, krizi batının kararsız tutumunun tırmandırdığını ifade ettiği öğrenildi.

OBAMA'YA DA DİNLEME İDDİASINI SORDU

Dinleme iddiaları Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin de gündemindeydi. Erdoğan'ın Obama'ya, dinleme iddialarını sorduğu kaydedildi.

"ADİL YÖNETİMLER KURULMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün sabah saatlerinde, IŞİD sorununun konuşulması için düzenlenen ve 10 ülkenin katıldığı toplantıda da söz aldı.

Erdoğan, bölgede tüm grupların ırk, mezhep ve etnik köken ayrımı yapılmadan eşit ve adil temsil edildiği yönetimlerin kurulmasının şart olduğunu vurgulayarak batılı ülkelerin üzerine düşeni yapmadığını ifade etti.

Toplantıda eylül sonunda New York'tan görüşülmek üzere IŞİD ile mücadele için koordinasyon kurulu kurulması yönünde görüş birliğine varıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna konusunun konuşulduğu toplantıda ise Kırım'ın ilhakına çözüm bulunamadığı sürece NATO-Rusya ilişkilerinin normalleşemeyeceğine dikkat çekti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim