• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Erdoğan: Medya çekiyor, tweet'ler başlıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği toplantıda konuştu.
Marmaray'da yaşanan aksaklıklara değinen Başbakan Erdoğan, ''Birileri daha ilk günden oradaki hassas, çekilmemesi gereken imdat şeyleri var, onu çekiyor. Tabii orada ister istemez maalesef Marmaray'da bir sıkıntı meydana geliyor. Medya hazırlıklı, geliyor çekiyor, tweet'ler başlıyor. Böyle bir mantık olabilir mi?'' dedi.
 
Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
''Gece demeden gündüz demeden millete hizmet ürettik. 11 yıl boyunca herkese eşit derecede hizmet götürdük. Biz kardeşliğin dilini konuşurken, birileri bölmenin dilini kullandı. Dilimiz hep yapıcı bir dil oldu, gereksiz münakaşalardan özenle sakındık. Terörü önlemek için samimi bir gayret içinde olduk. Van depreminin ardından 18 bin konut yeniden inşa edildi.
 
'MEDYA ÇEKİYOR, TWEET'LER BAŞLIYOR'
 
Dünden bu yana 15 gün süreyle dedik ki Marmaray ücretsiz çalışacak. Şimdi vatandaş tabii bir Ayrılıkçeşmesi'nden biniyor Kazlıçeşmeye gidiyor, oradan biniyor tekrar Ayrılıkçeşmesi'ne geliyor. Fakat birileri yine daha ilk günden oradaki hassas, çekilmemesi gereken imdat şeyleri var, onu çekiyor. Tabii orada ister istemez maalesef Marmaray'da bir sıkıntı meydana geliyor. Hemen medya hazırlıklılar. Onlar da arkadan geliyor hemen çekimi yapıyor, tweet'ler başlıyor.
 
'İSTESELER DE İSTEMESELER DE MİLLET İSTİKAMETİNİ BULDU'
 
Böyle bir mantık olabilir mi? Kimin neyi merak ettiğini anlamak bakımından bu çok önemli. İsteseler de istemeseler de millet istikametini bulmuştur.
 
'BU ARA TWEET'LERDE GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR'
 
Tweet'leri takip etmem ama bu ara tweet'lerde güzel şeyler de oluyor. 'Ecdadımız gemileri karadan yürüttü, AK Parti de trenleri denizin altından yürütüyor.' Bu rüya gerçekleşti. Bununla da kalmayacak güneyinde de otomobil gezisini sağlayacak iki katlı tüneli şu anda inşaa ediyoruz. Aynı şekilde Boğaz'da üçüncü köprüyü yapıyoruz. O da 2015'te bitecek.
 
'İSTİYORUZ Kİ İSTANBUL TRAFİĞİNİ RAHATLATALIM'
 
Hepsinin ayrı bir işlevi olacak. Birinci köprüden ağır vasıtalar geçecek onlar ikinci ve üçüncü köprüyü kullanamayacaklar. İstiyoruz ki İstanbul trafiğini çok daha rahatlatalım. Bu kadar yoğun göçün olduğu ve aracın trafiğe girdiği herkes otomobile tek olarak biner.
 
'BAŞÖRTÜSÜ NASIL SİYASİ SİMGE OLABİLİR?
 
Başörtüsü nasıl siyasi simge olabilir? Başörtüsü bizim dinimizin gereklerinden birisidir fakat cehalet çok kötü bir şey. Dinimizin böyle bir emrinin olduğunu bilmeyecek kadar cahiller.
 
'PARLAMENTO'DA VE İÇ TÜZÜKTE MANİ YOK'
 
Parlamento'da, İçtüzükte buna mani hiçbir şey yok. Bu kardeşlerimizin bu konudaki kararlarıyla ilgili olarak buna herkesin saygı duyması gerekir. Bunlar 657'ye tabi memur da değil, millet tarafından seçilmiş, temsilcisidir.''
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim