• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan: Lanet, bumerang gibi onu yapana döner

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da yaptığı konuşmasında Gülen Cemaati lideri Fettullah Gülen'in son sohbeti sırasında sarfettiği sözlere gönderme yaparak, "Lanet bumerang gibi onu yapana döner" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’a hareketinden önce Trabzon Havalimanı’nda halka seslendi. Giresun'da toplu açılış töreninde yaptığı açıklamaların devamı niteliğindeki konuşmasında "Ahlak sınırını asmış insanlar türedi. çeteleri çökerttik ama bunların türü başka bunları da çökerteceğiz" ifadelerini kullandı.

Yasama nasıl görevini yapıyorsa yürütme de yapacak" diyen Erdoğan, Halk Bankası'nın yıkılmaya çalışıldığını bu işin içinde yasama ve yürütmenin de yer aldığını söyledi. Erdoğan Halk Bankası ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:

Halk Bankamızı yedirmeyiz

Halk Bankası'nı yıkmaya çalışıyorlar. Bu işin içinde yargı da var yürütme de var. Ziraat Bankası, Halk Bankası en karlı bankalar oldu. Halk Bankası 25 milyar dolara ulaştı ve şimdi bu Halk Bankası'nı yıpratmaya çalışıyorlar. Halk Bankası'nın uluslararası piyasadaki çalışmalarına ket vurmak istediler. Bu oyuna gelmiyoruz ve halk bankasını yedirmiyoruz. Bu kimsenin haddine değil"

Bin düşünüp bir konuşmak lazım

Gülen Cemaati lideri Fettullah Gülen'in son sohbeti sırasında sarfettiği sözlere gönderme yapan Başbakan Erdoğan, "Biz müslümana lanetle emrolunmuş bir toplum değiliz.  Biz Müslümanın hidayetinin artması için dua ederiz. Laneti için değil. Lanet Müslümanlar arasında öyle beraber bir tezgahtır ki bumerang gibi döner onu yapana döner. Bu bakımdan çok hassas olmamız lazım. Çok dikkatli olmamız lazım. Biz ne dediğimizi çok iyi önce tezekkür etmemiz lazım, ondan sonra konuşmamız lazım.

Yani bin düşünüp bir konuşmak var ya öyle yapmamız lazım. Bu makamlar gelip geçicidir. Yarın anıldığımızda hayırla yad edilmek çok önemli. Ama bu milletin bölünmesi var ya, bu çok tehlikeli. Buna vesile olanlar iflah etmez" ifadelerini kullandı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim