• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan: İsrail vatandaşlarına sesleniyorum

Erdoğan: İsrail vatandaşlarına sesleniyorum
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında Filistin meselesini hatırlatarak İsrail'e, Filistinli halka ve Amerika'ya seslendi. Erdoğan, "zulüm devam etmez" dedi.


Erdoğan grup konuşmasında Filistin'de yaşananlara özel vurgu yaparak, "Hiçbir zulüm ebedi değildir. Zalim er ya da geç zulmünün bedelini ödemiştir. Filistin'de 1948'den beri devam eden sistemli zulüm ve soykırım girişimi emin olun hesapsız kalmayacak. Bedeli er ya da geç ödenecek." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Soma'da hayatını kaybeden 301 madenciden 234'ünün yakınlarına aylık bağlama işlemi tamamlanmış durumda. 67 şehit madencimiz mevcut yasadan dolayı istifade edemiyordu. Şimdi görüşeceğimiz kanunla onlara da aylık bağlama imkanı getireceğiz. Şehitlerimizin sosyal güvenlik kurumuna borçlarını da siliyoruz. 

Bu tasarı ile madenlerden çalışan kardeşlerimiz için de önemli düzenlemeler getiriyoruz. 

Madencilerimiz için 55 olan emeklilik yaşını 50 yaşına indiriyoruz. Böylece madencilerimiz 43 yaşında emekli olma şansı kazanacak. Madencilerimize fazla çalışma yaptırılamayacak. Zorunlu nedenlerle fazla çalışma yaptırılırsa mesai ücretleri yüzde 100 arttırılarak ödenecek. Madencilerimizin iş kanunundaki yıllık izin sürelerini de bu tasarıyla 4er gün artırıyoruz. 

Soma'da ciddi bir milli dayanışma örneğine tanık olduk. Yardım hesabında toplanan miktar dün itibariyle 46 buçuk milyon liraya ulaştı. Nakdi yardımlar içinde 16,8 milyon liralık yardım miktarıyla TOBB en büyük katkıyı yaptı teşekkür ediyoruz. Nakdi yardıma ek olarak aileleri muhafaza etmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için birer konut bağışlayan yani toplamda 301 konut bağışlayan Doğuş Holding'e, ikinci bir 301 konut bağışlayan Gaziantep Organize Sanayi Başkanlığını da teşekküre ediyorum. 

MADENCİLERİN 434 EVLADI BİZE EMANET

Bu elim olayda hayatını kaybeden kardeşlerimiz 434 evladı emanet bıraktı. Bunlar arasında eğitim çağında olan yeni doğanlar da dahil 389 çocuğumuz ve gencimiz bulunuyor. Bu çocuklarımıza burs sağlama vaadinde bulunan vakıf ve derneklerimize de özellikle teşekkür etmek istiyorum. AFAD'ta toplanan yardımların nasıl değerlendirileceğini de karara bağladık. Bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. 46 buçuk milyon lirayı hayatını kaybeden 301 işçimizin ailelerine 154 bin 450'şer lira olarak paylaştırıyoruz. Yani yakınlarını kaybeden her bir aileye 154 bin 450 lira ödeme yapılacak. Ailelere kendi barınma ihtiyaçları için ve sabit gelir kaynağı oluşturmak üzere 2'şer adet konut yaptırılacak. Bu konutlar içinde camisi okulu parkı bulunan siteler şeklinde tasarlanıyor. Konutlar Doğuş Holding tarafından bizzat inşa edilecek. Gaziantep Sanayi Odası vasıtasıyla da TOKİ tarafından yaptırılacak. Çocuklarımıza eğitim hayatları boyunca vakıf ve dernekler tarafından burs sağlanacak. Gençlik bakanlığı ihtiyaç halinde bu çocuklarımıza burs ve yurt konusunda öncelik tanıyacak. Yardım kampanyasını bu vesileyle sonlandırdığımızı da ilan ediyorum. Bağış yapan hayırsever herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha bizi böyle acı bir imtihan ile imtihan etmesin. 

BİZİM İFTARLARIMIZ ÇOK LÜKSMÜŞ

Meclis ve hükümet çalışmalarımız devam ederken cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz için mitinglerimiz de sürüyor. 5 temmuzda samsunda ilk adımı attık. Ertesi gün Canik, Tekkeköy'de açık hava mitingi yaptık. Ardnıdan Erzurum mitingini yaptık. Denizli Tokat ve Yozgat mitinglerimizi de yaptık. Akşamları da çok geniş katılımlı iftarlarda vatandaşlarımızla buluştuk. Maalesef diğer adaylardan bir tanesi şunu söyledi bizi üzdü. "Bizim iftarlarımız çok lüks yapılıyor" dedi. Kılavuzu karga olanın malum hali... Bunlar da böyle. 

Bursa'da çok lüks iftar yapılmış. Bir iftira... Bizim iftarlarımızı görmek istiyorsan şöyle bir araştır. Bu işleri de artık öğren. Siyaset sadece duymakla olmuyor. Biz bu işlere çok alıştık. Biz monşerlikten gelmedik bu halkın içinden geldik böyle bir farkımız var bizim. Bunu bir defa bileceksin. Biz hayatı böyle yaşadık öyle yaşıyoruz böyle yaşamaktan da hiçbir zaman kaçınmadık. Bu tür doğru olmayan ifadeleri kullanmak bir defa şu anda teşebbüs ettiğin o yolculuğa yakışmaz. Bu noktada dürüst olmak her zaman ideal olandır. 

BAYRAMA KADAR HERGÜN BİR MİTİNG SONRA GÜNDE İKİ MİTİNG

Cuma günü vizyon belgemizi geniş katılımlı sanatçı sporcu iş dünyası STk ve yazarların katıldığı toplantıyla Türkiye'ye duyurduk. Cumartesi Antalya'da Pazar günü Şanlıurfa'da hem miting hem iftarda halkla buluştuk. Antalya'da 15 bin kişiyle iftar yaptık. Halkla beraber iftar yapılan bir akşamdı. Şanlıurfa'da da aynı şekilde. Bunları tabi takip etmek gerekir. Bugün akşam Ak Parti genel merkezinde geleneksel hale gelen büyükelçi iftar buluşmasını yapacağız. Yarın Sakarya, Tekirdağ ve sonraki gün Bursa mitinglerimizi yapacağız. Bayrama kadar her gün bir miting, bayramdan sonra her gün iki mitingle süreci tamamlayacağız. 

Sıcağa rağmen halkın büyük katılımı olduğunu görüyoruz. 

ŞARTLAR EŞİT DEĞİL DOĞRUDUR

Adaylar şartların eşit olmadığını söylüyor. Doğrudur. Gerçekten de eşit şartlarda değiliz. Bütün muhalefet AK Parti karşıtlığında bir araya geldiler. Bize karşı saf tutmuş durumdalar. CHP MHp ve diğer irili ufaklı partiler marjinal sol örgütler malum medya kuruluşları iş çevreleri bütün güçleriyle karşımızdaki adaylara tam destek veriyor. Pensilvanya şebekesi aynı şekilde bu adayların arkasında duruyor. Türkiye'nin dış politikasından rahatsız olan uluslar arası çevreler de destekliyor. İki adayla değil çok geniş bir bloğa karşı savaşıyoruz. Gerçekten de eşit bir yarış içinde değiliz. 

Onlar kirli hesaplar üzerinde ittifak yapıyor. Biz ise milletimizle ittifak yapıyoruz. 

DİKTATÖR ARANIYORSA KILIÇDAROĞLU VAR

Tabanda özellikle CHP ve MHp yönetimine yönelik çok ciddi bir tepki var. CHP gitti kendi siyasetiyle kendi dünya görüşüyle alakası olmayan sanal ve ithal bir adayı halkla hiçbir irtibatı olmayan bir zatı dayattı. CHP genel müdürü "Adam gibi tıpış tıpış" gideceksiniz diyor. Dayatmakla kalmıyor bir de kaba bir dille emir veriyor. Tıpış tıpış diyen kişi utanmadan sıkılmadan çıkıp bize diktatör yakıştırması yapıyor. Eğer diktatör aranıyorsa senden daha güzel diktatör olmaz. 

Kendi adaylarıyla bir kez istişare yapmıyor, tıpış tıpış diye kükreyenden daha iyi bir diktatör olamaz. Biz meydanlarda ricada bulunuyoruz. Aman ha kaçırmayın bu fırsatı diyoruz. CHP genel müdürü masaya yumruk vurarak seçmenini tehdit ediyor. CHP seçmeni de hem bu dayatmaya hem kaba üsluba sandıkta gereken cevabı verecektir. 

Tabii MHP'nin durumu daha da içler acısı. MHP içinde yer aldığı kirli ittifakları pasif ve edilgen tavrı seçmenine izah edemiyor. 

MHP'nin kasetlerini yayınlayan bu Pensilvanya'dır. MHP'lileri dinleyen bu Pensilvanya'dır. 30 Mart'ta MHp seçmeni Pensilvanya ile iş tutan yönetimine gereken dersi verdi. Ama Bahçeli ders almadı. Sabah akşam edebe ahlaka sığmayacak hakaretler yaptı. Ağzını istediği kadar bozsun. Ben MHP'ye gönül vermiş kardeşime soruyorum. Bahçeli'nin bu üslubu MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimizi yansıtıyor olabilir mi;? Bahçeli'deki bu hırçınlık zılletin örtülmesi için sergileniyor. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim buna prim vermeyecektir. Buna inanıyorum. 

Biz vizyon belgesi toplantısına toplumun her kesiminden insanı davet ettik. Bir sanatçının bu toplantıya katılmasından daha tabi bir şey olabilir mi? Sanatçılarımız rahat olsunlar. Sanat hiç kimsenin tekelinde değildir. 

RAMAZAN'A ACI HADİSELERLE GİRDİK

Ramazan'a acı hadiselerle girdik. Irak'ta süren kavga can alıyor. Libya aynı şekilde, Mısır aynı şekilde. Filistin'de İsrail'in şu son günlerde yaptıkları hiçbir şeyle izah edilemez. İsrail terör estiriyor. Bu bireysel terörün ötesine geçti. Bir terör devleti anlayışıyla bunu yapıyor. Her Ramazan'da yaptığı gibi Gazze'ye ölüm yağdırdı. Mısır'ın girişimiyle bir ateşkes kararı güya onaylandı. 2012'de de bir karar verilmişti. Temenni ederim ki bu ateşkes sağlanır. Elbetteki ateşkes girişimi olumlu ve değerlidir. Ancak Ortadoğu'nun kirli siyasetinde bir kez daha Filistinli masum çocuğun kanı kullanıldı. 200 Gazzeli şehit oldu 2000 Gazzeli yaralandı. Gazzeliler önceki Ramazanlarda olduğu gibi maalesef oruçlarını şehadetle açtılar. İftar ve Sahur sofralarında masum insanlar acımasızca katledildi. Filistin'de Gazze'de yaşanan katliamın en acı boyutlarından biri insanlığın sessiz kalmasıdır. Maalesef Filistin'de çocukların havadan yağan bombalarla katledilmesi insanlık için bir anlam ifade etmiyor. Artık insanlık seyretmeyi de bıraktı. Sırtını döndü. İsrail son derece şımarık bir biçimde, bugünkü gazetelerde gördünüz, tanklar ölüm kusuyor onlar ise halay çekiyor. Bu nasıl insanlık. Uluslararası hukuku çiğneyerek insani değerleri ayaklar altına alarak bölgede devlet terörü estiriyor. Bizim dışımızda bir tek ülke çıkıp buna dur diyemiyor. Hiçbir zulüm ebedi değildir. Zalim er ya da geç zulmünün bedelini ödemiştir. Filistin'de 1948'den beri devam eden sistemli zulüm ve soykırım girişimi emin olun hesapsız kalmayacak. Bedeli er ya da geç ödenecek. O çocukların melekleri ağlatan feyatları karşılıksız kalmayacak. Çocuk katilleri de sessiz duranlar da bunun bedelini öderler ve ödeyeceklerdir. 

İSRAİL'DE BİR KADIN ÇIKTI

Bir kaç gün önce İsrail'de bir kadın çıktı. Dedi ki... Filistinlilerin hepsi bizim düşmanınız. Kanı bizim elimizde olmalı. Buna öldürülen teröristlerin anneleri de dahil: Anneler de öldürülmelidir... Bunu söyleyen bir kadın milletvekili. Paralemento üyesi. Bu zihniyetin Hitler'in zihniyetinden ne farkı var. Buna benzer sözler Filistinli anneler için değil başkaları için söylenseydi dünya ayağa kalkmaz mıydı bunu görün. Irkçılık faşizm ayrımcılık Filistinli annelere yönelikse dünya bunu umursamıyor. Avrupa neden susuyor. Batıya sesleniyourm daha ne kadar destek vereceksiniz. İslam dünyasına sesleniyorum kardeşleriniz alçakça öldürülürken daha ne kadar tepkisiz kalacaksınız. Dünya bu devlet terörüne daha ne kadar tepkisiz kalacak. Filistin'de küresel adalet ve vicdan ölüyor. İnsanlık can çekişiyor. Susan bu zulmüm ortağıdır. Zulme rıza gösteren zulmün ortağıdır. Biz susmadık ve susmayacağız. Bizim sesimizi yükseltmemizden rahatsız olanlar var. İçerde de rahatsız olanlar var. Ana muhalefet de rahatsız yavru muhalefet de rahatsız. 

SURİYELİLERE YÖNELİK EYLEMLER BU ÜLKE EVLADINA YAKIŞMIYOR

Suriye'de sığınmacılardan dolayı Kahramanmaraş'ta yapılan eylemler bu ülkenin evladına yakışan eylemler değil. Adana'da yapılanlar bu milletin evladına yakışan eylemler değildir. Bu millet ensar olmayı kabul etmiştir. Ama bunu yapanlar ne yazık ki nasipsiz tiplerdir. Ama biz onlara da insanlık öğretmeye devam edeceğiz. Mavi Marmara konusunda CHP'nin genel müdürü kendi şehitlerinin değil İsrail'in yanında durdu. Pensilvanya ile CHP genel müdürü tam bir fikir birliği içindedir. 

Biz ne zaman Tel Aviv'e eleştiri getirsek cevabını CHP genel müdüründen alıyoruz. En son monşer adayları da bu meselelerde tarafsız olmak gerektiğini Suriyeliliere kapıyı açmamak gerektiğini söyleyerek yeni efendisinin gözüne girmeye çalıştı. Bunların vicdanı kurumuş. Tarih şuuru medeniyet bilinci yok. Ecdadın hatırasına saygı yok. Biz ruzi mahşerde gerekeni yaptım diyebilmenin huzuru içinde olmak istiyoruz. 

Filistin için adalet mücaelesi veren Yavuz Sultan Selim ve Abdülhamid'e kadar hiç kimsenin önünde yüzümüz kızarmasın istiyoruz. Son nefesimize kadar Filistin davasını savunmaya Filistin'in insanca hayat mücadelesini savunmaya devam edeceğiz. 

BİZ DENGELERE DEĞİL ALLAH'A İNANAN BİR MİLLETİZ

Biz dengelere değil Allah'a inanan bir milletiz. Dengeler adına susup tarihine ecdadına nankörlük yapanlardan olmayacağız. 

Sayın Halid Meşal, Mahmud Abbas, BM Genel sekreteri Ban Kimum, Fransız cumhurbaşkanı, Katar emiri ve İran cumhurbaşkanı ile görüşmeler yaptım. Türkiye'nin tavrını ilettik. Dışişleri bakanımız sürekli irtibatlarını devam ettiriyor. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 

İSRAİL HALKINA SESLENİYORUM

İsrail halkına seslneiyourm. Devletlerinin hükümetlerinin bu zulmüne artık itiraz etsinler. İsrail halkı bahanlerin ne kadar gerçek dışı olduğunu saldırıların ne kadar orantısız olduğunu görsün artık. Hamas bomba attı. Kaç kişi öldü? Ölen yok. Nasıl oluyor bu iş? Ama siz iki yüz kişiyi öldürdünüz. 1000'e yakın yaralı var. Tamamen Gazze'yi yerle yeksan hale getirdiniz. Dile kolay 400 ton bomba yağdırıyor. Şu anda 500 ton olmuştur. Böyle bir politikayla İsrail halkı hiçbir zaman güvene kavuşamaz. İsrail halkı bilsin ki Filistin'de çocuklar katledildikçe ilişikilerimizin normalleşmesi asla mümkün değildir. Biz Mavi Marmara için önce özür dedik. Özür dilediler. Tazminat dedik belli bir yere geldiler. Üçüncü madde Filistin'e ambargonun kaldırılmasıydı. Tam imzalayacakken aynı oyunu yaptılar. Olmert zamanında da yapmışlardı. Orada da yine Suriye-İsrail sıkıntısında arabulucu idik. Bir kaç kelimeye takıldık. 2-3 gün ara verildi ve Gazze'yi bombaladılar. Şimdi yine Batı Şeria'da yaşanan olayı Gazze'ye getirdiler. Batı Şeria bahaneydi. Ateşkes yetmez, Gazze'ye uygunlanan insanlık dışı ambargonun kaldırılmasını istiyoruz. Filistin'in bağımsız olmasına izin verilmedikçe İsrail güvende olmayacaktır. 

EY AMERİKA, EY FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİM

Ey Amerika sen bize hep iki devletli çözüm dedin. Hep bunu söyledin ne oldu? Şu anda aynı ifadeler kullanılıyor. Ama uygulama yok maalesef. Çocuk katledenlere karşı etkili biçimde ses çıkartılmalı. 

Filistinli kardeşlerim asla yalnız değilsiniz, asla yalnız olmayacaksınız. İnsani yardımlar konusunda Filistin'deki gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bütün şartları zorlayarak mümkün olan her şekilde yanınzda olmaya devam edeceğiz. Kanı durdurmak için yaraları sarmak için Filistin davasını savunmak için yanınızda olmaya devam edeceğiz. 

Biz Kudüs'te yok bilmem ne ödülü takmak için bu mücadeleyi vermiyoruz. Bizim mücadelemiz sadece Allah rızasını tahsil içindir. 77 milyon dualarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz. Allah Filistin ve tüm mazlumların yardımcısı olsun. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim