• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Erdoğan, İslam Zirvesi'ndeki Kınama Kararı Sonrası Ruhani'yi Ağırladı

Erdoğan, İslam Zirvesi'ndeki Kınama Kararı Sonrası Ruhani'yi Ağırladı
İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin sonuç bildirisinde, kınanan İran'ın Cumhurbaşkanı Ruhani için Ankara'da seferberlik ilan edildi. Ruhani, Erdoğan tarafından karşılanırken törende bakanlar da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 13'üncü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'nin ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, bölge ülkelerinin iç işlerine karıştığı için kınanan İran'ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da bulunan Ruhani'yi resmi törenle karşıladı.

Ruhani'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk Cumhurbaşkanına protokol kapısına kadar eşlik etti.

ERDOĞAN GİRİŞ KAPISINDA KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Ruhani'nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

"MERHABA ASKER" DİYEREK SELAMLADI

Ruhani, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı, Türkçe, "merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

GAZETECİLERE POZ VERDİLER

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Ruhani merdivenlerde, Türkiye ve İran bayrakları önünde el sıkışarak, gazetecilere poz verdi. Erdoğan ve Ruhani, törenin ardından baş başa gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti.

TÜM BAKANLAR ORADAYDI

Karşılama töreninde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da hazır bulundu.

İSLAM ZİRVESİ'NİN BİLDİRİSİNDE İRAN KINANMIŞTI

13. İslam İşbirliği Teşkiları Zirvesi ortak bildirisi yayınlandı. Bildiride İran'ın bölge ükelerinin içişlerine karışması kınanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim