• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan: İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kadın Kolları İçin Adım Atıyoruz

Erdoğan: İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kadın Kolları İçin Adım Atıyoruz
İstanbul'daki İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu liderlerle tartıştık. Kadın yapılanması konusunda adım atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "İİT'nın bir de gençlik kolu var. Ama kadın noktasında bir teşkilatlanma yok. Bu konuyu diğer liderlerle de tartıştık. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kadın teşkilatı da olacak, bu konuda adım atacağız" dedi.

AİLE FOTOĞRAFINDA TEK KADIN VARDI

Güney Amerika'daki eski Hollanda sömürgesi Surinam'ın 54 yaşındaki Dışişleri Bakanı Niermala Badrising, İslam Zirvesi'nin aile fotoğrafındaki tek kadındı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"İslam İşbirliği teşkilatı BM'den sonra en büyük ikinci uluslararası örgüttür. İslam dünyasını bir araya getiren yegane platformdur. Türkiye bu platformda aktif bir şekilde yer almış daha iyi yerlere gelmesi için de çaba göstermiştir. İstanbul Zirvesi'nde Adalet ve Barış için birlik ve dayanışma sloganı ile yola çıktık. İslamiyetin terörle anılıyor olması gerçekten çok üzüntü verici.

"NE Şİİ NE DE SÜNNİ DİNİNDENİZ"

İslam dünyasının içinde olduğu meshepçilik, ırkçılık ve terör tahribatları bizi ciddi anlamda zayıflatmaktadır. Dikkat edin meshepçilikte ölen de öldüren de Müslüman. Bu nasıl bir iştir? Biz meshepçilik noktasında ne Şii dinindeniz ne de Sunni dinindedniz. Bizim tek dinimiz var biz Müslümanız. Yeni yeni yollar aranması gibi bu tür fitne yollarına giremeyiz. Rabbim bizleri kavimler halinde yarattı. Dünyada ne kadar kavim varsa hepsine saygılıyız ama hiçbir ırk diğer ırka üstünlük mücadelesine girmemelidir. Bu bizi insanlıktan uzaklaştırır. Bu aynı zamanda beladır.

Şu anda terör belasının bedelini, ödüyoruz. Kendi ülkemizde 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz.

"DİNİMİZİ İSTİSMAR EDEN TÜM ÖRGÜTLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Acaba neden halkı Müslüman olan ülkelerde terör olayları oluyor. Acaba bu işin arkasında kimler var. Bunu da sorgulamamız lazım. Dünyanın her köşesindeki Müslümanla ilgilenmek, İİT'nin asli vazifesidir. Temenni ediyorum ki İİT, teşkilatçılığın en önemli adımlarını atıyor. Zirve oturumlarında özellikle az öncede ifade ettiğim gibi terör ağırlıklı konuşmalarımız oluyor. Mezhepçilik ve iç savaşlarla alakalı fikir alışverişinde bulunduk. Dinimizi istismar eden tüm terör örgütlerine karşı mücadele edeceğİmiz konusunda mutabık kaldık.

"'KADIN TEŞKİLATI' KONUSUNDA ADIM ATACAĞIZ"

İİT'nın bir de gençlik kolu var. Ama kadın noktasında bir teşkilatlanma yok. Bu konuyu diğer liderlerle de tartıştık. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kadın teşkilatı da olacak, bu konuda adım atacağız. İİT üyesi ülkelerin ilk gençlik zirvesi İstanbul'da yapıldı. Ayrıca Kızılay'ın en önemli yardım teşkilatı olması konusunda da çalışmalarımız var. Kızılay gibi bir yardım kuruluşu ortak kuruluş haline getirilmeli. Yardım elleri daha güçlü olmalı. Zirve sırasında üye ülkelere sunduğumuz bir diğer hususta, merkezi İstanbul olan bir tahkim merkezi kurulmasıdır. Tüm bunların hayata geçirilmesi yönünde tüm adımların süratle atılacağını belirtmek isterim.

"KOSOVA'YI TANIMAYAN İSLAM ÜLKELERİNİN OLMASI BENİ ÜZÜYOR"

Avrupa Kıtası'nda yaşayan müslümanlar için Avrupa müslümanları grubu teşkilat bünyesinde yer almalı. 25 yıldır çözülmeyen Karabağ meselesi konusunda ciddi adımlar atılması gerekiyor. Kosova gibi ülkelerin tanınmamasına dair sunulan sebepleride anlamıyoruz. On yıllardır uzatılan Keşmir sorununu anlamak da mümkün değil. Diplomatik adımlar bir an önce atılmalı. Kosova'yı tanımayan İslam ülkelerinin olması beni üzüyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim