• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Erdoğan'dan İslam ülkelerine tarihi çağrı

Erdoğan'dan İslam ülkelerine tarihi çağrı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İSEDAK toplantısında İslam ülkelerine tarihi bir çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 30. toplantısında konuştu.

Burada yaptığı konuşmada İslam cografyası üzerinde yaşanan olaylara değinen Erdoğan, Batı'nın İslam ülkelerinin petrolü ve altınını sevdiğini ama asla kendisini sevmediğini belirterek tarihi bir çağrıda bulundu. Hiç bir mezhep ayrımı yapmadan tüm İslam ülkelerinin bir köşeye çekilip yaşanan kaostan kimin kazançlı çıktığını görmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, ancak çözümün fitilinin bu şekilde ateşlenebileceğini söyledi.

HERGÜN BİR KAÇ KERBELA YAŞANIYOR

Meselenin sadece yoksulluk olmadığını, İslam cografyasının tarihinde hiç olmadığı kadar kanla anılır hale gelmiş durumda olduğunu belirten Erdoğan, ''Hemen hergün farklı ülkelerde bir kaçtane Kerbela'ya şahit oluyoruz. Hergün çocuklarımız ve kadınlarımız ölüyor. Kutsal mekanlarımız gözlerimizin önünde barbarların postalları ile çiğneniniyor. Sesimiz çıkabilyor mu?, Konuşabiliyormuyuz? hayır..'' diye konuştu.

BİZİ  DEĞİL, ÖLÜMÜZÜ SEVİYORLAR!

İslam ülkelerinin yeryüzünde barışı tescil edebilecek güce sahip olduğunu ve eğer istenilirse akan kanların da durabileceğini, çocuklar ölmeyebileceğini de dile getiren Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürü;  ''İstenirse Ortadoğu'daki kan durabilir. Filistin'in yanlızlığı giderilebilir. Bizim sorunumuzu dışarıdan gelen çözemez. Dışarıdan gelenler İslam coğrafyasının petrolünü, altınını seviyor, bizim iç karışıklılığımızı seviyor. Bizim ölümüzü seviyorlar. Ama inanın bizi sevmiyorlar. Buna daha ne kadar göz yumacağız.''

ERDOĞAN'DAN TARİHİ ÇAĞRI!

''Her ne mezhepten olursa olsun tüm kardeşlerime çağrıda bulunuyorum'' diye konuşmasını sürdüren Erdoğan,  ''Ne olur şöyle bir kenara çekilelim ve bu kaostan ve tartışmalardan kim kazançlı çıkıyor bunu görelim. Şayet bunu görebilirsek çözümün fitilini ateşlemiş oluruz.'' dedi.

BATI MEDYASININ HEDEFİ OLDUM

İslam dünyasındaki sorunlara dikkat çektiği için batı medyasının hedefi haline geldiğini de aktaran Erdoğan, ''Bizim sorgulamamızı istemiyorlar, tarihi hatırlatmamızdan çok ama çok rahatsız oluyorlar'' diyerek, ''Dünyada dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın yoksulun hakkını savunmamızdan rahatsız oluyorlar'' ddi.

PETROL UĞRUNA KIYANLARDAN OLMAYACAĞIZ

Petrol, altın, elmas uğruna, bitmek bilmeyen hırs uğruna canlara hatta ve hatta çocuklara kıyanlardan olamacaklarını da söyleyen Erdoğan, ırkçılığın da yanında olmayacaklarını belirtti.

SUSMAK YAŞANANLARDAN DAHA AĞIR

Yaşanılan trajedilerden daha ağır olanın susmak ve bahane üretmek olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Ama inanın hesap gününde hesap gününün sahibi karşısında hiçbir mazeret geçerli olmayacaktır. Masum çocukların elleri susanların ve katillerin üstünde olacaktır.'' dedi.

TEK ÇIKIŞ YOLU BİRLİK!

Türkiye olarak hiçbir ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik niyetlerinin olmadığını ve bölgedeki hiçbir meseleye çıkar nazarında bakmadıklarını ifade eden Erdoğan, tarihinin en tahlihsiz dönemini yaşayan İslam cografyasında çıkışın ise birlikten geçtiğini söyledi.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI AKAN KANA SESSİZ KALAMAZ

BM'nin çocukların akan kanına sessiz kaldığını ancak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın buna sessiz kalamaycağını da ifade eden Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;  ''Dünya barışına daha büyük katkılar sunabiliriz. Yeryüzündeki tüm çatışmalara müdahale edebiliriz. Hamd olsun bunlara yapacak birikim ve gücümüz var. tek ihtiyacımız olan ittifaktır.''

BM'DE REFORMA İHTİYAÇ VAR!

BM'nin gerçek manada bir reforma ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekleyen Erdoğan, dünya 5'ten büyük olduğunu ancak ne yazık ki dünyanın 5'e mahkum olduğunu söyledi.

ADIMLARI ATALIM

2011 yılında tercihli ticaret sisteminin yürürlüğe girebilmesi için üye ülkelerin atacağı sadece bir kaç adımın olduğunu da söyleyen Erdoğan,  bu adımların atılmasını rica etti.

NETİCELİ TOPLANTILAR YAPMALIYIZ

Neticesi olmayan toplantılar değil neticesi olan toplantılar yapılması gerektiğine de dikkat çeken Erdoğan, ''Bizim finansman gücümüz nerelerde değerlendiriliyor bunu araştırmamız lazım. İnanın bizim finansman gücümüz farklı zamanlarda karşımıza çok farklı bir şekilde çıkabiliyor.'' dedi.

Bence İSEDAK'ın Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurması çok daha faydalı olacaktır. İSEDAL altın borsası noktasında da bir adım atmalı. Bunların üzerinde de durulması gerekiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim