• BIST 9756.58
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Erdoğan: Hiçbir tehdite boyun eğmeyeceğiz

Başbakan Erdoğan Konya'da açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şeb-i Arus törenlerine katılmak için geldiği Konya'da bir dizi açılış yaptı. Bu açılışlar öncesinde konuşan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Başkaban Türkiye'de kimsenin operasyon yapmasına müsade etmeyeceklerini söylerken, hesap sormak isteyenlerin sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın o konuşması:

Helikopter kazaasında şehit oaln iki pilotumuza Allah'tan rahmet diliyorum.. Eski Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan'a da Allah'tan rahmet diliyorum.

Sevgili kardeşlerim, Konya'nın şahsen benim nezdimde partimiz içinde çok ayrı bir yeri var. Konya bize fener oldu rehber oldu. En sıkıntılı dönemlerde bir kutup yıldızı oldu. Pınarhisar'dan bu yana ne zaman bir sıkıntı olsa Konya'nın duasını, desteğini her zaman yüreğimizde hissettik.

Sizin hayır dualarınız sayesinde bu zamana geldik. Sizin destekleriniz sayesinde karanlıklar aydınlığa çevrildi. 11 yıldır siz bize ne dediyseniz biz onu yaptık. Siz neyi işaret ettiyseniz biz onu yaptık. Siz neyi sakıncalı gördüyseniz biz ondan kaçtık.

11 yılda hamdolsun biz de size karşı mahcup olmadık. Bugün bu anlamlı günde Hz. Mevlana'nın 742. vuslat yılında çok önemli işler gerçekleştirdik.

Konya arkamızda olduğu sürece bir sıkıntı olmayacak inşallah. Hak yolunda yürümeye devam edeceğiz.

Konya'da bir kez daha söz veriyorum; sizin güveninize ve itimatınıza asla halel getirmeyeceğiz.

Hiçbir tehdite boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz sürece Hak'tan ayrılmayacağız. Kardeşlerim istedikleri kadar çirkinleşssinler istedikleri kadar kirli ittifaklar yapsınlar. Söz milletindir. Mühür milletindir.

Arkalarına karanlık güçleri alanlar, sermaye odaklarını alanlar bu ülkeye istikamet veremezler. Türkiye'nin ayarını değiştiremezler. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak bir ülke değildir.

AK Parti iktidarı bu kirli oyuna izin vermez. 30 Mart'ta seçim var. Hesabı görmek isteyenler seçime girsinler. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir.

Türkiye milletin kararlarının yok sayamaz. İçeride ve dışarıda benim ülkeme kimse operasyon yapamaz. Bu ülke teröre boyun eğmedi eğmeyecek.

Van'da, Muş'ta, Diyarbakır'da kardeşlerimiz bize Allah razı olsun diyor. Kardeşlerimiz bizim için secaadeleri üzerinde bize dua ediyorlar.

Konya bize dua ediyor. Bize daha  ne gerek. Hakkı,kardeşliği savunmaya devam edeceğiz.

Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de mazlumun yanında olduk olmaya devam edeceğiz.

Mevlana'nın sesini tüm dünyaya duyurmaya devam edeceğiz.

Dün Meksika cumhurbaşkanı ile beraberdik. O da Rumi'yi anlattı. Biz de ona İspanyolca bir Mesnevi hediye eetik.

Birilerinin topu tüfeği varsa bizim de Allah'ımız var. Bize millet yeter. Allah bes baki heves. Bize Allah yeter gerisi hevadır, hevestir.

Türk ekonomisini büyütmek için bir mücadele içersindeyiz. Türkiye'yi 11 yılda sizin desteğinizle büyüttük.

Türkiye'yi normalleştiriyoruz. İnsanımızın kimliğiyle, kılık kıyafetiyle uğraşan bir devlet anlayışını tarihe havale ediyoruz.

Başörtüsü zulmünü ortadan kaldırdık. Biz yasakları kaldırıp milletimizin önüne tercihler koyuyoruz. Dikkat edin birinden alıp birine vermiyoruz.

Kardeşim herkesin hakkını veriyoruz. Türkiye normalleşecek. Türkiye dayanışma ile büyüyecek. Allah'a hamdolsun terör nedeniyle 1 şehidimiz gelmedi. 81 vilayetimizde yok.

Şu an Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir değişim yaşanıyor. Göreceksiniz bu huzur havası Türkiye'yi çok daha yüksek seviyelere taşıyacak.

Türkiye 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek. 21. yy Türkiye'nin yüzyılı olacak. Bunu engellemeye çalışacaklar. Bu aziz millet bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkacaktır.

Afyon'dan yola çıkarken ne dedik: Biz bu millete aşığız. Ve ne dedik Tek Millet çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Tek Bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın sembolüdür. Tek Vatan; bu vatan hepimize yeter. Bu vatan üzerinde kimse operasyona kalkışmasın.

Eğer böyle bir şey yapacaklarda karşılarında bizi bulur. Tek Devlet diyoruz. Biz bu kararlılıkla yürüyoruz.

Etnik milliyetçiliği kabul etmiyoruz. Batı'da ne varsa Doğu'da da o var. 11 yıl önce denseydi ki; Şırnak'a havalimanı yapılacak. İnanır mıydınız? Kars'a, Aradahan'a, Hakkari'ye denseler inanır mıydınız?

Terör örgütüne rağmen Hakkari'deki havalimanını yapacağız. Orada bizim vekilimiz yok ama milletimize yapacağız.

Şeb-i Arus'a gelirken elimiz boş gelmedik. Şu an çatısı altında bulunduğumuz bu muhteşem spor salonu için kardeşim Tahir Akyürek'e teşekkür ediyorum.

Arada sırada Şeb-i Arus törenlerini burada yaparız.

Bir gerçeği burada vurgulamam lazım. 11 yılda Konya'ya 18 milyar yatırım yaptık. Ben bunların tasnifine girersek işin içinden çıkamayız.

840 yataklı şehir hastanesine başlıyoruz. Tüm Konya'nın ihtiyaçlarını karşılayacak. Konyalı dışarı çıkmayacak. Konya-Ankara - Eskişehir hızlı tren hattı Konya için büyük kazanç.

Konya'da İstanbul'a yüksek hızlı trenle gitmek mümkün olacak. Şu an Konya Ovası Projesi de istediğimiz şekilde gidiyor.

Konya'da artık hizmet büyükşehirden gidecek. Yani en küçük ücraya büyükşehir gidecek. Konya Büyükşehir'in ödeneği de artıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız inşallah tecrübesiyle Konya'yı ileriye taşıyacak.

Ana muhalefet buna itiraz etti. Bunlar şimdi hangi yüzle biz büyükşehiri daha iyi yöneteceğiz diyecek. Benim Konyalı kardeşim bunlara 30 Mart'ta gerekli dersi verecektir.

30 Mart bir miladdır. 30 büyükşehir ne demek? Nüfusumuzun yüzde 75'i bu şehirlerde yaşıyor. Nasıl olsa Konya garanti demeyeceğiz. Neden rekor kırmayalım? Tek tek kapıları dolaşacağız. 30 Mart'ta bunu bir kez daha göstereceğiz."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim