• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Erdoğan, HDP'yi Yerden Yere Vurdu! Fezlekeler İçin Meclis'i Göreve Çağırdı

Erdoğan, HDP'yi Yerden Yere Vurdu! Fezlekeler İçin Meclis'i Göreve Çağırdı
Cumhurbaşkanı, terörist taziyesine katılan vekillere "Vekil değil, teröristin ta kendisi. Milletin buna artık tahammülü kalmadı" deyip Meclis'e fezlekelerle ilgili çağrı yaptı.

Cumhurbşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara saldırısını gerçekleştiren terörist için düzenlenen taziyeye katılan HDP'li milletvekillerine sert tepki gösterdi. Milletvekilleri için Meclis'e gönderilen fezlekenin gereğinin yapılmasıı gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE IŞİD'E DESTEK VERDİĞİ İDDİASI İHANETTİR"

Türkiye'nin birliği beraberliği konusunda olumsuz duruş sergileyenlerin hepsinin zihinlerinde bir arıza vardır. Kim Türkiye'nin karşısına çıkarsa açıkça ve sinsice onun yanında saf tutuyorlar. Türkiye'yi müşkül duruma düşürmek için malzeme çıkaranlar ve yayanlar var. Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği iddiası ihanet değil de nedir?

"BİZİM SORUNUMUZ TERÖRİSTLERDİR"

Türkiye'nin mücadelesi şu veya bu etnik gruba, inanç grubuna değil, terörizme karşıdır. Kürtler benim vatandaşım, kardeşimdir. Bizim Kürt kardeşlerimle bir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz teröristlerdir.

"KÜRT KARDEŞLERİMİN TEMSİLCİSİ DEĞİLLER"

Kaldı ki terörist Kürt kardeşlerimin içinden de çıkar, diğer etnik gruplardan da çıkar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Kürtler canlarıyla mücadele etmişlerdir. Terör örgütü Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir. Tam aksine en büyük saldırıları onlara karşı yapmıştır.

"KÜRT KARDEŞLERİMİZİN NAMUSUNA EL UZATTI"

Hendekler, onların evlerinin önünde açılmadı mı? Teröristlerin mahremiyetine, namusuna el uzattığı kişiler Kürt kardeşlerimiz değil mi? Dağa kaçırılan gençlerimiz oraya kendi arzularıyla mı gidiyor? Ölüm tehdidiyle gidiyor.

"TERÖRİSTİN TAZİSYESİNDE BOY GÖSTERİYOR"

Birileri ne yapıyor? 28 kişinin katili teröristin taziyesinde boy gösteriyor. Bir başkası Meclis'te bu alçaklığa sahip çıkıyor. Böyle siyaset olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bombacıya sahip çıkan milletvekili göremezsiniz.

"BUNLAR VEKİL DEĞİL TERÖRİSTİN TA KENDİSİDİR"

Bunlar geçmişte ne diyordu? 'Bizlere demokratik bir alan açmıyorsunuz' diyorlardı. Bunlar 80 vekil ile bile terör çığırtkanlığı yaptınız. Bu vekillere tahammül etmek durumunda değiliz. Bu özgürlük terör örgütüne yardım olamaz. Evini teröristlere tahsis edemez. Bunlar vekil değil teröristin ta kendisidir.

"MİLLETİN TAHAMMÜLÜ KALMADI"

İfade özgürlüğü vardır ama insanları öldürmek için silah taşıma özgürlüğü yoktur. Meclis'e gönderilen fezlekeler karşılığını bulmalıdır, milletin tahammül kalmadı.

"FEZLEKELER TOZLU RAFLARDA BEKLEMEMELİ"

Bir milletvekili suç olarak bir tutum içerisindeyse elbette gereği yapılmalıdır. Milletimizin yüreğini burkan bu tür görüntüler karşısında siyasi partilerden çok daha hassasiyet bekliyorum. Fezlekeler tozlu raflarda bekletilmemelidir. Gereği yapılmalıdır. Parlemento bunlara tavır koyacak.

"RUSYA VE İRAN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ SABOTE ETTİ"

Suriye'deki iç savaş 5. yılını geride bırakıyor. Suriye halkının kahir ekseriyeti kendi geleceğini belirleme yönündeki kararlılığını en başından beri ortaya koymuştur. Ancak proje ürünü olan iki gelişme bu süreci karanlığa sürükledi. İlki Irak'taki mezhebi çatışmalarla ortaya çıkan IŞİD denen örgütün, rejimin göz yummasıyla Suriye'de etkinlik kazanmıştır. Rusya ve İran gibi devletler özgürlük mücadelesini sabote etmiştir.

"ATEŞKESİN DAHA TRAJİK SONUÇLAR DOĞURABİLİR"

El Nusra'nın bulunduğu konum farklı olduğu için bunlar iyi teröristler, kötü teröristler diyor. Mantık bu. Tüm dünya, Suriye'nin yanında dik bir duruş sergileyemediler. Bu ülkeler kendi hesapları uğruna rejimin yarım milyon insanı katletmesine rıza gösterdiler. Ateşkes meselesinde, tarih de verilerek somut bir sonuç intibaa yaratılmaya çalışılıyor. Bu anlaşma ilkesel olarak olumludur. Ancak bu ateşkesle ülkesinde yarım milyon vatandaşın katledilmesinde sorumlu Esad rejimine destek veriliriken, muhalifler konusunda ikircikli dil kullanılması dikkat çekicidir. Cellatlarla kurbanların aynı kefeye konduğu intibaa doğuran bu anlaşmanın daha trajik sonuçlarından korkuyoruz.

"TÜRKİYE'NİN HASSASİYETLERİ DİKKATE ALINMALIYDI"

Suriye'nin gerçek sahiplerinin dışlandığı, bir ateşkes sadece Esad rejimine ve onunla birlikte hareket edenlerin ekmeğine yağ sürecektir. Daha önceki teşebbüsler, yeni yerler işgalin aracı olarak kullanılmıştır. Türkiye'nin hassasiyetlerinin de dikkate alınması gerekiyordu. Milli güvenliğimizi tehditlere karşı ateşkes sürecini takip etmeye devam edeceğiz.

"PYD ATEŞKESİN DIŞINDA OLMALIDIR"

PYD, YPG tıpkı PKK, tıpkı IŞİD, tıpkı El Kaide gibi terör örgütüdür. Bizim ısrarla terör örgütü dediğimiz, bir örgüte "terör örgütü değildir" demek müttefikliğin ruhuna yakışmaz. Bu iş Türkiye için bir bekaa meselesidir. Müttefiklerimizin bir yol ayrımına geldiklerini görmeleri için meseleyi daha açık nasıl anlatabiliriz bilmiyorum. PYD-YPG ateşkesin kapsamı dışında olmalıdır.

"PYD'NİN PKK'NIN UZANTISI OLDUĞU KABUL EDİLMELİ"

Son Ankara saldırısını ve güney bölgelerindeki bazı eylemleri PKK ve PYD'nin birlikte gerçekleştirdiği cümle alemin malumudur. Herhangi bir delile, ispata gerek yoktur. Her iki örgütte bunu itiraf etmektedir. PYD'nin PKK'nın uzantısı olduğunu herkes kabul etmeli. PYD'nin terör örgütü olduğunu anlamanız için bombaları Ankara'da değil, başka başkentlerde mi patlatması lazım.

"ARTIK BU KOMEDİYE SON VERİLMELİ"

Paris saldırısına tepki ile Ankara saldırısına tepki arasındaki farkı biz görmüyor muyuz? Başsağlığı dileyelim ama tedbirler nerede? PKK'yı terör örgütü ilan ettiniz, güzel; peki PYD ve YPG'yi de ilan edin. PKK ile yapamadığınızı PYD ile mi yapmak istiyorsunuz? Yarın Moskova, Brüksel'de aynı olay yaşandığında benzer üzüntü duyarız. Artık bu komediye bir son verilmeli. Bizimle kimsenin alay etmeye hakkı yok.

Daha önce belgeler, açıklanan raporlar bu ilişkiyi net bir şekilde ortaya koymuştur. Aynı organizsyon şeması içinde yer alan örgütler bugün nasıl farklı değerlendirilebilir. Ey Rusya Moskova'da açılan PYD ofisini neyle izah edeceksin?

"RUSYA SINIR İHLALLERİNE DEVAM EDİYOR"

Rus uçağını düşürmeseydiniz, işler bu noktaya gelmezdi diyorlar. Peki neden Rusya'ya Türkiye sahasını işgal etmeseydiniz işler bu noktaya gelmezdi denmiyor. Yaptığımız ikazlar dikkate alınsaydı, uçak düşürülmezdi. Rusya kendisine böyle bir hamle yapılsaydı, Rusya buyur geç der miydi? Kaç tane uçak indirmiştir, kaç tane yolcu uçağı var. Rusya zaman zaman sınır ihlallerine devam ediyor.

"NE YAZIK Kİ RUYSA BİZİ ANLAMADI"

Biz Rusya halkı düşmanı değiliz. 4 milyona varan bir turist olduğu dönemde bunun yapılması olabilir bir şey değil. Aramızdaki ticaret hacmi 35 milyar dolara ulaştı. Hedefimiz 100 milyar dolara ulaşmaktı. Ama ne yazık ki Rusya bizi anlamadı. Rusya iki tane pilotu, Türkiye gibi dostunu kaybederek böyle bir hamleye girdi. Temenni ederim ki atılan adımlar süratle iyi bir noktaya gelir. Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate almaya diğer taraflar bakacak."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim