• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Erdoğan Hayranı Engelli Öğrencinin Karne Heyecanı

Erdoğan Hayranı Engelli Öğrencinin Karne Heyecanı
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, teşhisi konulamayan bir hastalık nedeniyle yürüme yetisini kaybettikten sonra eğitimini evinde almaya başlayan Toprak Onur,...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, teşhisi konulamayan bir hastalık nedeniyle yürüme yetisini kaybettikten sonra eğitimini evinde almaya başlayan Toprak Onur, karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Emekleyerek yürüyen Toprak Onur, karnesini kendisine eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk'la birlikte yaşadığı evi ziyaret eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'un elinden aldı. Evinde karne sevinci yaşayan Toprak'a, Özaltun yanında getirdiği çeşitli hediyeleri verdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, fiziki problemleri nedeniyle bazı çocukların okula gidememesi üzerine günümüzde yaşadığı evinde eğitim hizmetinden yararlanabildiğini belirterek, Toprak'ın da devletin bu imkanları sayesinde ikamet ettiği evinde birebir eğitim aldığını söyledi. Toprak'ı ve ailesini evinde bir süre önce ziyaret ettiklerini ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Konya'da gerekli tetkik ve muayeneden geçirilmesi için talimat verdiğini hatırlatan Başkan Özaltun, "Hastaneden taburcu olduktan sonra bugün de karne günü olması nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte kendisini unutmadık ve evinde ziyaret ederek karnesini verdik. Yaşadığı karne sevincine hep birlikte ortak olduk. Toprak, ilk defa karnesini birebir evinde vermiş olduğumuz bir çocuğumuz oldu. Karnesi maşallah çok iyi, öğretmeniyle konuştuk. Artık Toprak öylesine güzel yazı yazıyor ki, aynı bir yetişkin gibi. Hocamızın emeklerine sağlık diyorum. Bu, fedakarlığın da bir göstergesidir" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZALTUN SAHİP ÇIKMIŞTI

İlkokul öğrenimini sürdürürken bir süre önce bilinmeyen nedenle yürüme yetisini kaybeden ve eğitimi ailesinin yaşadığı eve gelen bir öğretmen tarafından verilmeye başlanan 8 yaşındaki Toprak, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'un talimatıyla Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine yatırıldı, burada yürüme probleminin neden kaynaklandığının tespit edilebilmesi için çeşitli tetkik ve muayeneden geçirildi. Toprak, tetkik ve muayene işlemlerinin tamamlanmasının ardından taburcu olduktan sonra yine evine belediye görevlileri tarafından getirilerek birlikte kaldığı kısmi felçli olan annesine teslim edilmişti. Bedensel engelinden dolayı okul yaşamına evde eğitim hizmeti alarak devam edebilen Toprak, okuma yazmayı öğrenirken hayranı olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da adını defterine yazmayı ihmal etmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmayı çok istediğini belirten Toprak, "Tayyip amcayı görmek ve onu öpmek istiyorum. Tayyip amca, yanına gelmek istiyorum" sözleriyle dikkat çekmişti.

Erdoğan Hayranı Engelli Öğrencinin Karne Heyecanı

Erdoğan Hayranı Engelli Öğrencinin Karne Heyecanı

Erdoğan Hayranı Engelli Öğrencinin Karne Heyecanı

Erdoğan Hayranı Engelli Öğrencinin Karne Heyecanı

Erdoğan Hayranı Engelli Öğrencinin Karne Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim