• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Erdoğan: Gücümüzü yakında görecekler

Erdoğan: Gücümüzü yakında görecekler
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Türkiye'nin gücünü keşfedemeyenler yakında keşfedecekler' dedi.

Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TİM "Türkiye Markası" tanıtım programında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Erdoğan "Bu yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin, artık küresel iddiaları ve hedefleri olan bir Türkiye'nin öz güven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı yeni Türkiye'nin öz güveninin simgesidir, öz güveninin sloganıdır" dedi.

Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugün tüm dünya tarafından tanınacak Türkiye Markası beni heyecanlandırıyor. Paramızdan 6 sıfır attığımızda da önce yeni banknot çıkardık. Sonra bu yeni ismini de kaldırarak Türk Lirası'nı eski itibarına kavuşturduk.

Başka bir deneyimi de Türk Lirası Logosunda yaşadık. Bugün de ekonomi bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan logomuzu tanıtıyoruz. Türkiye'de üretilen ürünlerde bundan sonra made in Turkey yerine bu logo kullanılacak.

Sloganımız: Gücü keşfet

Çeviri de potansiyel yerine de güç kelimesinin kullanılacağının daha iyi olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şu andan itibaren slogana ve logoya eleştiriler gelecektir. Türk Lirası'nda da böyle olmuştur. Milletimiz logoyu ve Türk Lirası'nı hemen benimsedi.

Bizim ihracatçılarımız, kobilerimiz yeniliğe hemen alışıyorlar.

THY gibi markamızın bu logo ve slogana sahip çıkmasını ve dünyadaki tüm ülkelere taşıyacağını biliyorum. Barcelona'yı taşırsın ama asıl bunu taşımak zorundasınız.

Bu logoyu basacak çok daha fazla markamız olması lazım. Türkiye ekonomisi marka ihtiyacına ihtiyaç vardır. Enerjimizin bir kısmını bu marka konusuna odaklanmalıyız.

Yenilikçi bir gençliğe sahibiz. Dünyanın her yerinde girişimcilerimiz var.

ABD'ye gittiğimizde bir teknoloji firmasının dükkanının 24 saat açık olduğunu gördük. İnsanlar bu telefona sahip olabilmek için sıraya giriyorlar. Aslında satılan telefon değil o telefonun markası.

ABD ekonomisini ayakta tutan ve büyütenler bu tür markalar. Türkiye geçmişte yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyük markalar oluşturdu. Bunlar bir elin parmakları kadar. Daha fazla tanınmış markalara ihtiyacımız var.

Türkiye ihracatçılar Birliği'ne teşekkür ediyorum. Hedeflerine ve hedeflerimize ulaşacaklarını biliyorum. Asla vazgeçmeyin.

2023 hedeflerini hayal gibi görenler sizi karamsarlığa itmesin. 2002 yılında 230 milyar dolarken. 2013'te 820 milyar dolar olacağını söyleseler buna kim inanırdı?

2013 büyümemiz yüzde 4. Bu oranla en çok büyüyen ülkeler arasındayız. İkinci çeyrekte yüzde 2.5 bile büyük bir başarı.

Sizler çalıştınız ve başardınız. Son Ağustos ayında 157 milyar dolarlık ihracat yapıldı ve yeniden rekor kırıldı.

Bunlar devletçi bir mantıkla olmadı. Özel sektörün önünü açtık. Ya yol bulacağız ya da yol açacağız.

Belli çevrelerden pompalanan karamsarlığa kimse inanmasın. Türkiye'nin ekonomisi hiç olmadığı kadar güçlü.

Bazı kredi derecelendirme kuruluşları var. Batmakta olan ülkelerin notunu 6 derece yükseltiyor. Türkiye'nin notunu düşürüyorlar. Güya Türkiye'yi dünyada küçük gösterecekler. Biz buraya bunlarla gelmedik.

Biz buraya esnafımızın, çiftçimizin, sanayicilerimizle geldik. Biz manşetlerle değil alın teriyle ileri gideceğiz.

Gücü keşfet diyor ya slogan. 5 yıl önce gücü keşfedemeyenler şimdi bu gücü keşfediyorlar.

2013'te milli gelirimizin binde 23'ünü mazlumlara ayırdık. Acil ve insani yardımlarda dünyada ABD ve İngiltere'den sonra 3. sıradayız. Biz mazlumların yanında olduk.

Biz 1.5 milyon insan kabul ettik. Batı 180 bin kişiyi aldı. Bunu da çok görüyorlar.

ABD'de tüm görüşmelerimde tüm ülkelerin liderleri operasyonda Türkiye'nin lider kadrosunda olması gerektiğini söylediler.

Irak'tan ve Suriye'den de tehdit alan ülke biziz. Önce 49 rehinemizi kurtaralım dedik. Şimdi farklı bir yol haritası üzerinde çalışıyoruz.

İçerideki terörü de bitireceğiz. Çözüm sürecinden geri adım atmayacağız. 150 bin Kürt kardeşimizi şimdi misafir ediyoruz. Bunu takdir etmek yerine bunu siyaset malzemesi yapmak o mehmetçiğe taş atmak büyük bir densizliktir. Türkiye bu mazlum kürt kardeşlerimize sahip çıkarken benim kürt kardeşlerim de taş atan ellerle ona sahip çıkan elleri ayırt edecektir.

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim