• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Erdoğan grup toplantısında konuşuyor

Erdoğan grup toplantısında konuşuyor
Partisinin haftalık olağan grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te AK Parti Grubuna sesleniyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

 Yılda 2 buçuk milyon kişi yurt dışına seyahat ederken şu anda yılda 8 milyon kişi seyahat ediyor. Ulaşım imkanlarının geliştirerek vizeleri kaldırarak refah seviyesini arttırarak daha çok insanın dünyayı tanımasını sağladık. Haberleşmede internet alt yapısını güçlendirerek özgürlük ortamı oluşturduk. 2003'te genişbant internet abone sayısı 20 bindi. Şu anda 35 milyon...

"RAKAMA BAKARAK HİZAYA GELSİNLER"

Türkiye'de haberleşme alanıyla alakalı olarak yok Twitter'dı yok Facebook'tu yok şuydu yok buydu bu konuda iktidarımızı lekelemek isteyenler önce bu rakama bakarak hizaya gelsinler. Yurt içinde yurt dışında Türkiye'de özgürlüklerin kıstılandığı otoriterleştirildiği daraltıldığı diktatör bir yapı oluştuğunu iddia edenler çok yoğun bir propaganda sürecine girmesinin arkasında nelerin yattığını anlama bakımından bunları anlatıyorum. Bu algı operasyonudur.

"40 ULUSAL GAZETEYİ ÖNLERİNE KOYSUNLAR"

Arkadaşlar Türkiye'de basın özgürlüğü yok diyenler bir zahmet her gün yayınlanan ulusal gazeteleri önlerine sersinler. Sadece manşetlere baksınlar. Mesela Pazar günü çıkan yaklaşık 40 ulusal gazeteyi önlerine koysunlar. Manşetleri okusunlar. Danıştay'ın kuruluş yıldönümündeki nezaketsizliğe gösterdiğimiz tepkinin manşetlere nasıl yansıdığını okusunlar.

"24 SAAT GENÇLERİ KIŞKIRTTILAR"

Özellikle yurt dışında Türkiye'deki basın üzerine ahkam kesenler o manşetleri gördüklerinde inanıyorum ki küçük dillerini yutacaklardır. O manşetlerin hiçbir hukuk devletinde göremezsiniz. Hiçbir ülkede manşetler üzerinden hükümetlerin bu kadar edep dışı adap dışı özellikle de hukuk dışı şekilde tahkir edildiğine şahit olamazsınız. Gezi olaylarında gördük açık açık yalan söyleyerek 24 saat gençleri kışkırttılar.

"TERÖR POMPALANMASINA İZİN VERİLMEZ"

Dünyanın hiçbir ülkesinde ne ABD ne Avrupa'da bu şekilde yayın yapılmasına tahrik yapılmasına terör pompalanmasına izin verilmez. Ama bizde öyle bir özgürlük anlayışı var ki mahkemeler bunu seyrediyor içerde dışarda basın özgürlüğü yok diye propaganda yapıyor.

"LİSTEYİ GÖRSENİZ KAHKAHA ATARSINIZ"

Bir kuruluş dünya ülkelerini tasnif ediyor. Bu örgütün raporlarında İsrail basın özgürlüğünde dünyanın en özgür ülkelerinden biri olarak gösteriliyor. Sevsinler sizi. Şu hale bak. Hatta Ortadoğu'daki en özgür ülke İsrail. Türkiye basın özgürlüğünde bu örgütün raporlarına göre 1980'lerde bugüne nazaran daha özgür bir ülkeymiş. 1990'lardaki aynı şekilde bugüne göre daha özgürmüş. Türkiye öyle ülkelerin altında gösteriliyor ki listeyi gösterseniz kahkahadan birbirinizi kırar geçirirsiniz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim