• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan'dan IŞİD'e destek iddialarına sert cevap

Erdoğan'dan IŞİD'e destek iddialarına sert cevap
TESK'in Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD'e destek iddialarıyla ilgili sert konuştu: Bu bir alçaklıktır ve hainliktir

Valiler kararnamesiyle İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’a yeni atamalar yapılırken, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ise MGK Genel Sekreterliği’ne atandı. 
Devlet bürokrasisinde önemli değişiklikler içeren valiler kararnamesinin “yeni dönemin kodlarına” uygun yapıldığı, önümüzdeki süreçte bürokrasideki bu atamaların devam edeceği belirtildi. Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı kaynakları, valiler kararnamesinin nasıl okunması gerektiği konusunda, “Kararnamede yer alan isimlerin hepsi iyi yetişmiş, değerli devlet adamları. Bazı illerde gençleştirme operasyonu yapıldı. Büyük illerdeki bazı isimler, daha uyumlu ve verimli çalışılabileceği için tercih edildi” dedi.

KARARNAME SON ANA KADAR GİZLENDİ

Görev yeri değişecek isimlere önceden bildirim yapılması ve kararnamenin son ana kadar gizli tutulması da bu kararnameyi diğerlerinden ayıran en önemli fark oldu.

GENÇLEŞTİRME HAMLESİ

Daha önce vali olan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftoğlu MGK Genel Sekreterliği’ne atanırken, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de ilk kez vali olarak Samsun’a gitti. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise emekliye ayrıldı. 15 aydır Diyarbakır Valisi olan ve 20 yıldır valilik görevi yürüten Mustafa Cahit Kıraç’ın merkeze alınmasının gençleştirme hamlesi ve kan değişimi olarak okunabileceği belirtildi. 

İÇİŞLERİ’NDEN MGK’YA

Kararnamede İçişleri bürokrasisinin patronu olan İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın ağırlığı doğal olarak hissedildi. Müsteşarlığa Antalya Valisi Sebahattin Öztürk getirilirken, 2 yılı aşkın süre bu görevi yürüten Seyfullah Hacımüftüoğlu ise aynı gün ayrı bir kararnameyle MGK Genel Sekreterliği’ne atandı. Görev süresi boyunca 3 ayrı bakanla çalışan Hacımüftüoğlu döneminde büyükşehir kanunu değişti. Göç İdaresi kuruldu, terörle mücadelede ve devlet içinde yapılanmalara karşı önemli aşama kaydedildi.

ERDOĞAN MGK'YI DAHA AKTİF KULLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde başkanlık edeceği MGK’yı ulusal ve dış güvenlik konularında “Bakanlar Kurulu” gibi daha sivil ve aktif işleteceği ifade ediliyor. 
Kaynak: Habertürk

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim