• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Erdoğan: 'Esad babasını dörde katladı'

Başbakan Erdoğan, Suriye'de dün gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Babası bir katil olarak tarihe geçti ama Beşşar Esad, babasının yaptığı zulmü dörde katladı" ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Suriye'de dün gerçekleştirilen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıya değinen Erdoğan, Beşşar Esad'a yüklendi.
 
Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Esed denilen bu adam babasının yaptığı zulmü şu anda üçe, dörde katlamış vaziyette. Hama, Humus'ta babası bir zalim olarak tarihin kayıtlarına geçti, bir diktatör olarak, bir katil olarak tarihin kayıtlarına geçti ama evladı şu anda babasını aratır hale geldi.
 
Hama, Humus tarihte bir kayıttır. Şimdi artık Suriye'nin her tarafında havadan bombalamadan tutunuz da füzelere varıncaya kadar çok ciddi ölümler söz konusu. Hama, Humus'ta malum 40 bin insan öldürülmüştü. Burada ise şu anda 100 bini aşmış durumda. Bu 100 bini dün sabahki olay bize adeta unutturur gibi oldu.
 
Çünkü onların bu denli resimlerini, kayıtlarını gerçekten görememiştik. Dün o çocukların halini gördüğümüzde biz evimizde nasıl perişan olduysak gerek eşim, gerek çocuğum hepberaber, aynı şekilde inanıyorum ki zerre kadar vicdanı olan, zerre kadar insanlıktan nasibini almış olanlar da herhalde bu tablodan onlar da bir şeyler çıkarması lazım."
 
'GÜVENLİK KONSEYİ REFORMA TABİ' 
 
Erdoğan, Birleşmiş Milletler'i de yaşananlara tepkisiz kalmakla eleştirdi. Dün gerçekleştirilen toplantı sonrasında 'ciddi' bir açıklama yapılmadığını dile getiren Erdoğan, "Bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kesinlikle bir reforma tabidir. İşe nereden başlayacak dersek, başlamamız gereken yer aslında dünyada hakikaten Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden şikayetçi olanlar varsa bunun üzerinde çok değişik kampanyalar yürütmek suretiyle bir defa Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin adil bir çizgiye getirilmesi gerekir" diye konuştu. 
 
MEKTUP AĞLATTI
 
Başbakan Erdoğan, programda Mısır'da yaşananlara da değindi. Mursi yandaşlarına yapılan kanlı müdahaleyi eleştiren Erdoğan, müdahale sırasında öldürülen 17 yaşındaki Esma'ya babası İhvan lideri Muhammed El Biltaci'nin yazdığı mektubu dinlerken ise gözyaşlarına boğludu.  VİDEOYA GİT
 
28 ŞUBAT'A YÖNELİK ÇALIŞMA
 
Başbakan Erdoğan, İBDA-C davasından tutuklu Salih Mirzabeyoğlu örnek gösterilerek sorulan 28 Şubat sürecine yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:
 
"Bunların arkadaşlarımız şu anda değerlendirmesini yapıyorlar. Burada hakikaten iadei itibar noktasında veya hakların eğer gaspı varsa bu hakların iadesi noktasında arkadaşlarımız çalışmasını yapıp bunların yeniden muhakeme süreci başlatılabilirse bunun önünün açılması için de gerekli çalışmayı yapacaklar. Kimler varsa bu şekilde içeride bunlarla ilgili olarak bunun önünü açma noktasında arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim