• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Erdoğan, Davutoğlu, Koç ve Demirtaş'tan Mekke'deki faciaya tepkiler

Erdoğan, Davutoğlu, Koç ve Demirtaş'tan Mekke'deki faciaya tepkiler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hac'da yaşanan ve en az 753 kişinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

"Mina’da yaşanan izdihamda 200’ü aşkın hacının hayatını kaybetmesi dolayısıyla derin bir teessür içindeyim.  Kabe’deki kazanın ardından mübarek Kurban bayramının ilk gününde yaşanan bu elim facia, tüm İslam dünyasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır.

Hac vazifelerini ifa ettikleri sırada meydana gelen izdihamda hayatlarını kaybeden merhumlara Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Kabe’deki vinç kazası da dahil olmak üzere, bu hac mevsiminde ahirete irtihal eden kardeşlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm Müslümanlara taziyelerimi sunuyorum."

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

"Böylesi mübarek bir günde kutsal topraklardan aldığımız haberler hepimizi üzüntüye boğdu. Yüce Rabbim'den O'nun yolunda iken hayatını kaybeden tüm müslüman kardeşlerim için rahmet niyaz ediyorum."

KOÇ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, yayınladığı başsağlığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hac görevlerini yerine getirirken oluşan elim olayda hayatını kaybeden tüm hacı adaylarına Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu organizasyon sırasında çok sık meydana gelen ve çok sayıda hacı adayının hayatını kaybetmesine neden olan organizasyon bozukluklarının giderilmesi konusunda Dışişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Suudi Arabistan yetkililerini uyarması konusunda gerekli girişimlerin yapılmasını talep ediyoruz. Türkiye'de yaşadığımız toplumsal acıların üzerine bu vahim kazanın kurbanlarının eklenmesi hepimizi üzüntüye sevk etmiştir. Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz."

HDP EŞ GENEL BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ

Mina'da yaşanan facia değil katliamdır. Allah hepsine rahmet eylesin. Türkiye'yi yönetenler Suudi yönetimini sert bir dille uyarmalıdır.

Kutsal mekanlar Suudilerin malı değil İslâmın kutsal değerleridir. Kendilerine harcadıkları servetin haddi hesabı yokken,hac organizasyonuna halen turizm geliri olarak yaklaşan bu zihniyettir katliamdan sorumlu olanlar. Bunların kralına ulusal yas ilan edenler utanır mı acaba?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim