• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Erdoğan 'dan Zaman gazetesine mesaj

Erdoğan 'dan Zaman gazetesine mesaj
Almanya ziyareti öncesinde havalimanında soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Zaman Gazetesi muhabirinin MİT raporu sorusuna çok sert cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almaya'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan temaslarıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ZAMAN GEZETESİ'NİN ANKETİ SORULDU

Habertürk muhabirinin Zaman gazetesinde bugün yayınlanan anketteki AK Parti'nin oy oranının 36,4 olduğunu ifade etmesi üzerine konuşan Başbakan Erdoğan, masasındaki rakamları okudu.

Erdoğan, "Sen bu ankete inanıyor musun? Ya da bizim anketlerimiz var buna mı inanalım." dedi

Erdoğan sonra "Şimdi ben size bir anket okuyacağım" dedi ve Konda'nın anketini okudu

Başbakan Erdoğan'ın okuduğu ankete göre, AK Parti: yüzde 47, 27,  CHP: yüzde 28.5, MHP: yüzde 14,4, BDP: yüzde  5, 9 olarak görülüyor.

Dünyanın bir başka ucundan devlet yönetilmez gelir burada ne yapacaksan yaparsın. Palavradan anketleri bu millet yutmuyor. Biz hayali projeler ile konuşmuyoruz yaptıklarımız ile konuşuyoruz.

Dün demokratikleşem paketi ile ilgili çalışmaları derinlemesine inceledik.

 

ZAMAN GAZETESİ'NE MESAJ

Başbakan Erdoğan, Zaman gazetesinin muhabirinin üzerinden patronlarına mesaj gönderdi.

Zaman Gazetesi muhabirinin "MİT rapor sundu" sorusuna; MİT bir kere uyarı yapmaz, tespit yapar. MİT'in bu tür yapılarına ulaşacak kadar müşterek çalışıyorsunuz

 "Paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz. MİT'in raporunu bilecek kadar paralel çalışıyorsunuz"

"Tabi sen değil patronların. Burası çok tehlikeli. Bu vatana hizmet değil ihanettir." dedi ve   "Bu söylediklerimi patronlarında duymuştur herhalde" diye de ekledi. 

ERDOĞAN BAYRAKTAR İLE GÖRÜŞME

Başbakan Erdoğan, Erdoğan Bayraktar ile görüştüğü haberleriyle ilgili soruya da, "Görüşme yaptım. Ancak benim ikna etme diye birşeyim sözkonusu değil. Erdoğan bey ikna edilecek bir kardeşimiz değil ki. Benimle 20-25 yıllık geçmişi olan bir kardeşimiz.

Orada kullandığı bir yanlış ifadeyi düzeltmek bana düşmez .Onun pişman olması lazım" yanıtını verdi.

ADLİ KOLLUK KURUMU

Adli Kolluk yapılanmasıyla ilgili de konuşan Başbakan Erdoğan, "Valinin emniyet müdürünün izni olmadan asla adli kolluk görevi yapılamaz. Biz AB'nin de talebiyle gerekirse Adli Kolluk Kurumu oluştururuz. 81 ilin Adli Kolluk Kurumu olabilir. Eğer buna karar verirsek bunla ilgili personel alacağız" şeklinde konuştu.

ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI

Erdoğan, Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili soruyu da, "Yargı süreci. Yargı süreciyle ilgili söylecek sözüm yok" yanıtını verdi.

TUTUKLULUK SÜRESİ

Başbakan Erdoğan, dün Dolmabahçe Çalışma ofisinde toplantıyla ilgili soruya, "Bizim 3 paketimiz daha var. Bunlar İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve şeffaflaşmayla ilgili. Özel yetkili mahkemeleri süratle kaldırma düşüncesindeyiz. TMK ile ilgili yeni düzenlememiz var. Ama burada en hayati olan şu olacaktır; Tutukluluk süresi daha önce 10 yıldan 7,5 yıla indirilmişti. Biz dün yaptığımız çalışma ile bunu 5 yıla indiriyoruz. Meclisten bunun da çıkmasıyla yüzlerce binlerce insan istifade edecek" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim