• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Erdoğan Çözüm Süreci'nin asıl amacını açıkladı

Erdoğan Çözüm Süreci'nin asıl amacını açıkladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm sürecinin en önemli amacı eve dönüştür." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan toplantıda gündeme dair açıklamalar yaparken çözüm sürecinin asıl amacının eve dönüş olduğunu söyledi. 

İşte Başbakan'ın basın toplantısında yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

KIRGIZİSTAN İLE İLİŞKİLER ARTIYOR

"Kırgızistan ile her türlü ilişkilerimiz artıyor. Az önce imzalanan anlaşmalar da bunun en güzel ifadesidir. Bugün sağlık bakanlarımızın attığı imzalarda bizler Kırgızistan'da tedavi sıkıntısı çeken hastalarla ilgili 25 hastayı burada tedavi ediyorduk artık bu sayıyı 100'e çıkardık. Tarih müzesine de ayni ve nakdi olarak TİKA'yı ayrıca görevlendiriyoruz.

"İKİ KELİMEYE ÇOK İNANDIK: GÜVEN VE İSTİKRAR"

Değerli kardeşim ı Atambayev özellikle göreve geldiğinden sonraki süreç farklı yol aldı. Biz iki kelimeye çok inandık. Güven ve istikrar. Bunu yakalayan bir Türkiye var umuyorum ki Kırgızistan da bunu yakalayacaktır. TİKA'nın bu noktada Kırgızistan'daki çalışmalarını da önemsiyoruz. Manas Havalimanı konusunda da 20'sinde Ekonomi Bakanımız.'ın yapacağı ziyaretle, zamanla işadamlarımızın bu projeye Kırgızistan devletinin isteğiyle, yüklenici firma işletir. Bizim birçok havalimanımız, yap-işlet-devret ile yapılmış olan havalimanlarıdır. 

"SÜRECİN ASIL HEDEFİ EVE DÖNÜŞTÜR"

Çözüm Süreci ile ilgili ben işin sadece eve dönüş kısmını söyleyeyim. Eve dönüş bu projenin en önemli hedefi ama bu zaman zaman hep provoke edilmiştir. Temennimiz odur ki bu atmosferi bulandırmayalım ve ülkemiz arzuladığı, gerçek anlamda huzura, özgürlüğe kavuşsun.

"ÇOCUKLARI KAÇIRANLAR BARIŞTAN ASLA BAHSEDEMEZ"

Türkiye'de özgürlük yok diyenler, barış ortamını ortadan kaldırmak isteyenlerdir. Polisi yakan, öldürmeye teşebbüs edenler ben barışı arıyorum diyemez. İşçiyi, doğuda güneydoğuda alıp dağa kaçıranlar bu ülkede barıştan bahsedemezler. Temel hak ve hürriyetlerden bahsedemezler. Bunları gördüğümüze rağmen biz barıştan yanayız diyorlar. Beğenmiyorsak sandığa müracaat edilmelidir. Sandık dışı yolları bu ülkenin huzurunu getirecek yollar değildir. 

"İSTİHBARAT VE HDP DIŞINDA İMRALI'YA HEYET GİDEMEZ"

Abdullah Öcalan ile siyasilerin görüşmesi söz konusu değil. Bu anlayışla yaklaşmaları halinde kendi kapılarını kapatırlar. Şu anda sadece bizim müsaade ettiğimiz HDP mensupları adaya gitmişlerdir bir de İstihbarat teşkilatımız gitmektedir. Asla bunun dışında siyasi bir heyetin oraya gitmesi söz konusu olamaz. İleride olur mu olmaz mı bunlar şartların oluşturacağı şeyler. "

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim